facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Mosogatógép tabletta teszt

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Vajon melyik mososgatógép tabletta a legjobb?

A mosogatógép tabletták ugyanazt ígérik nekünk. Tiszta edény, csillogó üvegek, zsírmentes felületek még az odaégett lábosoknál is.

Aki próbált már több féle mosogatógép tablettát az tudja, hogy ez nem mindig így van.

Természetesen függ a mosogatógépen elindított programoktól is a hatékonyság.

De a legfontosabb, a napi programnál való hatékonyságuk, hiszen ezt használjuk a legtöbbször. Természetesen ha nagyon odaégett valami, vagy zsíros étel készült, érdemes intenzív programot választani. Amennyiben sok a műanyag doboz, ami nehezen szárad, kapcsoljon extra szárítást. Kisgyermekesek pedig figyeljenek oda, hogy legyen a mosogatógépben higiéniás funkció, mely fertőtleníti a cumisüvegeket.

Ahhoz, hogy megértsük a mosogatógép tabletta működését, fontos egy kis kémia.

A mosogatógép tablettáknak többféle összetevője van:
Proteázokból tevődik össze amelyek olyan fehérjéket támadnak meg, mint a tej, a sajt, a tojássárgája és a hús, valamint a szénhidrátokat lebontó amilázok.
Ezek együttműködnek más kémiai összetevőkkel, például fehérítő, vízlágyító és korrózió gátló vegyszerekkel, hogy megelőzzék a gép rozsdásodását - és ha az egyensúly megfelelő, akkor a jó mosogatógép tabletta hatékonyan lebontja a zsírt és a szennyeződéseket az edényeken, evőeszközökön és üvegfelületeken is, miközben a mosogatógépet óvják.

Több külföldi tesztet olvastam el, de sajnos sok cikknek maga felé húz a keze, és nem találtam teljesen elfogulatlan írásokat, így komplett mosogatógép tabletta teszttel nem igazán tudok szolgálni. Elolvastam több fórumot, beszélgettem ismerősökkel, és saját véleményen is alapulnak a következő vélemények a mosogatógép tablettákról.

Egy biztos. A drága tabletta nem biztos, hogy a legjobb választás. A Finish drágább verziói jó eredményt érnek el, de sajnos óriási árkülönbség van a saját márkás termékek áraival szemben. Én a Finish All in 1 mosogatótablettát próbáltam ki, ami szépen tisztított viszont nem annyival szebben, hogy az ára megérte volna pl. a Somat mosogatótablettával szemben.

A Somat All in 8 actions nagy kiszerelésben és árban gazdaságos megoldásban kapható és én elégedett voltam vele eddig. Talán a szárítás része nem tökéletes, de mivel a gép lejárta után kinyitom a mosogatógépet, és várok egy kicsit, ez engem nem zavar. Vannak olyan mosogatógépek, melyek ajtaja automatikusan kinyílik a program lejárta után, így ezen gépek tulajdonosainak a Somat tabletta tökéletes lehet.

Az Aldi sajátmárkás mosogatótablettája mindenhol nagyon jó eredményt ért el, de ez a Magnum megnevezésű tabletta, amit én még Magyarországon sajnos nem láttam. Az itthon megtalálható Tandil szépen tisztít, azonban sokan panaszkodnak arra, hogy büdös lett tőle a mosogatógépük. Sajnos saját tapasztalatom nincs ebben a kérdésben.

Majdnem minden tesztben ott van a Lidl W5 mosogatótablettája. Első pozitívum, hogy nagyon gazdaságos megoldás. A második pozitívum, hogy tényleg megbirkózik a zsíros edényekkel. Talán azt említeném hátránynak, hogy a poharak nem lesznek annyira csillogóak, legalábbis az én mosogatógépemben. Nem azt mondom, hogy csúnyák, de néha egy-két folt marad rajtuk, ami nem kosz, hanem a vízkő miatt van.

Tervezem kipróbálni a Tesco All in one mosogatógép tablettát, mert árban tetszik, és a teszteken jó helyezéseket ér el. Hatalmas előnye, ami fontos nekem, hogy foszfát mentes, így nem szennyezi a vizeinket, mint a foszfátot tartalmazó társai.

Remélem ez a kis útmutató segít a mosogatógép tabletta vásárlásánál, de azt kell mondjam, hogy minden mosogatógép más, és mindenki más fűszerekkel, zsírfelhasználással főz, így egyedi, hogy kinek melyik mosogatógép tabletta válik be.

Egyet tehet, próbáljon ki többet és egyértelműen meglesz az igazi.

Böngésszen Mosogatógép Szalonunkban >>>

Ezek is érdekelheti a háztartási gépek világából:

2019-es mosogatógép párbaj

Bosch TOP mosogatógépek 2019

Praktikus tudni mosogatógép vásárlás előtt

Mosogatógép bekötése

Ma a férjem mosogat!

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA