Hogyan tisztítsuk meg az üvegfelületű főzőlapunkat

üveg főzőlap tisztítása

Hogyan tisztítsuk meg az üvegfelületű főzőlapunkat

Kíváncsi arra, hogyan tisztítsa meg az üveg tűzhelyet vagy főzőlapot? 

Az üveg tisztítása nem ördöngösség, csak 1-2 perc a főzés után, de lejjebb megmutatom a makacs szennyeződések eltávolítását is.

Fontos, hogy megfelelő tisztítószereket és szerszámokat használjon a tisztítás minden előnyének eléréséhez, például a felület foltmentesen tartásához és a hő megfelelő elosztásához is. 

főzőlap tisztítás 

Napi rutin a főzőlap tisztaságáért

A főzőlap minden használatával történő folyamatos megtisztítása segíthet abban, hogy remekül nézzen ki és megfelelően működjön. Ha ezt az egyszerű és kíméletes eljárást hozzáadja a napi konyhai takarításhoz, az megkönnyítheti a konyha tisztántartását.

Szükséges idő:  kb. 2–5 perc

Amire szüksége lesz:

  • Nedves ruhával, papírtörlővel vagy szivaccsal
  • Egy üveg 10%-os ecet (opcionális)

Első lépés: Hagyja lehűlni az üvegkerámia főzőlapot
Hagyja a főzőlapot teljesen kihűlni. Ha a főzőlapon van néhány folt vagy kiömlés, akkor ecettel permetezheti be.

Második lépés: A főzőlap törlése
Egy nedves papírtörlővel, vagy szivaccsal törölje át a főzőlapot a teljes tisztaság eléréséig. 

Harmadik lépés: Csíkmentességig kell szárazra törölni
Alaposan szárítsa meg. Addig törölgesse egy puha, tiszta ruhával, amíg elmúlnak a lehetséges csíkok, foltok.  

Gondozási tanács:  Tudta, hogy mindig csak tiszta, száraz serpenyőt használjon a főzőlapon? Azért mert csak akkor lesz a főzőlap foltmentes, hiszen az edények és serpenyők alján lévő szennyeződés az edény hevítésekor felmelegszik, és összekenheti a főzőlapot.  

Nagyobb szennyeződés eltávolítása az üvegkerámia főzőlapról

A napi takarítás mellett a főzőlapot is tisztítani kell rendszeresen. Amennyiben nem elég a napi rövid tisztítás, ajánlom a kétheti vagy havi rendszerességgel történő kezelést. Ez segíthet a nehezen eltávolítható szennyeződések eltávolításában, sőt megvédi a főzőlapot a károsodásoktól.

TIPP: Ne feledje, hogy a cukros kiömlések (például zselé, cukorka vagy szirup) azonnali megtisztítása, nagyon fontos. Mert ha a cukros kiömléseket hagyja kihűlni, akkor az a főzőlapra tapadhat, és maradandó nyomokat okozhat.

Szükséges idő:  kb. 15–30 perc

Amire szüksége lesz: főzőlap tisztító szett

  • Főzőlap kaparó
  • Tűzhely tisztító folyadák
  • Nem dörzsölő tisztítószivacs
  • Puha, száraz kendő

Első lépés: Hagyja lehűlni és kaparja meg,
Amíg a főzőlap még meleg, használjon 45 fokos szögben egy főzőlap kaparót az ételmaradékok eltávolításához. A főzőlap kaparása közben ajánlott sütőkesztyűt viselni.

Második lépés: Tisztítsa meg az üvegfelületet főzőlap-tisztítóval.
Rázza fel a nem dörzsölő főzőlap tisztító folyadékot, és vigye fel hüvelyknyi mennyiségben közvetlenül a főzőlapra. Kerülje a rozsdamentes acél használatát, dörzsölje meg egy puha szivacs dörzsis hátuljával, és hagyja, hogy a tisztítószer fehér köddé száradjon. Ezt már könnyen lemoshatja a szennyeződésekkel együtt. Ezután puha, száraz ruhával alaposan szárítsa meg. Addig törölje szárazon, amíg a csíkosodás elmúlik, így ismét újszerű főzőlapja lesz.

Harmadik lépés: Mosogatógombok a főzőlapon
Húzza ki az összes főzőlap gombot közvetlenül a kezelőpanelről. Mossa le őket a mosogatóban vízzel és mosogatószerrel. A sérülések elkerülése érdekében ne áztassa a gombokat, és ne távolítsa el az alatta lévő tömítéseket. Szárítsa meg és helyezze vissza őket.

Nézze meg a HOMEFORT onlineMárkabolt, egyszerű és biztonságos üveg kerámia főzőlapjait>>>

Amennyiben még könnyebben tisztítható főzőlapot keres, válasszon indukciós főzésű készüléket. Ebben az esetben a főzőzóna gyorsan felmelegszik és gyorsan ki is hűl. A főzőzónára kifröccsenő étel az indukciós működésnek köszönhetően nem tud ráégni. Így mindig elég egy gyors törlés, és megszabadul a fárasztó kaparástól, sikálástól.

Az indukciós főzés kevesebb áramfogyasztással is jár, mint a hagyományos villanytűzhely, vagy üvegkerámia főzőlap, így gazdaságosabb a használata is.

Nézze meg a HOMEFORT onlineMárkabolt indukciós főzőlapjait >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Indukciós főzőlapról minden amit tudni szeretne

A Whirlpool készülékekkel egyszerűen, de csúcs jó ételeket készíthet

Indukciós főzőlapok működtetése

Automata főzés? Ez valami vicc?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Jún 16.

HOMEFORT főzőlap termékajánló