Teszt mosógépről, mely megfizethető és sokoldalú gép

Teszt mosógépről, mely megfizethető és sokoldalú gép  Ennyiért, ilyen sokat? Ez az, ami megéri!

Teszt mosógépről, mely megfizethető és sokoldalú gép

Ennyiért, ilyen sokat? Ez az, ami megéri!

A Whirlpool FWG81496WS EU kiváló mosási teljesítményt és nagyszerű folttisztítást nyújt. Az energia- és vízfelhasználást a 6. érzék által mindig takarékos. A nagycsaládosoknak a 8 kg kapacitás ideális. De ez a mosógép kisebb családoknak is megfelelő, mert a 6. érzék a terhelés mértékével lineárisan csökkenti a víz- és energiafelhasználást. Így kisebb töltettel is gazdaságos elindítania a mosást. A nagy kapacitás pedig akár a paplanok kimosására is alkalmassá teszi a mosógépet.

Főbb jellemzői a Whirlpool FreshCare FWG81496WS EU mosógépnek

Gazdaságos működés: A+++ energiahatékonyság,

Nagycsaládosoknak is kiváló: 8 kg teherbírás,

Kiemelkedően magas 1400 fordulatos centrifugálási sebesség

Sokféle lehetőség: 14 program

Gondolkodik, és spórol: 6. érzék technológia

Frissen tartja a ruhát a program lejárta után akár 6 órán át: FreshCare +

Tartós és megbízható gép, hiszen 10 éves garancia van a motorra.

 

Mosógép kinézete, használata

Szép lekerekített élei, ívei vannak. Könnyen olvasható, és nagy a kijelzője, melyen a felirat fehér színnel jelenik meg. A központi vezérlőgomb határozott kattanásokkal simán forog. A bekapcsoló és szünet gomb érintős, mely szépen szót fogad.

Az ajtóvédő rejti el a fogantyút, mely könnyedén kinyílik. Szép nagy nyílása van, melyen egyszerű a be- és kipakolása a ruháknak. A dob sajtolt rozsdamentes acél.

A mosószeradagoló három betöltője kissé szokatlanul van elrendezve. De egyértelmű és hamar hozzá lehet szokni.

 

Mennyire zajos?

Az energiacímkén 52 dB a mosási zajszint és 78 dB a maximális centrifugálás esetén. Vannak ennél halkabb mosógépek, de az 50 dB zajkibocsájtás abszolút belefér az életbe. Nem egy suttogás, de becsukja a fürdőszoba ajtót és nem hallatszik ki. A centrifugálás már kicsit hangosabb, főleg ha az 1400-as centrifugálási sebességet válassza, de nem ugrál ki a gép a helyéről.

Nézze meg oldalunkon ezt a jó kis mosógépet >>>   

Milyen programjai vannak?

Az összes kulcsfontosságú programot megtalálja benne. Tartalmazza a szokásos pamut, fehér, és eco-pamut ciklusokat, amelyek mindegyike teljes 8 kg-os terhelést tud kezelni. Számomra meglepő, hogy a vegyes program csak 4,5 kg töltettel bír.

A speciális anyagprogramok között szerepel a Sport, a Paplan és a Farmer, melyek 3,5-4 kg terhelésűek. Sajnos a gyapjúra (max. 2 kg terhelés) és a kényes ruhákra csak max. 1 kg terhelés lehetséges.

Extra a Colours 15 program, mely a ruhák színéért felel mindössze 15ºC-on.

Ha gyors tisztításra van szüksége, akkor a gyorsprogram, mindössze 30 perc alatt kimossa az enyhén szennyezett, 4,5 kg ruhát.

A többi programot és persze a fentieket is a táblázatban láthatja:

Nézze meg oldalunkon ezt a jó kis mosógépet >>>

Extra opciók

Az opciók listája rendkívül egyszerű, a beállítható hőmérsékletek és a maximális centrifugálási sebességek az ennek dedikált gombokkal állíthatóak, a kijelzőn pedig nyomonkövethető az aktuális beállítás.

Az Intenzív öblítés opcióval további egy, két vagy három öblítést adhat hozzá, hogy tökéletesen eltávolítsa a mosószermaradványokat.

A Clean + (tiszta+) funkciót kifejezetten arra tervezték, hogy Ön kiválaszthassa a saját igényeinek megfelelő mosási műveletet:
Intenzív: ez az opció erősen szennyezett ruhákhoz ajánlott, amikor makacs szennyeződéseket kell eltávolítani.
Napi: ez az opció a mindennapos szennyeződések eltávolításához ajánlott.
Gyors: ez az opció enyhén szennyezett ruhákhoz való

A Whirlpool a FreshCare + opcióval 6 órán át frissen és szagmentesen tartja ruháit. Így ha nincs ideje kipakolni, vagy elhúzódik a programja és nem ér haza időben, akkor is friss és tiszta ruhái lesznek.

A mosógépnek van késleltetett indítása is, így ha reggel bepakol, és beállítja a gépet, hogy mire hazaér kimosson, akkor nem kell otthon lennie a mosási idő alatt. Ha mégsem érne haza, akkor a FreshCare + megmenti a ruháit.

Mennyire mos tisztára?

Egy tesztelő cég eredményeit mutatom most be Önnek. A tesztfolt-csíkját szárított vérrel, kávéval, kurkumával, ketchuppal, áfonyával és motorolajjal 24 órán át hagytál száradni. A Whirlpool mosógép pamutprogramját választották, 40 ° C fokon. Teljes ruhatöltettel indult a mosás. Vezető márka, nem bio-tisztítószerét használták.

Lássuk a mosási eredményt:

Szerintem fantasztikus a végeredmény. Sok mosási tesztet láttam már, és drágább gépek kevésbé mosták ki a tesztcsíkot sima 40 fokos pamut mosáson.

Ami megragadta még a tekintetem, hogy eléggé meggyűrődött a tesztcsík. Így kicsit félő számomra, hogy a maximális töltettel való mosás és az 1400 centrifuga sebesség alaposan meggyűri a ruhát.

Kipróbálták a FreshCare+ funkciót is és még 5 óra elteltével is olyan volt a ruha, mintha épp akkor járt volna le a mosógép. Így ez szuper jól működik.

Nézze meg oldalunkon ezt a jó kis mosógépet >>>

Előnyök röviden:

Kiváló tisztítási teljesítmény

Egyszerű használat

Sokféle hasznos program, és 6. érzék

Könnyen olvasható kijelző

A FreshCare + jól működik

Hátrányok röviden:

Vannak nála csendesebbek

Teljes terhelés esetén, félő a gyűrődésveszély

Ítéletem röviden

A Whirlpool FreshCare FWG81496WS EU jó ár-érték arányú, nagy mosási teljesítménnyel bíró, sok szolgáltatással rendelkező mosógép, mely tisztára mos. Én mindenképpen ajánlom nagyobb családok, kisgyermekes családok figyelmébe.

Nézze meg oldalunkon ezt a jó kis mosógépet >>>

Böngésszen a Mosógépszalon oldalán ahol óriási kínálat várja >>>

forrás: https://www.trustedreviews.com

 

Olvasson tovább érdekességeket a háztartási gépek világából:

Legjobb felültöltős mosógépek 2019-ben a Whirlpool-tól!

Tisztítsa meg az iskolatáskát, hátizsákot a mosógépben egyszerűen

Kapcsolja ki a hangokat az otthonában.

Száraz vagy nedves ruhát teszünk a mosógépbe?

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Hogyan távolítsuk el a kisállat szőrt a ruháinkról?

Elkezdődött a mosó-szárítógépek szezonja

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Okt 28.