Hogyan válasszunk fagyasztóládát - A vásárlásra készülők gyakorlati útmutatója

hogyan válasszunk fagyasztóládát

Legnépszerűbb Whirlpool fagyasztóládáinkon bemutajtuk a választási segédletet

Az otthonunkban használt háztartási gépek fontos szerepet játszanak mindennapi életünkben. A fagyasztóláda kiválasztása sem kivétel, hiszen hosszú távra tervezünk vele, hogy élelmiszereinket hűvös állapotban tároljuk. De mire kell odafigyelnünk vásárláskor? Megkértem a fagyasztóláda szakértőnket, hogy segítsen a legfontosabb tulajdonságokat összefoglalni, amelyet  most megosztok Önnel.

Méret és kapacitás:

Először is, mérlegeljük az igényeinket és a rendelkezésre álló helyet. Határozzuk meg, mennyi helyet szeretnénk szánni a fagyasztóládának, és milyen mennyiségű élelmiszert tervezünk benne tárolni. A fagyasztóládák különböző méretűek és kapacitásúak lehetnek, ezért fontos olyat választani, ami megfelel az egyéni igényeinknek.

A kapacitáskor fontos, hogy megnézze a készülék 24 óra alatt mennyi élelmiszert tud egyszerre lefagyasztani.

Bemutatok Önnek két népszerű Whirlpool fagyasztóládát, hogy lássa a különbségeket, így talán egyszerűbb végig gondolnia.

A Whirlpool WHS2121 Fagyasztóláda 204 liter tároló kapacitással rendelkezik, és méretei tekintve 80,6x86,5x64,2 cm, tehát aránylag kis helyen nagy élelmiszer befogadására alkalmas. 15kg/24 h a fagyasztási kapacitása. Igazán árbarát termék.

A Whirlpool WHM 3911 1 Fagyasztóláda nagyobb készülék, amely 390 liter kapacitással bír. Méretei: 140,5x91,6x69,8 cm. 17 kg élelmiszert tud 24 óra alatt lefagyasztani.

Energiahatékonyság:

A fagyasztóláda által használt energia költsége jelentős lehet a hosszú távon. Érdemes olyan energiatakarékos modellt választani, amely alacsony energiafogyasztással üzemel. Az energiacímkéken megtalálható energiaosztályok segítenek összehasonlítani a különböző modelleket, és kiválasztani a legjobbat.

A fent ajánlott két Whirlpool fagyasztóláda „F” energiaosztályú. Ez az új 2021 energiacímkék szerinti besorolás. Jelenleg a piacon az F energiabesorolás nem számít rossznak, bár talál néhány D ill. E besorolású készüléket is, de azoknál az árfekvés is már sokkal magasabb azonos kapacitás esetén. A Whirlpool WHS2121 fagyasztóláda évente 252 kwh fogyasztást a nagyobb WHM39111 készülék 327kwh áramfogyasztással bír. Ha egy kicsit utánaszámol, ez havonta igazán csekély, kb 1000 Ft körüli áramdíj emelkedést jelent.

Zajszint:

Ha a fagyasztóládát a konyhában vagy egy közösségi helyiségben szeretnénk elhelyezni, érdemes figyelni a zajszintre. Néhány modell zajosabb lehet másokhoz képest, ami kellemetlenséget okozhat a mindennapi életben. Esetünkben mint két készülék 42 dB zajszinttel bír, amely abszolút nem zavaró. Ez az érték kb. megfelel egy nagyváros ablakon átszűrődő esti zajának. Egy átlagos beszélgetés 60 db, tehát a 42 dB egy suttogás.

Leolvasztás

Jelenleg a piacon nem ismert teljesen jegesedésmentes funkcióval ellátott azaz NoFrost fagyasztóláda. De érdemes azért figyelni, mert a gyártók hasznos tulajdonságokkal szolgálnak a könnyed leolvasztás érdekében.

A Whirlpool fagyasztóládáknál: A készülék vízelvezető rendszere biztosítja a készülék egyszerű leolvasztását és tisztítását.

