Hogyan válasszunk gőztisztítót?

gőztisztítók hogyan, miért, melyik

Mi az a gőztisztító és hogyan működik?

A gőztisztítók előnye hogy vegyszermentesen tisztítják meg magas hatásfokon az otthonunkat. Legyen szó padlóról, csempéről, vagy akár a csaptelepek, mosogatók, mosdók és a wc-ről szó.

Hasznos társunk a főzőlapok, sütők és a páraelszívók tisztításában. A gőztisztítóval az ablakokat, tükröket is csillogóvá varázsolhatjuk.  

Használatuk lényege, hogy a gőztisztítóba töltött víz felforr és száraz gőzzé alakul. Ez a gőz célzott formában, többnyire egy szórófejen keresztül vagy egy mopon (mikroszálas kendő), illetve kárpitra és szőnyegre használható kiegészítőkön keresztül a magas hőmérsékletnek köszönhetően fellazítja és eltünteti a szennyeződéseket a felületekről.

Óriási előnye a vegyszermentesség mellett, hogy független laboratórium mérései szerint ez a gőztisztító képes volt elpusztítani a koronavírus 99,999 százalékát, de a baktériumok esetében is 99,9 százalékos pusztulási arányt idézett elő.

Hogyan válassza ki a gőztisztítót?

Vásárlás előtt fontolja meg a tisztítandó terület méretét és azt milyen felületekre szeretné használni.

A gőztisztítók négy fő kategóriába sorolhatók:

  • kézi egységek,
  • gőzfelmosó,
  • 2 az 1-ben gőztisztítók, amelyek gőzmopot és levehető kézi egységet ötvöznek,
  • tartályos gőztisztítók.

Figyeljen arra, hogy gyorsan felmelegedő gőzmosót válasszon, amely akár 20-30 másodperc alatt felmelegedik, így gyorsan munkába állhat. Válasszon egy megfelelő méretű víztartályt is, így kevesebb szükség van a leállításra és az utántöltésre.

Böngésszen a Kärcher gőztisztítói között >>> 

Ismerje meg a gőzmosók típusait

Kézi gőztisztítók 

Tökéletesek kis területeken és olyan fárasztó munkákhoz, mint a csempék, főzőlapok, fugák, valamint a konyha és a fürdőszoba felületek tisztításához. A kompakt és könnyű, kézi gőztisztítók egyszerűen használhatók és tárolhatók. A kis víztartályok azonban azt jelentik, hogy korlátozott tisztítási időre van szükséged, mielőtt újratöltened kellene.

2 az 1-ben gőztisztító készülékek  

Ezek a multifunkcionális modellek mindkét világ legjobbjait kínálják a gőztisztítás terén. Jellemzően függőleges felmosóként érkeznek, a kézi gőzölővel a fogantyúba integrálva. Bár a normál gőzmopoknál nehezebb, sokoldalúságuk miatt népszerű választás, és egyes modellek beépített porszívóval is rendelkeznek, ami akkor hasznos, ha a tároló hely korlátozott.

gőztisztító, melyik, típus,

Ismerje meg a Kärcher 2 az 1-ben SC 1 EasyFix gőzfelmosót (padlótisztító készlettel)

Az egész háztartásban univerzálisan használható. Kompakt méreteinek köszönhetően a készülék a gyors, alapos tisztításra terveztetett.

gőztisztító, melyik, típus,

Felhasználási felülete a 2in1 gőztisztítónak

Padlótisztítás, Csaptelepek, Mosdók, Csempék, Ablakok, tükrök, Páraelszívók, Főzőlapok

Az EasyFix padlótisztító készlet a praktikus kézi gőztisztítót pillanatok alatt átalakítja a padlótisztításhoz. A makacs szennyeződések és a zsírlerakódások szempillantás alatt eltávolíthatóak.

