Elképesztő felfedezés, 10 év munka gyümölcse a Liebherr készülékeknél

világelső újdonság liebherr

A lávakövek használata a hűtésben és fagyasztásban nagymértékű ugrást tesz lehetővé az energiahatékonyság terén

A Liebherr-Hausgeräte GmbH forradalmasítja a technológiát hűtőiben és fagyasztóiban.

A Liebherr az egyetlen gyártó a világon, amely a készülékei szigeteléséhez vákuumot használ a finomra őrölt lávakővel, a perlit nyersanyagával együtt.

Az első, BluRoX névre keresztelt vákuum-perlit modellek már 2023 januárjában piacra kerülnek.

Most először lehet az EU jogszabályoknak megfelelően „A” és „B” energiahatékonysági osztályú fagyasztókat gyártani.

liebherr világelső

Eddig a hűtőszekrényeket és a fagyasztókat hagyományos, kőolaj alapú poliuretán habból készült szigetelőanyaggal szigetelték. Ezen általános habelemek helyett – a világon először – a BluRoX vákuumot használ finomra őrölt perlittel kombinálva a szigeteléshez. A lávakő-perlit kristályos mikroszerkezetének köszönhetően nagyon alacsony hővezető képességgel rendelkezik, a vákuum pedig a lehető legjobb energiaszigetelést biztosítja.

liebherr újdonság

„Egy 350 literes fagyasztóval rendelkező család esetében a készülék éves energiafogyasztása akár 20 százalékkal is csökkenthető” – magyarázza Steffen Nagel, a Liebherr-Hausgeräte GmbH értékesítési és marketing igazgatója. „Ez jelentős megtakarítást jelent a folyamatosan emelkedő áramárak mellett.”

A szabadalmaztatott BlueRoX technológia számos előnnyel jár.

Helytakarékos csoda:

liebherr világelső

25 százalékkal több hely az élelmiszerek számára

A vákuum és a finomra őrölt lávakő új kombinációja nagyon kompakt kialakítást tesz lehetővé. A különösen hatékony BluRoX szigetelésnek köszönhetően a Liebherr a BluRoX fagyasztó falait körülbelül egyharmaddal vékonyabbra tudja tervezni, mint egy hagyományos habszigetelt készülék falát. Egy teljesen vákuum-perlit technológiával felszerelt készülék esetében az eredmény körülbelül 25 százalékkal nagyobb kapacitást jelent, mint az azonos külső méretű hűtők és fagyasztók esetén.

Lávakő: a teljesen környezetbarát hűsítő csoda

liebherr világelső

A BluRoX berendezéseket nemcsak környezetbarát módon gyártják, hanem élettartamuk végén nagyon környezettudatos választásnak is bizonyulnak. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a lávakő-perlit könnyen eltávolítható és újra bevezethető a gyártási ciklusba, így jelentős feldolgozás nélkül újra felhasználható új berendezésekben. A BluRoX szigetelés nem tapad a környező alkatrészekhez, így a külső héj és a belső tartály könnyen újra feldolgozható és újra felhasználható.

Emellett a lávakő-perlit természetesen megújuló nyersanyag. Csak egy kis terület szükséges a bányászathoz, amelyet aztán vissza lehet állítani a természetes állapotába. A Liebherr Európából szerzi be a perlitet, majd ochsenhauseni gyártótelepén dolgozza fel, és BluRoX technológiás berendezésekben használja fel.

2023 januárjától kapható: BluRoX hibrid készülék

liebherr újdonság

2023 januárjában a Liebherr-Hausgeräte piacra dobja az első fagyasztószekrényt BluRoX technológiával az ajtóban. (jelenleg Magyarországon még nem kapható)

Ennek az FNb 5056 hibrid modellnek a falai hagyományos habszigeteléssel vannak szigetelve. A maga nemében elsőként ez a modell „B” hatékonysági osztályú lesz az EU új energiacímkéjének megfelelően.

Ezt követi a következő két évben az első BluRoX fagyasztó, amely teljesen fel van szerelve vákuum-perlit technológiával, amely még energiahatékonyabb lesz, miközben a technológia által lehetővé tett teljes térelőnyt kínálja.

A Liebherr világelső tíz év kutatásán és a vállalat szabadalmaztatott technológiáján alapul. „A BluRoX-szal egyre több fogyasztó kívánságát teljesítjük, akik szeretnék fenntarthatóbbá tenni mindennapi életét, energiát takarítani és erőforrásokat kímélni” – mondja Steffen Nagel. „Ezek az új BluRoX fagyasztók rendkívül energiahatékonyak, újrahasznosíthatók, és megőrzik a szokásos Liebherr „Made in Germany” minőséget – igazi vásárlómágnesek lesznek.”

Forrás: liebherr.com

Nézze meg a Liebherr hűtőszekrényeket és fagyasztókat >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Mi a különbség az 1 vagy 2 hűtőkörös hűtőszekrények között?

10 ok amiért Liebherr hűtőt, fagyasztót érdemes választania

Új professzionális Liebherr mélyhűtő ládák

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Febr 08.