Intenzív ízeket, és januári fogadalmakat segít a Whirlpool gőzsütője!

gőzpároloó

Intenzív ízeket, és januári fogadalmakat segít a Whirlpool gőzsütője!

Ezzel a beépíthető sütővel 100%-ig elégedett lesz!

Januári fogadalmak... Elcsépelt téma, tudom. De mégis kell beszélni a januári fogadalmakkal kapcsolatos „fogyásokról”. Én nem vagyok dietetikus, de egy biztos, hogy éhezni tilos.

A megoldás a gőzsütő használata. Ez az egészséges ételkészítési mód intenzív ízeket eredményez zsír vagy olaj felhasználása nélkül.

100%-ban egészséges lehet, ha a gőzsütőjében készült húsokat és zöldségeket fogyasztja, és biztosíthatom, hogy a súlyából is fog leadni. Mivel finom ételeket fogyaszthat, amelyek nem tartalmaznak szénhidrátot, így az életmód váltást észre se fogja venni.

Ismerje meg a Whirlpool Gőzsütőjét mely elképesztő sokoldalúságával le fogja venni a lábáról! J

Az alábbi sütési/gőzölési funkciókra lesz lehetősége:

GŐZÖLÉS

Természetes és egészséges ételek készítése gőzzel, ami megőrzi az ételek természetes tápanyagait. Ez a funkció kifejezetten zöldségek, hal és gyümölcsök készítéséhez, valamint blansírozáshoz ideális.

HŐLÉGBEFÚVÁS

Ezzel a funkcióval a hagyományos sütőkhöz hasonlóan lehet elkészíteni az ételeket. Ehhez a funkcióhoz javasoljuk a sütőrács használatát, mivel az elősegíti a gőz hatékony keringését. A sütőtálca többféle étel, például aprósütemény vagy zsemle sütésére használható.

GŐZÖLÉSES KIOLVASZTÁS

Mindenféle étel kiolvasztásához. Helyezze az ételt – például húst, halat – doboz és csomagolás nélkül a gőzölő tálcára a 3. szintre. Helyezze a cseppfelfogó tálcát az alatta lévő szintre, így a kiolvadt víz abba csöpöghet. A legjobb eredményt úgy érheti el, ha nem olvasztja ki teljesen az ételt, hanem hagyja kicsit állni, hogy magától fejeződjön be a kiolvasztási folyamat.

HŐLÉGBEFÚVÁS + GŐZÖLÉS

Ezzel a funkcióval kívül ropogós, belül puha és szaftos ételek készíthetők. Kifejezetten sült hús, baromfi, hal, burgonya, fagyasztott készételek, sütemények és desszertek készítésére való.

GŐZÖLÉSES ÚJRAMELEGÍTÉS

Fagyasztott, hűtött vagy szobahőmérsékletű készétel újramelegítése. Ez a funkció gőz segítségével lassan melegíti újra az ételt anélkül, hogy kiszárítaná, tehát az eredeti ízek megmaradnak. Pihentetéssel jobb eredmény érhető el.

KELESZTÉS

Sós vagy édes tészták optimális mértékű kelesztéséhez.

TARTÓSÍTÁS

Gyümölcsből vagy zöldségből készült befőttek, lekvárok, stb. készítéséhez. Javasoljuk, hogy kizárólag friss és jó minőségű gyümölcsöt és zöldséget használjon. Töltse meg az üvegeket (lehetőleg előfőzött) gyümölcsökkel vagy zöldségekkel, és öntse fel őket a kívánt tartósító lével vagy sziruppal úgy, hogy az üveg szájáig még legalább 2 cm hely maradjon. Ez után lazán helyezze rá az üvegekre a fedőket, de ne szorítsa rá őket. Helyezze a sütőrácsot a 2. szintre, a süteményes tepsit pedig az alatta levő szintre. Tegye az üvegeket a sütőrácsra. Az üvegeket közvetlenül a süteményes tepsire is teheti. Aktiválja a funkciót. A funkció végeztével szorítsa rá minden üvegre a fedőt (a kezét óvja sütőkesztyűvel vagy hőálló konyharuhával), majd várjon, amíg az üvegek szobahőmérsékletűre hűlnek.

JOGHURT készítéséhez.

A funkció aktiválása előtt adjon kb. 100 g készen kapható friss joghurtot egy liter szobahőmérsékletű teljes (magas zsírtartalmú) tejhez.  Öntse a keveréket hőálló üvegekbe, tegyen rájuk hőálló fedőket vagy fóliát, és tegye őket a 2. szinte helyezett sütőrácsra. Válassza ki a funkciót, és állítsa be az időtartamát 5 órára (a hőmérsékletet nem lehet átállítani). A funkció végeztével tegye a joghurtot több órára a hűtőbe, hogy fogyasztás előtt megfelelően kihűljön.

FERTŐTLENÍTÉS

Cumisüvegek és bébiételes üvegek gőzzel történő fertőtlenítéséhez. Helyezze a rácspolcot az 1. szintre, tegye rá a fertőtlenítendő tárgyakat úgy, hogy azok ne érjenek egymáshoz, és a gőz minden részüket érje.

KÉSZRE SÜTÉS

Az étel elkészítésének utolsó fázisát optimalizálja, tehát az ételt puhán és szaftosan tartja. Ezzel a funkcióval készételeket vagy félkész ételeket, pl. sült húst, halat és csőben sült ételeket lehet egyenletesen újramelegíteni. Javasoljuk, hogy az ételt az edénnyel együtt tegye a 3. szinten levő sütőrácsra vagy közvetlenül a 3. szinten lévő gőzölő tepsire úgy, hogy egy szinttel alá teszi a süteményes tepsit. Ebben a fázisban érdemes a sütőt arra a hőfokra beállítani, amely Ön szerint az étel tálalásakor ideális hőmérséklet.

Nem kell értenie hozzá, mégis pompásan sikerül

6. Érzék technológia, amely lehetővé teszi, hogy különböző előre beprogramozott receptek közül választhasson, a sütő automatikusan beállítja a főzési, hőmérsékleti és időbeli értékeket a tökéletes eredmény érdekében. 

Hazaérve az ízletes vacsora várja

A 6. érzék Live funkció segítségével a sütőt távolról is vezérelheti bármilyen mobilkészülékről. Reggel készítse be a sütni valót és indítsa el a munkahelyéről, így este mikor hazaért már a kész vacsora várja.

Ezek után biztos vagyok benne, hogy kíváncsi melyik szuper sütő képes minderre. Nem titkolom tovább J

Nézze meg a Whirlpool W11I MS180  gőzpárolóval bíró beépíthető sütőt >>>

Böngésszen az összes beépíthető sütők között az onlineMárkaboltokban >>>

 

Tudjon meg többet a beépíthető sütőkről:

Diétás receptek gőzsütőben

Alapvető különbségek a sütők között…

16 tény amiért a régi sütője helyett érdemes modern sütőt választani

Boldogság kulcsa

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Jan 21.