Tartozéka a Kärcher 2 az 1-ben SC 1 EasyFix gőzfelmosónak

gőztisztító, melyik, típus,

Biztonsági gyerekzár, Biztonsági szelep, Integrált vízbetöltő tölcsér, Padlótisztító készlet, EasyFix + hosszabbító tömlő (2 × 0,5 m), Tartozék, kézifej, réstisztító fej, szívófej, körkefe (kicsi), mérőcsésze, Mikroszálas padlótörlő kendő, 1 darab, Mikroszálas huzat kézi fúvókához, 1 darab

Tartálymérete és használati idő a Kärcher 2 az 1-ben SC 1 EasyFix gőzfelmosónak

200ml vízzel tudjuk feltölteni a gőzmosót és 3 perc alatt melegszik fel.

 

Gőzfelmosók

gőztisztító, melyik, típus,

A gőzfelmosók elsősorban padlók tisztítására tervezték. Hasonlít a megjelenésük egy álló porszívóhoz. A gőzfelmosók könnyen kezelhetőek és könnyűek. A gőzmopok víztartályt tartalmaznak a fogantyúban, vagy ahhoz rögzítve.

Ez a fajta gőztisztító nemcsak könnyebben használható, mint egy hagyományos felmosó, de sokkal hatékonyabb a padlók tisztításában és fertőtlenítésében is. Bár minden modell valószínűleg különféle szolgáltatásokat és kiegészítőket kínál, az egyetlen közös tulajdonságuk az a gőz, amely elpusztítja a padlón esetleg leselkedő baktériumokat, Mivel gőzt használ, kemény vegyszerek helyett, kevesebb időt fog tölteni a padló tisztításával.

Böngésszen a Kärcher gőztisztítói között >>> 

A Kärcher SC 2 UPRIGHT EasyFix gőztisztító

A gőzfelmosó rövid idő alatt felfűthető, és bármikor megtölthető és kivehető vízkőmentesítő patronnal ellátott friss vizes tartálynak köszönhetően különösen gyorsan használatra kész. A készüléken lévő LED-csík különböző színkódjai az üzemállapotról adnak közvetlen visszajelzést. Kiváló minőségű mikroszálas kendőinkkel kombinálva a tépőzáras EasyFix padlótisztító fej egyrészt a hagyományos módszereknél, mint például a kézi felmosás, alaposabb tisztítást, másrészt a piszokkal való érintkezés nélküli, gondmentes kendőcserét biztosít.

Felhasználási felülete a gőzfelmosónak

Felületkezelt keménypadlók, mint parketta, laminált padló, parafa, kő, linóleum és PVC, valamint rövidszálú szőnyegpadlók.

Tartozékai a Kärcher SC 2 UPRIGHT EasyFix gőztisztító

Biztonsági szelep, Gőzmennyiség-szabályozás, 2-fokozatú, padló típusához beállítható, Tépőzáras mikroszálas padlótörlő kendő, 1 darab Vízkőmentesítő patron

Kivehető friss vizes tartály

gőztisztító, melyik, típus,

Tartálymérete és használati idő

400ml vízzel tudjuk feltölteni a gőzmosót és 30 másodperc alatt melegszik fel.

 

Tartályos gőz tisztító készülékek

gőztisztító, melyik, típus,

 

A hagyományos porszívókhoz hasonlóan ezeknek a gőztisztítókat különféle tartozékokkal lehet használni a padlók felmosásához és más felületek tisztításához. Nagyméretű víztartályokkal hosszabb gőzölési időt kínálnak, mint a gőzfelmosók, kevesebb újratöltési szükséglet mellett, de nem olyan gyorsan melegednek fel.

