Biztos, hogy helyesen mossa a ruháit?

helyesen mossa a ruháit?

Biztos, hogy helyesen mossa a ruháit?

Ha fontos az egészsége, erre figyelnie kell!

Mindenhol halljuk, hogy sok vitaminnal, zöldség gyümölcs fogyasztással előzhetjük meg a betegségeket. De képzelje el, hogy háztartási gépei is segítségére lehetnek a megelőzésben!

A mosógép helyes használata elképesztően fontos, hogy megelőzze, sőt megállítsa a baktériumok terjedését.

Képzelje el, hogy Brit kutatók végeztek egy kísérletet alacsony hőmérsékletű mosással, melynek döbbenetes eredménye lett.

Összehasonlították az alacsony hőmérsékleten kimosott ruhákat a szennyes tartó tartalmával. A szennyes ruhát válogatatlanul (ruhát, fehérneműt), együtt helyezték el a mosógépbe és mindent 40oC fokos vegyes programon mostak ki, egy átlagos mosószerrel.

Az eredmény azt lett, hogy a kimosott ruhák csupán 14 százalékkal kevesebb kórokozót tartalmaztak, mint mosás előtti állapotban. Ami rémisztő, hogy az is kiderült, hogy akimosott ruhák negyede olyanbaktériumokat tartalmaz, amelyek a székletünkkel állnak kapcsolatban. (pl:e-colli)

Tehát a mosógép 40oC fokon nem pusztította el a baktériumok nagy részét, csak szétkente a ruhákra. A fehérnemünkön természetes kórokozókat rákente a felsőkre, vagy akár a gyermek ruháira. Elég rémisztő, nem?

A kórokozók 60oC fokon pusztulnak el. De nem minden ruhatípushoz jó ez a magas hőmérsékletű mosás… 

De mit tegyünk akkor, mi legyen a megoldás?

1/ A legfontosabb, hogy válogassa szét a ruháit. A fehérnemüket mindig külön kell mosni. Zokni, bugyi, alsónadrág mehet egyszerre nyugodtan, akár az egész családé, de 60 fokon! Így biztos lehet abban, hogy elpusztulnak a kórokozók, és mindenki higiénikus fehérnemüket kap vissza.

Tipp: Én szeretek a mosáshoz adni, speciálisan ehhez gyártott fertőtlenítő folyadékot. Így alkalmanként rosszalkodhatok, és egyszerre bedobok olyanokat a mosógépbe, amit amúgy nem tennék. J A fertőtlenítő folyadék már alacsony hőfokon megöli a baktériumok 99,9 %-át, így nem kell tartanom a baktériumlevestől.

2/ A mosógépben is lehetnek baktériumok, ezért fontos, hogy rendszeresen kitisztítsa a mosógépet. Ennek többféle módja van. Árulnak üzletekben speciális tisztítószereket. Aki inkább az öko gondolkodás híve, az használjon szódabikarbónát és ecetet. A lényeg, hogy havonta egyszer takarítsuk ki a mosógépet. Akár futtassuk a mosógépet ruha nélkül 90 °C fokon, hogy így elpusztuljanak a mosógépben lakó kórokozók.

3/ Ne csukja be a mosógép ajtaját azonnal a mosás után. Hagyja, hogy had szellőzzön ki, mert ezzel is csökkenti a baktériumok terjedését a készülék belsejében. Hiszen a meleg, párás levegő a baktériumok melegágya. Sőt a penész kedvenc klímája. Fontos, hogy a mosógép belülről kiszáradjon.

Amennyiben már penészes vagy rozsdás a mosógépe, már sajnos hiába takarítja.

Ha régi rozsdás vagy penészes a mosógépe nincs választása, mindenképpen cserélni kell, különben egészségkárosító hatása is lehet!   

De milyen mosógépet válasszon?

A Gorenje WaveActive mosógépeket figyelmébe ajánlom, mert gyorsak, csendesek, és kíméletesek, de foltmentesen tisztítanak. Az energia- és vízfogyasztásuk takarékos.

A Gorenje WaveActive mosógépek nagy változásokat hoznak, mivel egyedülálló és innovatív módon tervezett WaveActive dobot tartalmaznak. Ez a kiképzés lágyítja az anyagszálakat, és kíméletes ruházati kezelést biztosít, a foltmentes eredmény mellett. Elképesztő tulajdonsága, hogy a tökéletesen mosott ruhák minimális ráncokkal rendelkeznek, ezért szinte elfelejtheti a vasalást.   

10 évig tuti mosógépe lesz!

A WaveActive mosógépeket inverteres PowerDrive technológiával működő motorral készítik, melyre (a vásárlást követő 8 héten belüli) regisztrációs kötelezettség mellett 10 év extra garanciát biztosítanak!

