Falmec E.ion páraelszívók az igazán dús egészséges levegőért!

Falmec e.ion system

Forradalmasítsa a konyhája légterét, ezek a páraelszívók nemcsak megszűrik a kellemetlen szagokat, hanem ionizálja is, ezáltal frissebbé, egészségesebbé teszi a levegőt!

A páraelszívókat innovatív technikai megoldások (pl. a világújdonság E-ion rendszerű légtisztítás!), különleges formatervezés és a felhasználói igényekhez igazodó, funkcionális megoldások jellemzik a modern és rusztikus választékban egyaránt. Mindehhez kapcsolódik egy kifinomult dizájnvilág, mely a konyhát öltözteti és elegáns harmóniát biztosít a kortárs stílustrendekkel.

Falmec E.ion rendszer

A Falmec cég 2012 őszén mutatta be a forradalmian új konyhai páraelszívó kollekcióját a Falmec E.ion elszívót. A Falmec E.ion konyhai páraelszívó nem csak megszünteti a nemkívánatos szagokat, eltűnteti a zsíros gőzt, párát, hanem tisztítja és frissebbé teszi (ionizálja) a levegőt.  

Miért kell ionizálni a levegőt?

Az ionokat gyakran "levegő vitaminjainak" is hívják, mivel pozitív hatásukat köszönhetjük nekik.

A modern életmód radikálisan megváltoztatta a levegő természetes összetételét. Ez sajnos gyakran kiegyensúlyozatlan elektromos töltéseket eredményez, amik pozitív ionokként jelennek meg a levegőben, és különféle zavarokat okozhatnak. Emellett a negatív ionok száma is jelentősen csökkent, amelyek segítik a friss levegőt. A negatív ion csökkenést részben a központi fűtési rendszerek, klímaberendezések, a füst és az elektromos mezők által generált statikus töltés okozza. Ennek eredményeként sokan a munkahelyeken és otthon is szegényes ionokkal rendelkező levegőt lélegeznek be. Ezek az ionok jelentős hatással vannak az emberi biokémiára, javítják a hangulatot, a koncentrációt és más egészséges életmód szempontjából is fontos területeket érintenek.

Az ionok olyan színtelen, szagtalan és láthatatlan molekulák, amelyeket a természetes környezetben belélegzünk. Amikor ezek bekerülnek a véráramba, biokémiai reakciókat váltanak ki, növelve a szerotonin szintjét, amit gyakran "kémiai hangulatnak" neveznek. Ezáltal csökkentik a depressziót és a stresszt, valamint egész nap folyamán növelik az energiaszintet. Amikor az ionok koncentrációja alacsony a levegőben, olyan tünetek jelentkezhetnek, mint álmosság, szédülés, depresszió, migrén vagy légszomj.

falmec e.ion

A Falmec mostani fejlesztése révén megoldást nyújt erre a problémára a páraelszívóban található bipoláris vezérlésű LED ionizációs technológia segítségével. Ez a technológia lehetővé teszi a légköri ionok regenerálását, így nemcsak csökkenti a kellemetlen szagokat, hanem egyensúlyba hozza az ionokat a lakókörnyezetben, ami jelentősen befolyásolja az emberi egészséget és közérzetet. Az ionizációs funkciót külön is aktiválhatjuk, még akkor is, ha nincs vagy csak minimális szag keletkezik a főzés közben, így tiszta és egészséges levegőt biztosít anélkül, hogy vegyi anyagokat vagy UV technológiát kellene alkalmazni.

falmec

Az E.ion rendszernek köszönhetően végre megszabadulhatunk a légtechnikai csövektől, így nincs több felesleges költség és kellemetlenség.

páraelszívó csövek nélkül

Ez a rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy megszüntessük a pára és szagok elvezetésére szolgáló légtechnikai csöveket, és ezáltal elkerüljük az építészeti munkákat vagy átalakításokat. Ennek a pozitív hozadéka az, hogy nem kell több falat bontani, kőműves munkákat végezni, vagy más kivezetési megoldásokkal vesződni. Ezáltal az összes kapcsolódó költség megszűnik!

Nincs többé korlátozás a páraelszívó elhelyezésében

falmec e.iion

Az E.ion rendszer lehetőséget teremt a páraelszívó szabad elhelyezésére a konyhai környezetben, így különleges formatervezési megoldásokat és főzőfelületek elrendezését teszi lehetővé, így a konyhabútor kialakításához is szabad kezet ad. Ez esztétikailag is előnyös, és megfelel minden modern konyha igényeinek.

Energia megtakarítás

A használt, beszennyezett levegő elvezetése télen hőveszteséget okoz, ugyanez igaz nyáron, ha a légkondicionált levegőt vezetjük el. Nyilvánvaló, hogy az energia megtakarítása egyértelmű, összehasonlítva az E.ion rendszert a hagyományos páraelszívókkal, amelyek akár 800 m³/óra szívóteljesítménnyel rendelkeznek és huszonötször cserélik le a levegőt a konyhában maximális kapacitás mellett.

Szenzor a levegő minőségének mérésére.

falmec kijelző

Az E.ion™ rendszer páraelszívóinkban elhelyezett levél alakú érzékelő érzékeli az illékony szerves vegyületek (VOC), szagú gázok, formaldehid, cigarettafüst és a levegőben lévő összes szennyeződés jelenlétét. Ezért jó mutató a beltéri levegő minőségének mérésére. Ezt az információt a levél színe közvetíti, amely sárgáról zöldre változik, miközben a környezeti feltételek javulnak. 
Automata üzemmód. Az automatikus üzemmódnak köszönhetően, amikor az érzékelő a helyiség levegőminőségének romlását észleli, a páraelszívó magától bekapcsol, fertőtlenítve és megtisztítva a levegőt.

A gyártó különböző design páraelszívót kínál, amelyek sziget- és fali páraelszívóként is használhatók. Mindegyik készülék sajátos formatervezéssel és anyaggal rendelkezik, amely tökéletesen illeszkedik bármilyen konyhabútor színéhez és formájához.

Nézze meg a Falmec E.ion páraelszívóit a kínálatunkban >>>

Amennyiben a legcsendesebb páraelszívót keresi, ismerje meg a Falmec NRS technológiáját.

Az NRS® (Noise Reduction System) technológia révén a Falmec olyan páraelszívót hozott létre, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt, miközben szinte észrevétlenül működik. A készülék rendkívüli csendességének titka a decibelek jelentős csökkentésében rejlik, ami eddig soha nem látott szintre emeli a zajcsökkentést.

Tudjon meg többet a legcsendesebb páraelszívókról >>>

Miért érdemes Falmec páraelszívót választani?

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Szept 18.

FALMEC termékajánló