A férfi és a nő egyenlő, mégis a családok 75%-ban a nő végzi a házimunkát! Gorenje

házimunka

A férfi és a nő egyenlő, mégis a családok 75%-ban a nő végzi a házimunkát!

A háztartási gépek segítenek a férfiaknak is.

A hagyományos háziasszonyi szerepfelfogást propagálók többsége úgy gondolja, a nők természetükből adódóan jobban képesek ellátni a ház körüli teendőket, és csak a nőnek kell végeznie házimunkát!

Ön is így gondolja?

Tényleg a mai világban is egy nő, egy anya dolga a napi 8 óra munka mellett is, hogy rend és tisztaság legyen otthon, és még a napi egészséges étel is az asztalra kerüljön?

Azt gondolom, hogy egyre felvilágosultabbak vagyunk és megosztozunk a feladatokban, de akkor napvilágra kerül egy kutatás és bummm!!! Rá kell eszmélnem arra, hogy még mindig sokan a középkorban élnek!

A nemrég megjelent kutatás szerint az urak 75%-a azt gondolja, hogy a hölgyek feladata a háztartást vinni. Tisztelettel adózóm a maradék 25% előtt, aki segít otthon. Szerintem nem normális, ha a feleség megszakad a sok teendőben, miközben a férje és gyermekei nem segítenek.

legjobb háztartási gépek

El kell mondjam, hogy a férfiak is meg tudnak mindent csinálni és igenis segíteni kell a házimunkában, sőt a gyermekeinket is be kell vonni a feladatokba!

Az első, hogy megbeszéljék, ki mit szeret csinálni, és eszerint elosztani a teendőket. Azután természetesen mindent meg kell mutatni, tanítani, de ezután már önállóan is megy a házimunka.

A feladatok elvégzésében az egész család segítségére vannak a háztartási gépek. Mutatok olyan életkönnyítő készülékeket, melyekkel a család minden tagja segíteni tud a háztartási feladatokban.

Mosási feladatok

A háztartási gép gyártók, már olyan fejlett technológiákkal készítik pl. a mosógépeket, hogy azok felismerik a ruha mennyiségét, és ahhoz állítják be az ideális programot. Ezt súlyautomatikának hívják, és szinte már mindegyik gép tudja.

Lehet vásárolni színvédő kendőt, így már nem kell arra sem figyelni, hogy szín szerint válogatott ruhát tegyünk a gépekbe.

Az okos mosógépek már távolról is vezérelhetők, illetve a mosás késleltetésével is időzíthetjük a programokat. Reggel bepakolunk a mosógépbe és elmegyünk dolgozni. Mielőtt hazaérünk, elindítjuk a mosást és mire otthon vagyunk, csak ki kell pakolni az illatos, tiszta ruhát.

A Gorenje mosógépek igazán segítőkész funkciókkal bírnak:

mosógép férfiaknak 

AutoWash program kiválasztja a  megfelelő programot

Nem tudja eldönteni, hogy melyik programot válassza? Csak állítsa be az AutoWash programot és mosógéped kiválasztja a betöltött ruhamennyiséghez legjobban illő mosási ciklust. Megnyugodhat, a ruhái makulátlanul tiszták lesznek - az anyaguktól függetlenül.

DOSEAID mosószer adagolás támogatás, mely optimális mosószer mennyiséget adagol minden töltethez.

A DoseAid funkció mindig segít megtalálni a mosószer optimális adagját a mosógépbe töltött ruhamennyiségtől függően. Így biztos lehet benne, hogy a lehető leggazdaságosabban és legegészségesebben használja a mosószert. Így biztos nem tudja pazarolni a mosószert. 

Inverteres PowerDrive motor, mely nagy teljesítményű, mégis csendes

Ezt a csendes, mégis nagyon hatékony motort úgy tervezték, hogy biztosítsa a mosógép hosszú élettartamát, és energiát takarítson meg minden egyes használat során. Az inverteres PowerDrive motorra a Gorenje 10 év garanciát vállal.

Ismerje meg a Gorenje WS967LN Elöltöltős mosógépet, mely mind bír a fenti funkciókkal, és nézzen róla videót is a Gorenje online Márkaboltban >>>

Szárítógép, teregetés

Amennyiben szárítógépünk is van, csak át kell pakolni és még az állatszőröktől is megszabadít minket. Ez nem ördöngösség, tehát bárki képes rá. A teregetés már más kérdés, mert ott fontos, hogy precízek legyünk. Az én férjem pl. nem érti, hogy miért utálom, ha ő tereget. De nem szépen csinálja, és utána sokkal több a vasalni valóm. Nem rázza ki rendesen a ruhát, és nem szépen helyezi el. De ezt is meg lehet mutatni, és meg lehet tanulni. Sok dolgot pl. vállfára kell rakni és már szinte mehet is be a szekrénybe.

A szárítógépet úgy érdemes kiválasztani, hogy ugyanannyi töltetű ruha beleférjen, mint a mosógépbe, hiszen így mindent egy programban megszáríthatunk. A fentebb ajánlott mosógép 9 kg töltetű, így ismerje meg a Gorenje DS92ILS Hőszivattyús szárítógépet, mely szintén 9kg kapacitással bír.

Gazdaságos működtetése mellett a kedvencem a SteamRefresh gőzkezelés funkció, mely biztosítja, hogy kellemetlen szagoktól és gyűrődésektől mentes ruháink legyenek. Ez a 18 perces gőzkezelés eltávolítja a legtöbb gyűrődést, megszűnteti a szagokat és felfrissíti a takarókat, téli kabátokat és más ruhadarabokat, ami ideális választás, ha csak gyorsan felfrissítené a ruháit vagy mellőzni szeretné a vasalást.

Ide kattintva többet megtudhat a Gorenje DS92ILS szárítógépről >>>

Mosogatás/Mosogatógép

A testvérem sajnos ekcémás, ezért a forró vizet, sőt még a párát sem bírja a keze. Azonnal bepirosodik és kijön az ekcémája. Náluk teljesen természetes, hogy étkezés utána a férje pakol be a mosogatógépbe és ő is pakol ki, ha lejárt a program. Ez annyira egyszerű, hogy még a gyerekeket is be lehet fogni a mosogatógép be- és kipakolásba.

Nincs mosogatógépe? Nagy hiba, mert nem csak hogy több szabadideje lesz az által, hogy nem kézzel mosogat, de rezsit is spórol vele. Olvasson erről bővebben a Géppel vagy kézzel mosogatás? c. írásomban.

A Gorenje GV67260 Beépíthető mosogatógépnek senki nem tud ellenállni. :)

Olyan óriási, hogy a nagycsaládosoknak kötelező, de egy kisebb család is kihasználja. Tegye bele a főzőlaprácsot, a lábosokat, fazekakat, és minden olyan lesz mint, újkorában.

Annyira könnyen alakítható, mint az általa nyert szabadidő.

A SmartFlex mosogatógépek minden igényedet kielégítő mennyiségű helyet kínálnak. Három kosár teszi lehetővé akár 16 terítéknyi étkészlet egyidejű elmosogatását is. A teljes mértékben alakítható belső tér különböző berakodási lehetőségeket biztosít, használata egyszerű és a mosogatási eredményekkel tökéletesen elégedett leszel.

15' SpeedWash, hogy ön is élvezze a vendégséget.

Képzelje el, hogy egy vacsorapartit rendez és a főétel tányérjait annyi idő alatt elmosogatja a mosogatógép, mint amennyi a desszert tálalásához szükséges. A 20 perces gyorsprogram a SpeedWash funkcióval kombinálva mindössze 15 perc alatt elmosogatja edényeit. Tökéletes a sok vendég által használt nagyobb tányér-mennyiség kezelésére.

Az Inverter PowerDrive motorról muszáj szólnom.

A nagy teljesítményű, szénkefe nélküli Inverter PowerDrive motor csendesebb működés, alacsonyabb energia-felhasználás és hosszabb élettartamot biztosít.

Ide kattintva vásárolhatja meg a Gorenje GV67260 Beépíthető mosogatógépet >>>

Hölgyeim, ne hagyjuk magunkat, és igenis kérjünk segítséget családtagjainktól, és fogjuk be bátor férjeinket, hogy a háztartásban is bizonyíthassanak!

Nézelődjön a Gorenje online Márkaboltban, ahol nem csak a fenti készülékeket, hanem életkönnyítő háztartási gépeket talál a főzés-sütéshez és takarításhoz is >>>

Olvasson tovább:

Hogyan működik egy mosogatógép?

Legnépszerűbb szabadonálló Gorenje mosogatógépek 2020-ban!

Mivel tud többet egy okos háztartási gép?

Ön hány fokon szokta mosni?

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Júl 22.