Böngésszen a Kärcher gőztisztítói között >>> 

A Kärcher SC 4 EasyFix Gőztisztító 

A gőz intenzitása a 2 fokozatú gőzszabályozásnak köszönhetően minden felülethez alkalmas. Eltávolítja az összes háztartási baktérium 99,99%-át. A csempék, főzőlapok, szagelszívók és még a legkisebb rések is teljesen tisztává válnak a makacs szennyeződés esetén is. A kibővített tartozékkészletnek köszönhetően még célzottabban lehet hatni a szennyeződésekre Az EasyFix padlófej rugalmas illesztésével és a lamellás technológiával tökéletes tisztítási eredményeket kínál, kiváló ergonómiával. A tépőzáras rendszernek köszönhetően a mikroszálas padlótörlő kendő gyorsan és egyszerűen rögzíthető a padlófejhez, és szennyeződéssel való érintkezés nélkül eltávolítható. A folyamatosan újratölthető víztartály lehetővé teszi a megszakítás nélküli takarítást.

gőztisztító, melyik, típus,

Felhasználási felülete a Kärcher SC 4 EasyFix Gőztisztítónak 

Padlótisztítás, Csaptelepek, Mosdók, Csempék, Ablakok, tükrök, Páraelszívók, Főzőlapok,

Tartozékai

Biztonsági gyerekzár, Biztonsági szelep, Gőzmennyiség-szabályozás, a markolaton, Integrált vízbetöltő tölcsér, 2 tartályos rendszer, Padlótisztító készlet, EasyFix + hosszabbító tömlő (2 × 0,5 m), Tartozék, kézifej, réstisztító fej, körkefe (kicsi), Mikroszálas padlótörlő kendő, 1 darab, Mikroszálas huzat kézi fúvókához, 1 darab, Tartozéktárolás és parkolóállás, Gőztömlő pisztollyal, 2 m, Beépített ki-/be kapcsoló, Hosszabbítócső (2 x 0,5 m)

Tartálymérete és használati idő

Két tartályos kivitel, az egyik 0,5 literes a másik 0,8 literes. 4 perc felmelegedési idővel kell számolnia.

Böngésszen a Kärcher gőztisztítói között >>> 

Kärcher gőztisztítók

A Kärcher gőztisztítók valóban minden tekintetben a legjobbat nyújtják a vásárló számára. Kiváló minőségű anyaghasználat jellemzi a legutolsó kiegészítőt is, miközben az illesztések, a kisugárzás, de az eszköz puszta fogása is azt sugallja, hogy itt minden téren a legjobbat kapjuk a pénzünkért, ez a tulajdonság pedig rögtön beigazolódik az első éles bevetés során.

Egyszerű beüzemelés, első használat

A Kärcher gőztisztítókat egyszerű beüzemelni, de a biztonságért természetesen kap a készülékhez használati útmutatót, amely alapos, látványos és egyben hasznos is.

Fontos, hogy mindig elolvassa a használati utasítás, mert nagy a termék paletta, és mindegyik készüléknél lehetnek újdonságok.

Böngésszen a Kärcher gőztisztítói között >>> 

Csak feltöltjük vízzel és működik

Hogy mennyire egyszerű használni a Kärcher gőztisztítóját, azt mi sem bizonyítja jobban más, minthogy a megfelelő fej felrakását követően nincs más dolgunk, mint a tartályát megtölteni vízzel, bedugni a gépet a konnektorba, majd türelmesen kivárni, amíg a nagy piros LED zöldre vált.

Fontos, hogy az el nem használt vizet, mindig ki kell üríteni, ezzel csökkentve a készülék vízkövesedését.

A Kärcher gőztisztítók minden elemeiből ízig-vérig érződik a gyártótól megszokott minőség és precizitás, miközben nem elhanyagolható, hogy segítségével otthonunk több kényes pontját is könnyen és gyorsan tudja fertőtleníteni vele, ami a pandémia idején kifejezetten hasznos tulajdonság.

Böngésszen a Kärcher gőztisztítói között >>> 

Nézze meg a Kärcher onlineMárkaboltban akár 5 év jótállással a kínálatot >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Több száz hasznos cikket talál az onlineMárkaboltok blogján >>>

Miért válasszon Kärcher magasnyomású mosót?

Lakásfelújítás támogatás Beépíthető hűtő és fagyasztó készülékekre

Választási segédlet fagyasztókhoz

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 23.