facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Milyen gépek nélkül nem tudna egy 21. századi ember életben maradni?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Milyen gépek nélkül nem tudna egy 21. századi ember életbe maradni

A legfontosabb gépeink

Nézzük meg egy napunkat, és játszunk el a gondolattal, meddig bírnánk szeretett gépeink nélkül. Mielőtt elhamarkodva azt mondanánk, hogy "Ááááá, én simán ellennék..." nézzük csak:

Óra
A legtöbben órára ébredünk, még ha a telefonunk ébresztője is az. Napközben is folyamatosan időhöz alakítjuk az életünket. Így nem vitás, hogy az első az óra. Mindegy, hogy analóg vagy digitális, a mikrohullámú sütőn vagy faliórán figyeljük, minden percben alkalmazkodunk hozzá.

Hűtőszekrény
Felébredés után, biztos, hogy iszunk, eszünk. Ha nem lenne hűtő, nem tudnák sokáig eltartani az élelmiszereinket, le kellene mondani a reggeli tojásrántottáról, hideg üdítőkről és nem lenne jégkocka az üdítőnkbe. Az első hűtő 1805-ben készült és 1937 óta van sorozatgyártás. A modern hűtőszekrények már nem csak hűtenek, hanem a család mindennapi életének részei, és okos funkciókkal is bírnak. Ráadásul még a kinézetük is megfelel az aktuális divatnak. A jövő mindenképp az okos hűtőszekrénnyé, akár a side by side kialakításé, mely megkönnyíti a család életét, hiszen minden négyzetcentiméterére pakolhatunk praktikusan és könnyedén. A hűtő kijelzőjét akár üzenő falnak használhatjuk, és okos telefonunkon ellenőrizhetjük, hogy van-e otthon tej....

Mosógép
Felébredtünk és reggeliztünk, akkor felöltözünk. Itt jön a képbe a tiszta ruha! Amíg az ember ruhát visel, addig azt ki is kell tisztítani. Néhány száz év alatt óriásit fejlődött. Eleinte kővel, és állati zsiradékkal, illetve kínkeserves görnyedéssel és sikálással tisztítottunk. Szerencsére ezt leváltották az általam annyira szeretett és Rozinak becézett mosógépek kora. Mikor mosok, mindig átfut az agyamon, mennyi időt és munkát spórol nekem a mosógépem. Arról nem beszélve, hogy a modern anyagok nem is bírnának egy régi kézzel való mosást. Ezúton is köszönöm Alva J. Fishernek, aki 1908-ban szabadalmaztatta a modern mosógépet. Itt is nézzünk egy kicsit előre és láthatjuk, hogy az informatika itt is begyűrűzik. Emellett nagyon kevés energiát és vizet használnak, és biztonsági elemekkel, mint a vízstop szerelik fel őket. A kinézetüket a divat alakítja, az elöltöltős és a felültöltős változatokon ftúl vannak színes mosógépek, keskeny kialakításúak , vagy épp a 12 kg terhelésű nagy kapacitású mosógépek.

A következő készülék nélkül szerintem a legtöbben már el se tudjuk képzelni az életet:

Ezért mosnak a nők 3

Telefon
Itt most leírhatnám a történetét, de teljesen felesleges, hiszen az iskolában is tanítják. Azt meg el se tudom képzelni, hova fog fejlődni ez a tudományág. Egy biztos már teljesen az életünk része, és a kisgyerektől az idősekig mindenkinek alapvető szükséglete.

TV
A felsorolásból nem maradhat ki a tv. A tv tömeggyártása az 1940-es évekre tehető, és azóta tömegmédiummá vált. Jelenleg több mint 1,5 milliárd televízió van a világban, és ez a szám egyre nő. Új televíziós technológiák versengenek egymással a hatalomért, és a potenciális néző eléréséért. A vizuális élmény szinte korlátlan a 3D-s kép megjelenésével. A tv képernyők méretének a növekedés is jellemző, várom, hogy egy átlagos családi otthonba ez meddig tud növekedni.

Nagyon érdekes, hogy a jövőben az internet és a tv közötti küzdelem hogy fog alakulni. Van több ismerősöm akinek nincs tv-je. De az interneten és a monitorán (ami egy tv-vel ér fel) azért megnézi a filmeket és a híradásokat. Tehát azért tv-zik.... Érdekes lesz a jövő alakulása ebben az üzletágban is.

Mikrohullámú sütő
Szót kell, ejtsek a mikrohullámú sütőről. Tudom, hogy nem nélkülözhetetlen, mert a tűzhelyen is tudunk melegíteni, de azért minden háztartásban, irodában alapfelszereltség az ebéd és a kávé melegítésére. Az amerikai háztartások 90%-ban van ilyen készülék, és szerintem a magyar valóság sem sokkal rosszabb. 1967 óta van forgalomban mikrohullámú sütő és azóta is folyamatosan fejlődik. A megújulás e készülékeknél is folyamatos, így már nem csak melegíteni, vagy kiolvasztani tudunk hanem a grillezés, sütés, főzés is egyszerű, hatékony és gyors. Választhat beépíthető vagy szabadonálló készüléket , lefelé nyíló ajtóval , vagy oldalra nyílóval és digitális kijelzővel , vagy anélküli mikrohullámú sütőt. Vannak automata programmal bíró készülékek ahol a Crisp funkcióval ropogós pizzát tudunk készíteni, vagy épp egy egészséges halat.

8/ Számítógép
A számítógép mellett nem lehet elhaladni, hiszen ez a készülék ami ugyan úgy a napjaink része, mint a fogmosás.

Az elmúlt 30 évben, a számítógépek forradalmasították a vállalkozások működést, az emberek itt játszanak és kommunikálnak. Itt terjed az információ és a hir. Már általános iskolába tanulják a gyerekek kezelését. Egy biztos itt kommunikál a világ, legyen szó asztali gépről, laptopról vagy egy tabletről.

A technikai fejlődésre és az új tudás felhasználására törekszik társadalmunk és ez alakítja a gondolkodásmódunkat is, mely által a technológiák minél szélesebb körbe válnak elérhetővé és könnyítik meg az életünket. Boldog jövőretekintéssel várom az legújabb fejlődéseket.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA