A Bosch legújabb fejlesztése a különleges 4D mosási rendszer

folttisztítás 4d bosch washsystem

Folttisztítás felsőfokon a Bosch új rendszerével

A Bosch legújabb fejlesztése a különleges 4D mosási rendszer

A Bosch mosógépek ma Magyarország első számú mosógépei a folteltávolítás és az energiafogyasztás tekintetésben is.

4D WashSystem mosási rendszer

Ennek az új technológiának köszönhetően akár 10 kg ruhát is tisztára varázsolhat. A Bosch 4D Wash Systems nagyszerű megoldás a nagycsaládosok, a sok gyermek ruháinak mosási problémáinak megoldására. A nehéz foltokkal is megbirkózik az Intensiv Plus funkciónak köszönhetően, és abszolút gazdagságos a használata, mert automata adagolással bír az i-Dos funkciónak köszönhetően. (Bővebben olvashat lejjebb az i-Dos-ról) 

Mosógépek általános működése

A forgódobos mosógép a legelterjedtebb a világon. A rendszer lényege, hogy a lassan forgó a dobban egyenletesen elhelyezett három borda (emelőlapát) a ruhát kiemeli, majd visszaejti a mosószeres vízbe. Koptatási hatása igen kicsi. Kényesebb textíliák is moshatók vele, mert a forgásirány-változtatással üzemelő dobban a ruhák csavarodása elkerülhető. A forgódobos rendszer kapható felül-, illetve elöltöltős, formában. Melyek közül már szinte csak a különböző ízlések és a rendelkezésre álló hely figyelembevételével dönthetünk.

A Bosch ezt a módszert már sokszorosan tovább fejlesztette, a hatékony folttisztításért és gazdaságos működtetésért. Legújabb fejlesztése a 4D mosási rendszer, melyet a csúcskategóriás készülékekben találhat meg. 

Miben rejlik a 4D WashSytem titka?

4d mosási rendszer

A 4D mosórendszer egy intenzív mosási forma, amely biztosítja a hibátlan tisztítási eredményeket, még akkor is, ha egyszerre sok ruhát mos, a mosószer hatékonyságának és a szövet vízáteresztő képességének optimalizálásával. 

Egy normál mosógépben először a vizet pumpálják a dobba, majd a dob forogni kezd. De a 4D technológiával, mosószerrel kombinált vizet permeteznek a dob közepére. Eközben a mosódob nem várja meg a víz teljes kiszivattyúzását, hanem nagy sebességgel forogni kezd a vízpermetezés során. Ez a folyamat megismétlődik, a gép permetez és forog, mint a centrifugázásnál. A folyamatosan forgó mosódobnak köszönhetően a mosószer egyenletesebben oldódik fel, csökkentve a maradék maradványokat. Ugyanakkor a bent lévő ruhák folyamatosan mozognak, és állandó kapcsolatban vannak a mosószeres vízzel. Ez erős nyomásáramokat hoz létre mely kivételes tisztítást eredményez. Így a ruhán lévő foltok könnyen eltávolítódnak. 

bosch emelőlapát 4d wash

A Bosch mosógépdobban emlőlapátokat helyeztek el, melyek folyamatosan kiemelik a ruhát, így az nem tud a centrifugális erő hatására a dob oldalára tapadni. A mosógép dob kialakítása megakadályozza az erőteljes csúszást mely roncsolná az anyagszerkezetet. Így kíméletes a ruháihoz. Ez azért is hasznos, mert nem csak tiszta ruhái, de gyűrődésmentesek is lesznek.

Nagyon szennyezett ruhákhoz ideális az Intensive Plus funkció

Amennyiben ruhák erősen szennyezettek, a foltok makacsak, nehezen moshatók, kombinálhatja a 4D mosási rendszert az intenzív mosási programmal (Intensive Plus). Ez fokozza a tisztító hatást. Ekkor a víznyomás, a mosószer és a magas hőmérséklet kombinációja elősegíti a ruhák mosását. Mindössze 30 perc hozzáadásával a mosási ciklushoz egyetlen mosás közben élvezheti az eredményeket.

i-Dos az automata mosószer és vízadagoló rendszer, mely a leggazdaságosabb víz és energiafelhasználást biztosítja.

Az i-dos funkció működése:

Ritkán kell csak feltöltenie a nagykapacitású mosószer és öblítő tartályokat, melyekkel számos mosás végezhető el, így nem kell minden mosás előtt ezzel bajlódnia.

Az i-DOS technológiával ellátott mosógép az automatikus töltetérzékelés segítségével pontosan leméri a betöltött ruhanemű súlyát.

Figyelembe veszi a vízkeménységet és a mosószer koncentrációját is az adagolásnál.

Az Auto Program érzékeli a mosni kívánt szövet típusát.

A mosógép az automatikus szennyeződés érzékelő segítségével meghatározza a szennyeződés mértékét.

A gép pontosan kiméri az egyes töltetekhez szükséges mosószer és víz mennyiségét.

Optimalizálja az egyes töltetekhez szükséges vízmennyiséget, és így egy csepp sem megy veszendőbe. Így nincs több túladagolás, és ennek eredményeképpen akár 38%-kal kevesebb mosószerre és 10 literrel kevesebb vízre van szükség ciklusonként. (használat és mosógéptípustól függően)

Jelenleg az új 4D mosási technológiát alkalmazzák egyes csúcskategóriás Bosch mosógép-modelleken, például a WAX28MH0BY, WAX32KH1BY és a HomeProfessional WAX32EHOBY modelleken.

Böngésszen a Bosch.onlineMárkabolt kínálatában a mosógépek között >>>

Olvasson tovább, tudjon meg többet:

Mivel tud többet egy okos háztartási gép?

Bosch TOP háztartási gépek 2020-ban is

7 mosási trükk, hogy a mosás még egyszerűbb legyen

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Ápr 22.