Lejárt a szárítókötelek kora (2. rész)

nincs több teregetés

Lejárt a szárítókötelek kora (2.rész)

Magyarországon is egyre elterjedtebbek a szárítógépek,ennek ellenére még mindig nagyon sokan gondolják azt, hogy az egekbe emelik az áramfogyasztást, tönkreteszik a ruhákat.

Ebben a cikkben nem a szárítógép hátrányait és előnyeit veszem sorra, hanem azt mutatom meg, miként válaszolják meg a korszerűbb modellek a szárítógépekkel kapcsolatos sztereotípiákat.

A cikk első részét itt olvashatja el!

4. probléma: A nagyméretű ruhaneműk nem férnek bele a dobba. :(
A Whirlpool erre is megoldást talált. Nagyméretű szárítógépei a legnagyobb térfogatúak a piacon (a dob 121 literes). Így takarókat, ágyneműket is egyenletesen száríthat bennük. Ráadásul a betöltő-ablakjuk is nagy, azaz nem akad bele a takaró, és kényelmesen befér az ágyterítő is.

5. probléma: Bonyolult a kezelőfelület, én az átlátható, letisztult kezelőpanelt szeretem, amelyen ránézésre tudom, mit hol kell beállítani! :(
Azoknak, akik az egyszerűséget szeretik, javaslom a Bosch nagy felbontású, (szöveges) magyar nyelvű TFT kijelzőjét, amellyel teljesen ellenőrzése alatt tarthatja a gépet, hiszen minden információt pontosan mutat, és az irányítása szinte gyerekjáték.

6. probléma: A szárítógép túl hangos, zavar a pihenésben, és két szobával arrébb is hallom, hogy dolgozik. :(
Megoldás: az Inverteres motor. A felső kategóriás szárítógépeket már nagy teljesítményű inverteres motor hajtja, amely nem rendelkezik szénkefével így érezhetően csendesebben működik. Ráadásul a hajtást is jobban bírja: a kopással és a nagy terheléssel szemben is ellenállóbb. Hosszú távon strapabíróbban működik.

. probléma: A szárítógép összegyűri a ruhákat, olyan mintha kutya szájából rángattam volna ki őket…:(
A gőz hatását a profik sokoldalúan használják a gyűrődések és ráncok kisimítására. Ha ilyen programot használ a vasalás ezentúl sokkal egyszerűbb lesz, vagy egyáltalán nem lesz rá szükség. Ez a lehetőség biztosan elnyeri majd tetszéség, ha nem szeret vasalni. :) Ilyen beállítást talál a Gorenje, Whirlpool… szárítógépekben is.

8. probléma: Hiába van szárítógépem, a speciális igényű ruhákat továbbra is ruhaszárítón kell szárítanom… :(
Nem így van! A korszerű típusokban rendkívül sok speciális program van, a javát csak ritkán, extrém igényű ruhaneműkre fogja használni. Ilyen például a pehelyre, dzsekire, mini töltetre, ingre, selyemre, sportruházatra, gyapjúra, fehérneműre szabott programok. Egyes modellekben külön blúz és ing program is van, így a kényelmes irodai ruházat szárítását és megoldják.

Ha Ön nem biztos abban, megéri-e befektetnie egy készülékbe, javaslom, olvassa el korábbi blogcikkemet, amelyben igyekszem megkönnyíteni döntését.

Ma már rengeteg szárítógép közül választhatunk. Ha nem biztos abban, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt nekiáll a keresgélésnek, olvassa el szárítógép választási tanácsaimat!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 06.