Kényelmi funkciók:

Válasszunk olyan fagyasztóládát, amely rendelkezik olyan kényelmi funkciókkal, amelyek megkönnyítik az életünket. Ilyen funkciók lehetnek például az állítható polcok, a könnyen tisztítható belsejű, vagy az érintésvezérléses panel. Gondoljunk arra is, hogy van-e a fagyasztóládának gyorsfagyasztási opciója, amely segít az élelmiszerek gyors lefagyasztásában.

Ismerjen meg néhány kényelmi funkciót a Whirlpool fagyasztóládáknál:

Könnyed mozgatás: A kerekeknek köszönhetően könnyen mozgatható.

Gyorsfagyasztás: A Gyorsfagyasztás funkció 10°C-kal alacsonyabb hőmérsékletet biztosít, mint a választható legalacsonyabb hőmérséklet. Ezáltal az élelmiszer gyorsabban megfagy, megőrizve a tápanyagtartalmát. 

Kosarak száma: A fagyasztóládába behelyezhetőek kosarak, a kisebb élemiszereket itt kényelmesen tárolhatja.

SpaceMax10% extra fagyasztótér. A SpaceMax rendszer sima hátfala könnyebb tisztíthatóságot és jobb helykihasználást biztosít.

Fagyasztótér világítás: Tökéletes megvilágítás. A Whirlpool fagyasztó beépített világításának köszönhetően mindig gyorsan megtalálja, amire szüksége van.

Zárható fedél: A készülék zárható, hogy ezzel is biztosítsa az Ön nyugalmát.

Kiegyensúlyozó rendszer a zárásnál, nyitásnál: Könnyű nyitás és becsukás. A hűtőláda kiegyensúlyozó rendszerének köszönhetően a tető finoman csukódik le, nem csapódhat le váratlanul.

Biztonsági funkciók:

Fontos szempont a fagyasztóláda biztonsági funkcióinak megléte is. Keresünk olyan modelleket, amelyek rendelkeznek hőmérsékletjelzővel vagy riasztóval, amely figyelmeztet, ha a hőmérséklet hirtelen emelkedik, például ha hosszabb ideig nyitva hagyjuk a tetejét.

Vizsgálja meg, hogy áramkimaradás esetén meddig tartja a hőmérsékletet.

A Whirlpool WHS2121-es készülék 36 órán át tarja áramkimaradás esetén a hőmérsékletet,  míg a  Whirlpool WHM39111 fagyasztóládának 45 óra a visszamelegedési ideje. 

Gyártó és jótállás:

Végül, de nem utolsósorban, érdemes olyan megbízható gyártótól vásárolni, amely jó hírnévvel rendelkezik. Olvassunk utána a gyártói jótállásnak, mert minél hosszabb, annál tovább tudja biztonságban magát, hogy nem lesznek plusz költségei az esetleges meghibásodásnak. Ez segít abban, hogy hosszú távon is biztosítva legyen a fagyasztóláda problémamentes működése.

A Whirlpool onlineMárkaboltban most a gyártói jótálláson felül 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁT kap.

Röviden, hogy mire figyeljen a fagyasztóláda választásánál:

A fagyasztóláda kiválasztása komoly döntés, hiszen hosszú távon szolgál bennünket. Fontos szempontokat kell mérlegelni, mint például a méret, az energiahatékonyság, a zajszint, a kényelmi funkciók, a biztonsági funkciók, valamint a gyártó és jótállás ideje. Figyelmesen tájékozódjunk és hasonlítsunk össze több modellt, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb fagyasztóládát, amely élelmiszereink biztonságos tárolását és a mindennapi életünk könnyebbé tételét szolgálja.

További kérdései vannak, hívja fel háztartásigép szakértőinket, akik már a választási folyamatban is segítségére lesznek. +36-1/478-2128

Nézze meg a Whirlpool WHS2121 fagyasztóládát >>>

Ismerje meg a Whirlpool WHM 3911-1 fagyasztóladát >>>

Böngésszen az onlineMárkaboltok hűtő és fagyasztói között >>>

Miért válassza az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális  idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja. Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.  Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Hogyan válasszunk fagyasztót?

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?

Tartalomjegyzéke a cikkeknek

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Júl 13.

Whirlpool fagyasztóláda termékajánló 2023