Büdös a mosógépe, vagy nagyon hangos, esetleg foltok vannak a ruhán?

budos a mosogatogep

Büdös a mosógépe, vagy nagyon hangos, esetleg foltok vannak a ruhán?

Van rá megoldás, mosógép szerelő nélkül is!

A kellemetlen szagok és a hangos működés sajnos egy idősebb mosógépnél előfordulhatnak. Ezek általános problémák, és az a jó hírem, hogy valószínűleg Ön is meg tudja oldani őket.

A javításokat pár perc alatt elvégezheti, és remélem, megkönnyebbülten veszi majd tudomásul, hogy használtak a praktikus tanácsaim.

Szörnyű (büdös) szagok ellen a mosógépben

büdös a mosógép

Amennyiben a ruhájának van kellemetlen szaga a mosási ciklus után, függetlenül attól, hogy hányszor mosta azt ki, valószínűleg nem Ön a hibás, hanem a mosógép. A penész sokszor nem látható helyeken bújik meg.

Az egyszerű orvoslási ajánlatom, hogy alaposan tisztítsa meg a mosógépét. A folyamat kétféle lehet. Az egyik, hogy egy speciális tisztítószert használ, amit boltban vásárol, a másik egy környezetbarát öko megoldás, amely már többször bizonyított. Ide kattintva olvassa el: Mosógép tisztító vegyszerek nélkül

Nagyon fontos, hogy a mosógép ajtaját soha ne zárja be mosás után. Ha teheti, egy tiszta törölközővel törölje szárazra, és hagyja nyitva fél napra, hogy ott is kiszáradhasson ahol nem fér hozzá!

Hangos a mosógép

A mosógép, amely hangosan centrifugál, vagy világgá indul, általában, kiegyensúlyozatlan. Természetesen a centrifugálás mindig hangosabb, mint a mosási ciklus. A legcsendesebbek az inverteres motorral rendelkező mosógépek, melyek energiatakarékosak is és hosszú távra tervezték őket.

Nézze meg a Gorenje inverteres mosógépeket, melyek között pirosat vagy akár feketét is talál >>>

A hangos mosógépnek valójában két oka lehet, ebből ez az egyik

Az első lépés, hogy fogja át a gépet és próbálja megmozgatni. Ha inog és nem stabil, akkor biztos, hogy nincs egyensúlyban. A mosógépek lábait lehet ki- be tekerni, direkt azért, hogy egyenesen álljon a mosógép ezt akár ellenőrizheti egy vízmértékkel is. Tehát ha azért hangos a gépe, mert nincs vízszintben, akkor kérje meg egy barátját, hogy az üres gépet kicsit döntse meg, és Ön tekerjen azon a lábán, amerre lejt a mosógép, hogy vízszintbe kerüljön.

Amennyiben nincs senki, aki segítsen, tegyen be a mosógép lába alá egy összehajtogatott kartonpapírt, vagy egy műanyag alátétet. Ideiglenesen az is jó megoldás lesz.

A másik dolog, ami miatt hangos lehet a készüléke, hogy a behelyezett ruha a dob egyik oldalára gyűrődött össze. Ilyenkor le kell állítani a mosási ciklust, benyúlni a gépbe és megigazítani a behelyezett nedves ruhát.

Fehér foltok vannak a ruhán? Nem öblít szépen a mosógép?

foltos a ruha 

A foltokat sok esetben a megbúvó penész okozza, így ha a fent említett módon megtisztítja a mosógépet, megszűnik a probléma.

Azonban ha még ezek után is van hab a ruháin, vagy mosás után mosószer maradványok vannak, amelyek sokszor fehér kis pettyekként jelentkeznek, akkor azt gondolhatja, hogy a mosógép nem öblíti elég jól. A jó hír az, hogy legtöbbször nem a mosógép a hibás.

Valószínűbb, hogy túl sok mosószert adagol a ruhamennyiséghez. Kérem, ilyenkor ellenőrizze a mosószer adagolását az üveg, vagy a doboz, zacskó hátulján.

Sajnos van egy rossz beidegződés, hogy a sok mosószertől tisztább lesz a ruha. Lehet, hogy régen így volt, de a most kapható mosószerek olyan tisztítóhatékonysággal bírnak, hogy nem kell többet adagolni az ajánlottnál.

Használjon mosószer adagolós mosógépet, ami tűpontosan adagolja a mosószert, és nem csak nem tudja túladagolni a mosószert, de spórolni is fog vele. Ilyen készülék például a Gorenje WS967LN Elöltöltős mosógép >>>

Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy milyen mosógépek vannak, mosószer adagoló funkcióval. Hívja fel őket a +36-1/478-2128-as telefonszámon.

Nézze meg a magas minőségű Mosogép Szalon kínálatát >>>

Olvasson tovább:

Miért jobb a nagy mosógép, akár kis családoknak is?

Biztos, hogy helyesen mossa a ruháit?

Teszt mosógépről, mely megfizethető és sokoldalú gép

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Febr 27.