Az inverteres PowerDrive kivételesen megbízható, és nagyteljesítményű motor, amely szénkefék nélkül működik. Ennek a technológiának köszönhetően megszűnik a mechanikus terhelés, súrlódás és kopás. Az eredmény jobb általános mosási eredmény, energiahatékonyabb és csendesebb működés, valamint hosszabb motor és készülék élettartam.   

Takarékos a használata

Ezek a mosógépek szélsőséges energiahatékonysággal büszkélkednek.
A Gorenje WEI823 elöltöltős mosógép energia besorolása A+++(-30) energiaosztály. Ez évente 185 kwh fogyasztást jelent (220 mosási ciklusra vetítve) ami 40 Ft-os áramdíjjal számolva havonta kb. 616 Ft. Ez, ha kiszámolja havonta kb. 18 mosás, tehát hetente majdnem 5-ször indítja el a gépet. (Természetesen függ a program választástól, a ruha mennyiségétől. Ez csak egy hozzávetőleges adat.)    

Automata programok, tiszta ruhák

Nem tudja, milyen programot állítson be a ruhaneműkhöz? Nem gond, mert a WaveActive mosógépeknek teljesen automatikus mosóprogramjai vannak, amelyek profik a folttisztításban. Az IonTech technológiával a tisztítószerek akár 30 százalékkal is hatékonyabbak. Az IonTech a természetes ionizációs folyamat erejét alkalmazza, hogy hatékonyabban távolítsa el a szennyeződéseket magas hőfok vagy hozzáadott vegyi anyagok nélkül. A mosószer jobban oldódik a vízben, így lehetővé teszi a tisztítószer egyenletes beszivárgását a szennyes ruhákba. Az eredmény 30%-kal jobb folteltávolítás, még alacsonyabb hőmérsékleten is. Az IonTech megakadályozza a vízkő lerakódását is a fűtőszálon, ami meghosszabbítja a mosógép hasznos élettartamát.

Számos érzékelőjük lehetővé teszi a gyorsabb és ökológiailag hatékonyabb mosást, gondoskodik a hőfok, a vízmennyiség, a mosási idő és a centrifuga sebesség optimális kombinációjáról.

   

Kisbabás családoknak:

A Gorenje WS168LNST elöltölős mosógép 10 kg teherbírással, akár egy több gyermekes családnak is ideális. Speciális programjai között megtalál fantasztikus folttisztító programot, sőt a gőz erejét is használhatja a baktériumok elpusztítására, amely egy fertőző betegség esetén szinte nélkülözhetetlen. Mielőtt mosógépet vásárol, ezt a gépet ismernie kell!

Gorenje WS168LNST elöltöltős mosógép >>>

Allergiásoknak óriási segítség

Kiemelném még a Gorenje WaveActive WEI62S3 elöltöltős mosógépét , mely AntiAllergy programmal védi az allergiásokat. Ez a program magasabb hőmérsékletet és extra öblítést alkalmaz, hogy hatékonyan megszűntesse a tisztítószer nyomait a ruhák szövetén. Az allergének, amelyek kellemetlen érzést okozhatnak, eltávolításra kerülnek, így védve az érzékeny bőrt.

Zajszínt, csendes működésű mosógépek

A WaveActive mosógépeknél a hatékonyság és takarékosság mellett az inverteres motornak, és a StableTech oldalfal paneljeinek és alapzatának köszönhetően tovább növekedett a készülékek stabilitása. Ez által jelentősen csökkent a rázkódásuk, ennek a végeredménye az lett, hogy felettébb csendesen működnek. Mosási zajszintjük jellemzően 52 dB. Ez halkabb, mint egy emberi beszélgetés, akár egy suttogás. Így nyugodtan választhatja amerikai nappalis konyhájába, mert nem fogja zavarni pihenés közben.

Biztonsági funkciók

Teljes vízvédelemmel szerelték fel, így nem öntheti el a helyiséget, ahol működik a gép. A gyerekzár biztosítja a kis kezecskék ellen a mosógépet.

Jó szívvel ajánlom a Gorenje WaveActive mosógépeit a háztartásába, mert a mosás egyszerű lesz, az élete könnyedebb és a ruhái illatosak, tiszták, és tartósak.

Ide kattintva nézze meg az összeg Gorenje mosógépeket!

 

Tudjon meg többet a háztartási gépek világából:

Hogyan válasszunk mosógépet?

Keskeny mosógépek kereszttűzben

A mosógépvásárlók legnagyobb félelmei

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet válasszak?

Mennyit eszik 100-on egy mosógép

Milyen gépek nélkül nem tudna egy 21. századi ember, életben maradni?

Ellenőrző lista a mosógép vásárlás előtt

Megéri drágább mosógépet vásárolni?

Mi köze az influenzának a mosógéphez, mosogatógéphez?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Nov 05.