Gorenje mosógép kisokos. Egy helyen minden a mosógépekről

 

mosógép kisokos

Gorenje mosógépek programjait, funkciói...

Az alábbi cikkben Ön megismerheti a Gorenje mosógépek programjait, funkcióit és eldöntheti, hogy Önnek valóak-e ezek a készülékek. Sokan kérdezik a szakértőinktől, hogy melyik mosógép márka a legjobb. Erre a válasz, hogy nem a márkát kell nézni, hanem, hogy az Ön életviteléhez melyik illik a legjobban. Ezt tudhatja meg, ha tovább olvas.

A Garancia miatt meg nem kell aggódnia, hiszen az onlineMárkaboltokban akár 8 év GARANCIÁVAL vásárolhat mosógépet. 

MOSÁS IONIZÁLT LEVEGŐVEL

 Az ionizált levegő hozzáadása a mosás közben környezetbarát és ruhakímélő módon növeli a mosás hatékonyságát. Az ionizált levegő növeli a mosópor vagy folyékony mosószer hatékonyságát. Ezzel a mosás úgy lesz hatékonyabb, hogy nem nő az időtartama. Az ionizált levegő szinte mindegyik mosási programnál használható.

MOSÁSI PROGRAMOK GŐZZEL

A mosás utolsó lépésében történő gőz hozzáadásával a ruhák szellősebbek lesznek, a gőz enyhén fertőtleníti őket és egyes allergéneket is eltávolít. Az ilyen programot követően a ruhák puhák, rugalmasak és frissek lesznek, kevesebb vasalást igényelnek. A gőz használata lehetővé teszi az öblítő elhagyását, vagy mennyiségének csökkentését. 

Mosási programok Gorenje mosógépeknél

Eco 40-60 *

Normál szennyezettségű, 40°C és 60°C közötti hőfokon mosható pamut ruhákhoz való program.

Allergy steam (Anti-allergén program gőzzel) 40°C - 90°C

Ez a mosási program olyan átlagosan vagy erősen szennyezett ruhák mosására szolgál, amelyek speciális kezelést igényelnek – ilyenek például az igen érzékeny bőrű emberek ruhái, vagy a bőrallergiától szenvedők ruhaneműi. A ruhákat javasolt kifordítani, így alaposabban kimoshatók a bőrdarabkák és az egyéb lerakódások. Kiválasztható a maximális hőfokon és maximális fordulatszámmal történő mosás opció is.

Auto wash (Automatikus mosás) 30°C 

A mosóprogram automatikusan, a gépben lévő ruha mennyiségének függvényében állítja be a fő mosási ciklus hosszát és az öblítések számát. Enyhén szennyezett ruhákhoz használja.

Cotton black (Fekete pamut) 30°C - 40°C

Ez a program sötét ruhák mosására szolgál, speciális, fekete ruhákhoz való mosószerek használatával. A program alacsony hőfokon mos, kímélő dobmozgással és alacsony fordulatszámú centrifugázással.

Cotton color (Színes pamut) 40°C - 60°C

A program enyhén vagy közepesen szennyezett ruhák mosására szolgál. A hőfok külön állítható be; ezért tartsa be a ruhákon feltüntetett útmutatásokat. A közvetlenül a bőrön viselt ruhákat 60°C-on mossa. A kevésbé szennyezett ruhák 40°C-on is alaposan kitisztíthatók. A centrifuga fordulatszáma szintén szabadon megválasztható. A program időtartama és a víz mennyisége a ruhák mennyiségének függvényében kerül beállításra.

Cotton white (Fehér pamut) 40°C - 90°C

Normál vagy erősen szennyezett, fehér vagy színes ruhaneműk mosására szolgáló program. A hőfok külön állítható be; ezért tartsa be a közvetlenül a bőrön viselt ruhákon feltüntetett, mosásra vonatkozó utasításokat. Válassza a 40°C-ot, ha a ruhák csak enyhén szennyezettek. A centrifuga fordulatszáma igény szerint szabadon megválasztható. A program időtartama és a víz mennyisége a ruhák mennyiségének függvényében kerül beállításra.

Mix (Vegyes ruhák/ Műszál)  60°C

Műszálból és vegyes szálakból, vagy viszkózból készült, kényes ruhaneműk, valamint pamut ruhák mosására szolgáló program. Tartsa be a ruhákon feltüntetett utasításokat. A legtöbb műszálból készült ruha 40°C-on mosható.

