Lejárt a szárítókötelek kora (1. rész)

szárítókötél nem kell

A szárítókötelek kora lejárt 

Hamarosan itt a tél, és vele együtt a probléma: hogyan szárítsuk a ruháinkat? A szabad levegő a csapadékos időben nem praktikus, ha pedig a lakást választjuk, folyamatos párásodással kell számolnunk, ami hosszútávon penészfoltokhoz vezet…

A családosok biztosan ismerik a problémát, milyen az, amikor egyetlen mosás kimarad és máris az Eiffel-torony magasságával vetekednek a felhalmozódott ruhák. :(

Minderre megoldást jelent a szárítógép, amelynek tervezői pontosan tisztában vannak a készülékkel kapcsolatos gyerekbetegségekkel, problémákkal, sztereotípiákkal, ezért tervezéskor mindig új és annál is újabb megoldásokkal rukkolnak elő. Most ezeket a problémákat veszem sorra.

1. probléma: A ruhám nem szárad meg egyenletesen. A pulóverem ujja nedves marad. :(
A Whirlpool Wave Motion aszimmetrikus dobbal ellátott gépeiben az anyagok egyenletesen helyezkednek el, így a forró levegő akadály nélkül járhatja át a szövetszálakat. A Wave Motiont kiegészíti a 6. Érzék Infinite Care technológia, amely felméri az anyag nedvességtartalmát, így szabályozza a programot, és az eredmény mindig egyenletesen száraz ruha.
A Gorenje szárítógépekben többféle intelligens érzékelő biztosítja az elvárt lágyságot. Ilyen a SensorIQ intelligens érzékelő technológia, amely önállóan eldönti a szárítási időt! Felméri ruha nedvességszintjét és automatikusan leállítja a szárítógépet, ha észreveszi, hogy a ruhák szárazsági foka eléri a kívánt mértéket. Elképesztő, nem igaz?

2. probléma: A gép megnyúzza, koptatja a ruhámat! :(
Mindannyiunknak vannak kedvenc ruhái, amelyek közel állnak a hozzánk, és szinte fáj a szívünk, ha idővel megkopnak. Hát, még ha a szárító- vagy mosógép teszi tönkre egyik pillanatról a másikra? A Whirlpool Wave Motion gépekkel ez nem fordulhat elő: egyedi dobmintázatuknak (különleges ruhaemelő bordázat) köszönhetően minimálisra csökken a ruha és a dob érintkezése, így a ruhák is tovább őrzik meg eredeti állapotukat. A bordázatban rejlő furatokon keresztül forró levegő kerül a dobba, így a légáramlás is erőteljesebb.

3. probléma: A szárítógép sokat fogyaszt! :(
Ez a kifogás már lerágott csont a szárítógép piacon, nem is szeretnék kardoskodni egyik tábor mellett sem. Csak annyit mondok: hőszivattyús szárítógépben ma már van olyan modell, amely A+++ energiaosztályú, és a közép- felső kategóriás modelleket az energiatakarékosság és hatékonyság égisze alatt tervezték (pl. ECO programok, beépített takarékossági funkciók). Már régen leáldozott a hagyományos kondenzációs szárítógépeknek, amelyekről tényleg azt lehetett mondani, hogy megemelik az áramfogyasztást. Ha már van szárítógépe, és szeretné úgy használni, hogy minél kevesebbet fogyasszon, olvassa el tippjeimet, melyekkel megakadályozhatja, hogy a villanyszámlája többszörösére nőjön.

Nem csak ezeket a problémákat oldják meg az újabb modellek. A cikk folytatásához kattintson ide.

Ma már rengeteg szárítógép közül választhatunk. Ha nem biztos abban, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt nekiáll a keresgélésnek, olvassa el szárítógép választási tanácsaimat!

Ha a termékekkel kapcsolatban van kérdése, hívja szárítógép szakértő kollégáimat+36 1 478 2121-as telefonszámon.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 06.