Hogyan válasszunk akkumulátoros porszívót?

hogyan válasszuk porszívót

Olvassa el jó tanácsaimat, mielőtt akkumulátoros porszívót választ!

Régen egyszerűbb volt a porszívó választás, hiszen kötelező volt energiacímkét kiállítani a készülékről. De ezt 2019-ben eltörölték, így ez a lehetőségünk már nincs meg.

hogyan válasszunk akkus porszívót

Ezért olvassa el jó tanácsaimat, mielőtt akkumulátoros porszívót választ, hogy ne csalódjon a használatában!

Az első amit nézzünk meg a porszívó választásnál a szívófej!

A szívófej jelentősen befolyásolja a porszívó hatékonyságát és használhatóságát is. A legtöbb készülék ma már elektromos forgókefével rendelkező szívófejek kínál. Ebben a megoldásban a kefét egy külön rendszer hajtja meg, szemben a „sima” forgó kefével, ahol a forgó hatást a porszívó által generált szívóhatás eredményezi. Utóbbi kevésbé hatékony hiszen a szívóerő egy része a kefe forgatására megy el.

Használhatóság tekintetében is vannak különbségek; a 180 fokban elfordítható fej megkönnyíti a porszívózást sarkokban, még a fix változattal kicsit ez nehézkesebb.

Számos modell esetében a szívófejre LED világítás is kerül, amely a rosszul látható helyeken lévő takarítást segíti. Egyes modellek ezt a funkciót fényérzékelővel is kiegészítik, vagyis a világítás csak sötét helyeken kapcsol be. Sőt ma már olyan típusúak is vannak, amelyeknél a LED világítás a központi egységen, illetve a résszívó fejre is felkerül.

A szívófejek másik hasznos tulajdonsága a kefe tisztító opció. Ha a forgó kefére hosszú hajszálak tekerednek fel akkor a kefe elakadhat és a készülék leállhat. Azonban léteznek olyan szívófejek, amelyek gubancolódást mentesítő funkcióval is rendelkeznek. Ezek kiküszöbölik ezt a problémát. A manuális tisztításnál fontos, hogy arra is figyelni kell, hogy a forgókefe eltávolítása a szívófejből egy mozdulat, vagy esetleg csavarozást igényel.

Mire figyeljünk még az akkumulátoros porszívóknál?

A porszívó csöve a legtöbb esetben nem hajlékony, és ez a tulajdonság megnehezíti a porszívózást olyan helyeken, mint például az ágy alatt. Nem az összes készülék ilyen, de a legtöbb igen, ezért ezt jól át kell gondolnia.

Előny ilyenkor, ha a fogantyún elején van elhelyezve a központi egység.  

Ha fontos, önnek, hogy hajlítható legyen a porszívó cső; nézze meg a Bosch BBS711ANM Unlimited 7 ProAnimal Akkus kézi porszívót, ahol hajlítható a cső , motoros forgókefét tartalmaz és LED világítási van benne>>>

A piacon talán már olyan modellt is amely automatikus felületfelismerés funkciót tartalmaz ez a megoldás az aktuális felülethez igazítja a teljesítményt. Egyes változatok pedig szennyezettség érzékelővel rendelkeznek, ahol a teljesítmény beállítást a padló szennyezettségének függvényében változik. Olyan készüléket válasszon, amely jelzi az akkumulátor állapotát, vagy hogy mikor kell kitisztítani. 

Kiegészítők az akkus porszívóknál

Végül de nem utolsósorban beszélnünk kell arról is, hogy sok akkumulátoros porszívó, multifunkcionális készülékek. Sok esetben van egy kivehető központi egysége amely külön morzsaporszívóként is használhat. Résszívó fejet is talál a legtöbb modell tartozékai között. Gyakori, hogy portalanító kefét is mellékelnek, és létezik a kettő kombinált változata is. Sok típushoz tartozik mini szívófej is, amely között már motoros forgó kefével rendelkező verzió is van. Számos készülék feltörlő funkciót is nyújt. Ezt vagy egy külön fej vagy a normál szívófejhez tartozó kiegészítő biztosítja.

Nézze meg a Bosch unlimited akkumulátoros porszívóit, melyek abszolút ki fogják szolgálni elvárásaikat >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Tisztaság a bútorok alatt is könnyed

Melyik vezetéknélküli porszívó illik Önhöz?

Padlótól a plafonig az ütős Unlimited 8 Gen2 vezeték nélküli porszívóval!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 23.