Wool/Handwash (Gyapjú/Kézi mosás) - 40°C

Kímélő mosóprogram gyapjúból és selyemből készült, illetve kézi mosást igénylő ruhákhoz. Maximális hőmérséklet: 40°C. Ennél a programnál rövid centrifugázás van, a maximális lehetséges fordulatszám 800 fordulat/ perc.

Gyors programok

Speed 20´ (Gyors 20´) 30°C

Gyors mosási program olyan ruhákhoz, amelyeket csak fel kell frissíteni.

IonWash 59´ (Mosás ionokkal 59´) 40°C

Ez a program ideális kevésbé szennyezett ruhaneműk napi mosására 40°C-on. Az ionizált levegő használata növeli a mosás hatékonyságát és a mosási ciklus 59 perc alatt befejeződik.

Steam refresh (Frissítés gőzzel)

Ez a program gőz segítségével frissíti fel és teszi puhává az új vagy tiszta ruhaneműket.

Folt tisztító programok

STAINEXPERT (FOLTTÍPUSOK) Ez a funkció használható különféle foltok eltávolítására, speciális folttisztító szerek alkalmazása mellett. Folteltávolítós programok 30°C, 40°C, 60°C és 90°C-os hőmérsékleteknél válaszhatók.

Stain Organic (Vérfoltok) 30°C - 90°C

Ez a program ideális a következő típusú foltok eltávolítására: vér, tojás, búzadara, curry, smink, fagylalt, tejital (milk shake), burgonyapüré és puding.

Stain Fruits (Gyümölcs foltok) 30°C - 90°C

Ez a program ideális a következő típusú foltok eltávolítására: paradicsomszósz vagy püré, vörösbor, lekvárok, szőlő, bébiétel, pirosító, eper, cseresznye, spenót, pesztó, narancslé és chiliszósz.

Stain Coffee (Kávéfoltok) 30°C - 90°C *

Ez a program ideális a következő típusú foltok eltávolítására: kávé, tea, csokoládé, izzadság, gépolaj, majonéz, fű, sár, Coca Cola, korom, cipőtisztító, fogkrém, vaj és salátaöntet.

Rinse/Softening

Kimosás/Öblítés

A már kimosott ruhák öblítése, keményítése, impregnálása. Öblítő programként is használható, öblítőszer hozzáadása nélkül. Ilyenkor egy további kimosással (öblítéssel) egészül ki.

Spin/Drain

Centrifuga Fordulatszáma/ Szivattyúzás

Ez a program akkor hasznos, ha a ruhák csak ki szeretnénk centrifugázni.

Hasznos funkciók a Gorenje mosógépeknél

DOSEAID/ Mosószer adagolás

DOSEAID funkcióval a mosógép javasolni fog egy optimális mennyiséget a mosópor vagy folyékony mosószer vonatkozásában, a kiválasztott beállításoknak megfelelően. A javasolt mosópor vagy folyékony mosószer-mennyiség a következőktől függ:
- Vízkeménység (a következő beállítások lehetségesek: lágy, közepes, kemény. A gyári beállítás a közepes szint, de ezt a felhasználó módosíthatja

- Kiválasztott mosási program;

- Ruhanemű mennyisége (töltés) – a mosógép minden egyes használatakor megméri a ruhamennyiséget

- Mennyire szennyezettek a ruhák (három szennyezettségi fokozat áll rendelkezésre: egyes szint (enyhén szennyezett ruhák); kettes szint (mérsékelten szennyezett ruhák) és hármas szint (erősen szennyezett ruhák).

A dobban lévő ruhák megmért tömege és a többi beállítás alapján a kijelzőn megjelenik a javasolt mosópor vagy folyékony mosószer mennyiség [ml-ben].

Ennek a funkciónak a segítségével soha nem fog mosószert pazarolni.

MOSÁSI ÜZEMMÓDOK:

NORMALCARE (Alap/gyári beállítás)

POWERCARE

Ezzel az üzemmóddal energia takarítható meg; a mosás időtartama hosszabb lesz, a vízfogyasztás pedig alacsonyabb.

TIMECARE

Ezzel az üzemmóddal idő takarítható meg, mert a program időtartama rövidebb lesz, viszont több vizet fogyaszt.

GYEREKZÁR

A Gorenje mosógépek természetesen fel vannak szerelve Gyerekzárral, amely egy olyan biztonsági funkció, amely aktiválásával, a program, a beállítások és a további funkciók nem módosíthatók a mosógépen. A gyerekzár a mosógép kikapcsolását követően is aktív marad. Az aktív gyerekzárnál a mosógép be- és ki kapcsolható.

