Géppel vagy kézzel gazdaságosabb mosogatni?

kézzel-mosogatás-gazdaságos-e

GÉPPEL VAGY KÉZZEL MOSOGATÁS?

Kiszámoltam Önnek, hogy a kézi vagy a gépi mosogatás a gazdaságosabb. Nézze meg!

A kézi mosogatás olcsóbb, mint a mosogatógép használata?

Matekoztam egy kicsit, hogy pontosan lássa a kézi mosogatás, és a mosogatógépi mosogatása költségeit.

Először nézzük a kézi mosogatás költségét.

Tudom, hogy mindenki az elfolyatott vízre gondol először, ami nem kevés, de nem ez a költség a legmagasabb! Ez úgy alakul, hogy egy normál mosási ciklus a mosogatógépeknél általában mintegy 10 liter vizet használ. A legtöbb csapon akár 10-12 liter víz is átfolyhat percenként. Én kipróbáltam és 10 másodperc alatt folyt le 1 liter víz. Vagyis 6 liter folyik át az én csapomon egy perc alatt! Ennyi idő alatt nem mosogatok el… Tehát több vizet használunk a kézi mosogatásnál, mint egy mosogatógép!

De a legmagasabb költség a víz felmelegítése! Nálunk 1 m3 víz ára (csatornadíjjal együtt, hiszen ezt is ki kell fizetni) 600 Ft. 1000 liter = 1m3 >> 1 liter víz=0,6 Ft. A víz felmelegítési díját a számlákból kiszámolva 1,5 Ft-ot kapunk 1 liter vízre levetítve.

Én naponta 2x mosogatok, mondjuk 10 percig. Ennek díja: (6 liter x 10 perc)= 60 liter x 2 alkalom= 120 liter naponta x 0,6 Ft víz ára =72 Ft ehhez hozzájön a felmelegítés díja: 120 liter x1,5 Ft = 180 Ft. Naponta: 360 FT.

 

Nézzük a mosogatógép használatának költségét.

Az én mosogatógépen 10 liter vízzel mosogat. Ez 10x0,6 FT= 6 Ft

Áramfogyasztása: meg van adva a leírásában hogy 1 ciklus 1,04 kwh fogyaszt (És ez nem az Eco program, mert az 0,74 kwh, csak 3 órán át tart, így nincs mindig rá időm). Ez egy 40 Ft-os áramdíjjal számolva 56 Ft. Tehát egy mosogatás, ami 13 terítéket tud elmosogatni 56+6= 62 Ft-ba kerül.

Persze hozzá kell számolni a mosogatószert, de az mindkét megoldásnál van, és annyira egyedi a választás, hogy ebbe nem mennék bele. De egy biztos!

Mosogatógép vagy kézi mosogatás a gazdaságosabb?

A mosogatás költsége e szerint 72 FT.
A mosogatógép költsége: 62 Ft.

Végül a  mosogatógép hosszútávon olcsóbb megoldás, mint a kézi mosogatás.

Jöhet a többi pozitívum?

 A mosogatógépek olyan magas hőfokon mosogatnak, amit a keze nem bírna, így sokkal higiénikusabban végzik a feladatot, mint egy háziasszony valaha is teheti. Válasszon olyan mosogatógépet, amely csíramentesít és fertőtlenít egyben. Így nehezebben fertőzik akár a családtagok meg egymást egy influenzás időszakban.

Kipróbálta már az összes kenceficét, a kéz kiszáradása ellen? Amióta mosogatógépem van, puha és finom a kezemen a bőr, mert nincs kitéve olyan nagy terhelésnek.

Nem győzőm elégszer hangsúlyozni, hogy rengeteg időt kap, és nem kell görnyedni a mosogató felett!

Ne hagyja magát eltéríteni és könnyítse meg az életét egy mosogatógéppel!

Megnézem a teljes Mosogatógép Szalon kínálatot!

Tudjon meg többet a mosogatógépekről

Hogyan válasszunk mosogatógépet?

Fontos különbség mosogatógépek között

Mosogatógép tabletta teszt

A legfontosabb mosogatógép funkciók - HOMEFORT

Nézze meg videónkat is, mely a Hogyan válasszunk mosógatógépet? kérdésre válaszol:

 

 

Vélemény az Online Márkaboltról

I.Gábor :” Az ajánlatuk nagyon szimpatikus volt, ár-érték arányban számunkra megfelelt. A plusz kedvezmények (5 év garancia, ingyenes házhoz szállítás stb.) szintén vonzóvá tették az ajánlatot.”

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Márc 17.

HOMEFORT mosogatógép termékajánló