Mi a különbség az 1 vagy 2 hűtőkörös hűtőszekrények között?

hűtőkör 1 vagy 2 válasszak

Miért jó a 2 hűtőkörös hűtőszekrény?

Ismerje meg a Liebherr DuoCooling rendszert.

Sok kombinált hűtőszekrény csak egy hűtőkörrel rendelkezi. Az egy hűtőkörös rendszer működése olyan, hogy ha a hőmérséklet emelkedni kezd a normál hűtőtérben, akkor a fagyasztóból származó levegőnyílásokon keresztül hideg levegőt tolnak a normál hűtőszekrénybe, így lehűtve annak levegőjét, hogy visszaállítsák a kiválasztott hőmérsékletet. Ez az egykörös hűtőkör. Sajnos az élelmiszer tárolásnak ez nem a legideálisabb módja.

Vannak két hűtőkörrel felszerelt készülékek.

Tehát a normál és a fagyasztótérnek két külön hűtőkör került kialakításra. Ez azt jelenti, hogy nincs légcsere a két tér között. Nincsenek olyan nyílások, amelyek összekötik a normál teret a fagyasztótérrel, így a két rész teljesen függetlenül használható egymástól és biztonságosan más hőmérséklet állítható be a különböző terekben. A hűtők akár ki is kapcsolhatóak, egymástól függetlenül. A két hűtőkörnek tagadhatatlanul sokféle jótékony, hasznos hatása à tulajdonsága van.

A két hűtőkör előnyei:

Egymástól függetlenül szabályozható a normál hűtőtér és fagyasztótér hőmérséklete.

A Liebherr DuoCooling rendszere is ilyen. Ezeknél a készülékeknél a hőmérséklet a normál térben 5 Celsius fok körül ideális, a fagyasztótérben pedig -18 Celsius fok körül. Azonban, ha a fagyasztórészben bekapcsoljuk a SuperFrost  (gyorsfagyasztás) funkciót, akkor – 32 Celsiusra csökken a hőmérséklet. Ez semmiképp sem juthat a normál hűtőtérbe, hiszen az ott tárolt élelmiszereknek ez nagyon hideg. A két hűtőkör esetében nincs légcsere, a két rekesz nem képes negatívan befolyásolni egymást, ezért nem áll fenn ilyen veszély. Ez a rendszer lehetővé teszi a hőmérséklet pontos szabályozását, mind két hűtőközegben.

kétkörös hűtő

A két tér között nincs levegőcsere.

A hűtő és a fagyasztó rekeszt egyetlen nyílás sem köti össze, ami lehetetlenné teszi a légcserét, így nincs szagváltás sem. Tehát a DuoCooling rendszer megakadályozza az ételszagok átvitelét a fagyasztó és a hűtőszekrény rekeszei között.

Nem száradnak ki az ételek a normál hűtőtérben

Hideg téli időben is ki kell mennünk a meleg lakásunkból. Igen ám, de ilyenkor kiszárad a bőrünk a hideg hatására. Ezért használunk kéz és arckrémet, ajakbalzsamot. Az ételek is hasonlóan reagálnak a hidegre. Kiszáradnak, mert a hideg, jeges levegő kivonja a nedvességet belőlük.

Ha a fagyasztóból származó jeges levegő a hűtőszekrényben lévő hideg levegővel találkozik, az étel kiszárad. A DuoCooling technológia megakadályozza ennek bekövetkezését, megóvja ezáltal a normál hűtőtérben lévő élelmiszereket a kiszáradástól.

Mivel külön hűtőrendszerben van a normál és a fagyasztó rész, ezért lehetősége van pl. lekapcsolni a normál hűtőteret, ha szabadságra megy, miközben a fagyasztó rész változatlanul és biztonságosan működik.

Leolvasztás

Van még egy előnye: Ha ki kell olvasztania a készüléket, a fagyasztórekesz kikapcsolása nem befolyásolja a hűtőtér hőmérsékletét. Természetesen, ha Ön rendelkezik egy NoFrost technológiájú Liebherr-rel, akkor nem kell leolvasztania, így erre sincs gondja.

A Liebherr két hűtőkörrel rendelkező, vagyis DuoCooling rendszerű hűtőszekrényei garantálják az ételek vonzó megjelenését, textúráját és az eredeti ízvilág megőrzését.

Ismerje meg a DuoCooling-al rendelkező Liebherr hűtő-fagyasztó készülékeit >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Jan 03.