Egykaros keverőcsapokról ennyit még nem olvasott

egykaros csaptelep

Egykaros keverőcsapokról ennyit még nem olvasott :)

Minden fontos információt megtalál a konyhai csapválasztáshoz…

Egykaros keverőcsapokról

Az egykaros keverőcsapoknál nagyszerű, hogy egy fogantyúval mind a víz hőmérséklete, mind az áramlás szabályozható. Tehát egy kézzel állítható a vízáram mennyisége és a hőmérséklet is. Ez felettébb praktikus, sőt időt és vizet takarít meg számunkra. 

A kétkaros keverőcsapok kevésbé hatékonyak, mint az egykaros keverők.

Noha az egykaros keverőcsapot az 1940-es években találták ki konyhai használatra, több évtizedbe telt, amíg az ténylegesen elterjedt. Képzelje el, hogy például Írországban még mindig a kétkaros keverőcsapot részesítik előnyben, amit igazán nem értek, hiszen nehezebb kezelni és több időt is vesz igénybe a tökéletes hőmérséklet beállítása.

blanco csaptelep

Könnyű kezelhetőség

Az egykaros keverőcsap megoldja a vízáramlás és hőmérséklet kérdését a mosogatásnál, gyümölcs és zöldségmosásnál. Egyszerűen csak a hőmérséklet beállításához a kart vízszintes sík mentén kell elforgatni, a függőleges mozgatásával pedig a kiáramló vízmennyiséget szabályozhatjuk.

Ha mindkét kezére szüksége van a mosogatótál felett, akkor akár az alkarjával is irányítani tudja.

A modern érzékelős keverőcsapok, mint például a SOLENTA-S Senso, egy lépéssel tovább mennek, érintkezésmentes működéssel.

blanco csaptelep

A leforrázás a múlté

A bojlert használók között mindig fenn állt a veszélye annak, hogy a túl forró víz megégeti őket. A keverőcsap használatánál ennek kisebb a veszélye, hiszen ha középhőmérséklet állásban nyitja meg a csapot, azonnal hidegvíz is adagolódik, így nem kell félnie a leforrázástól.  

Alacsonyabb vízfogyasztás

Az egykaros keverők sokkal kevesebb vizet fogyasztanak, mint a két fogantyúval rendelkező csaptelepek. Mivel a hőmérséklet beállításához kevesebb idő szükséges, és könnyedén nyitjuk- zárjuk, kevesebb víz folyik el a semmiért. Így nem csak a vízszámlánk lesz kevesebb, de a csatornarendszert is kevésbé terheljük.  Ez jó hír a környezetnek - és a vízszámlánknak is.

blanco csaptelep

Hogyan működik a kerámia patron?

Annak biztosítása érdekében, hogy az egykaros keverőcsapok a fent említett előnyöket a lehető legjobban ki tudják használni, szükségük van a keverőcsap belsejében lévő kerámiapatronra. Ez lehetővé teszi a hideg és meleg víz keverési arányának egyetlen karral történő szabályozását.
Az egész így működik: A kerámia patron két kerámia tárcsából áll, amelyek mindegyikében három lyuk van: az egyik hideg vízhez, a másik meleg vízhez és a harmadik vegyes áramláshoz.

Blanco csaptelepek minősége és higiéniai megfelelőssége

blanco csaptelep

A tisztább víz a fogyasztók egészségét biztosítja. A BLANCO önkéntes vállalással a németországi ivóvíz-rendeletben előírtaknál szigorúbb vizsgálatokkal ellenőrizteti, és a DVGW Cert GmbH független intézettel tanúsíttatja csaptelepei minőségét és higiéniai megfelelőségét. Ez biztosítja az ivóvízvédelmi követelmények betartását, és a fogyasztók legmagasabb fokú védelmét.

Széles választék

Az egykaros konyhai keverőcsapok Magyarországon elterjedtek, és ennek köszönhetően hatalmas választék van belőlük. A Blanco csaptelepek szinte minden konyhai stílushoz illeszkednek, legyen az minimalista, exkluzív vagy éppen parasztház jellegű.

Néhány Blanco különlegesség

blanco csaptelep

 A maximális vízmennyiség előre beállítható. 

A BLANCO legújabb csaptelep innovációja két kezelőkarral. Az egyik egy hagyományos hideg-meleg vizes keverőkar, míg a másik egy adagoló egység, amely érintésre pontosan a tekerőgombon beállított vízmennyiséget szolgáltatja.

Rendkívül stílusos forma és funkció
• kihúzható fej (nem zuhanyfej)
• modern dizájn tökéletes harmóniában
• rendkívül magas kifolyó, mely kényelmes használatot tesz lehetővé
• két kezelőkar – egy hagyományos hideg-meleg vizes és egy adagoló egység, amely érintésre pontosan a tekerőgombon beállított vízmennyiséget szolgáltatja
• 180° fokban elforgatható kifolyó
• magasnyomású

Ismerje meg: Blanco EVOL-S VOLUME króm HD jobbos karral >>>

Víztisztító berendezéshez ajánlom

Egykifolyós csaptelep

blanco csaptelep

A Blanco Trima csaptelepen kiválaszthatja, hogy a sima csapvizet vagy a tisztítottat szeretné. Egy kifolyóval rendelkezik, és attól függően mit szeretne, a jobb vagy a bal oldalon elhelyezkedő kart kell elfordítania.

  • Ergonomikus működtető kar jellemzi, egyszerű kezeléssel
  • Az ivóvíz és a vezetékes víz külön szabályozható
  • Integrált kifolyó mindkét vízminőséghez, speciális vízsugárszabályzóval
  • Kibővített hatókör a 360° fokban elforgatható kifolyóval

https://www.onlinemarkaboltok.hu/blanco-trima-hd-krom-rozsdamentes-csaptelep

Külön kifolyó a szűrt vízhez.

blanco csaptelep

A Blanco Fontas csaptelepek többféle kivitelben elérhetőek akár Silgránitból is. Külön kifolyóval rendelkezik az állítható hideg-meleg csapvízhez és a szűrt vízhez, így a csaptelepben se keveredik a két víz.

2 az 1-ben: Vezetékes víz és ivóvíz közvetlenül egy csapból.

Kényelmes 2 az 1-ben csaptelep, két kezelőkarral: a jobboldali kezelőkarral a hideg és meleg vizet tudjuk szabályozni, míg a baloldali karral a tisztított vizet. 

Higiénikus: külön kifolyó a tisztított víz számára- nem keveredik a vezetékes vízzel 

Helytakarékos és praktikus: 2 az 1-ben csaptelep segítségével nincs szükség további csaplyukfuratra.

Integrált kifolyó, mindkét víz külön szabályozható.

360 fokban elforgatható kifolyó.

Nézze meg a Blanco online Márkaboltban a Blanco Fontas csaptelepeket >>>

Válogasson óriás kínálatuknban >>>

Olvasson tovább:

Blanco AXIS9 EM az egyediség és praktikusság mosogatója

Hogyan építhetem be a mosogatómat? Alulról, felülről, süllyesztve?

Hova tegyem a mosogatómat?

Sokoldalú rozsdamentes mosogatók

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Júl 22.