START DELAY (KÉSLELTETETT INDÍTÁS)

Akkor használja ezt a funkciót, ha a mosási ciklust csak egy bizonyos idő elteltével szeretné elindítani. A START DELAY (KÉSLELTETETT INDÍTÁS) pozíció megnyomásával az idő 30 perces lépésekben állítható, maximum 6 óráig, majd maximum 24 óráig 1 órás intervallumokban.

WATER+ (MAGAS VÍZSZINT)

A ruhák mosása magasabb vízszint mellett történik (2 szint) és egy további öblítésre is sor kerül.

TEMP. (MOSÁSI HŐFOK)

 A kiválasztott program hőfokának módosítása. Valamennyi program rendelkezik egy gyárilag beállított hőfokkal, amely módosítható akár hideg vizes, vagy melegebb hőfokra.

SPIN (A CENTRIFUGÁ FORDULATSZÁMA)

A centrifugázás fordulatszámának módosítása. A gyárilag beállított fordulatszámot tudja módosítani a legtöbb programnál.

PREWASH (ELŐMOSÁS)

Erősen szennyezett ruhák mosása, különösen makacs felszíni foltokkal.

Vízvédelem

TELJES AQUA STOP A belső cső sérülése esetén, illetve abban az esetben, ha víz van a mosógép alján, bekapcsol az elektromos védelmi rendszer és elzárja a víz bevezetését a mosógépbe. Ilyen esetben a mosás folyamata leáll, a vízbevezetés szintén, bekapcsol a szivattyú és a mosógép hibát jelez.

GREENGUIDE

Információkat jelez ki arról, mennyire gazdaságos a mosógép beállítása. Az GREENGUIDE kijelzi a víz- és energia-felhasználást, a kiválasztott program, valamint a további funkciók és beállítások alapján. Minél több jel világít, annál gazdaságosabb beállítás került kiválasztásra és annál alacsonyabb lesz víz- és energia-felhasználás.

MEGSZAKÍTÁS GOMB

A mosási program bármikor leállítható a START/PAUSE gomb megnyomásával. A mosási program ideiglenesen van megszakítva, amikor program végéig hátralévő idő villog a kijelzőn. Ha a dobban nincs víz és a víz hőmérséklete nem túl magas, az ajtózár bizonyos idő elteltével kinyílik és az ajtó maga is kinyitható

RUHÁK HOZZÁADÁSA/KIVÉTELE A MOSÓGÉP MŰKÖDÉSE KÖZBEN – STOP ADD GO+

Bizonyos idő elteltével a mosógép ajtaja kinyitható, ha a vízszint és a hőmérséklet bizonyos szint alatt van. A lenti feltételek teljesülése esetén az elektronikus ajtózár kioldódik és a mosógép ajtaja kinyithatóvá válik:
 • a vízhőmérséklet a dobban megfelelő kell, hogy legyen,
• a vízszint a dobban bizonyos érték alatt kell, hogy legyen.

Ezután ki vagy behelyezheti a ruhát és a START gombbal ismét elindíthatja, és a mosógép folytatni fogja a beállított műveletet.

SZEMÉLYES BEÁLLÍTÁSOK

Minden egyes program alap- vagy gyári beállításai módosíthatók. Ha kiválasztásra került egy program és hozzá további beállítások, a kombináció elmenthető, így létre hozhat személyes beállításokat. Beállíthatja: POWERCARE, TIMECARE, DOSEAID, STAINEXPERT (FOLTTÍPUSOK) és GREENGUIDE -t, a TEMP. (MOSÁSI HŐFOK) vagy PREWASH (ELŐMOSÁS) pozíciót, de még a Centrifugálás sebességét is.

Ezek megismerése után, szerintem nem kérdés, hogy a Gorenje mosógépek minden igényt ki tudnak elégíteni, így nincs más hátra, mint válogatni közöttük:

Nézze meg a Gorenje onlineMárkaboltok kínálatát és válasszon Önnek megfelelő mosógépet >>>

Amennyiben bizonytalan a választásában, vagy még mindig nem tud dönteni, hívja szakértőinket akik segítenek. +36-1/478-2128

Kezdje az alapoknál és olvassa el a Hogyan válasszunk mosógépet? cikkünket, vagy az Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet válasszak?, illetve a Mekkora kapacitású mosógépet válasszak? írásunkat.

Olvasson tovább, tudjon meg többet:

Mit nem kérdeznek meg a vásárlók mosógép vásárlás előtt!

Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

Európai minőség és környezetvédelem a mosógépeknél és szárítógépeknél

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 02.

Gorenje mosógép termékajánló