A bor élvezetesebb a tökéletes borospohárban Liebherr

borhoz illó poharak

A bor élvezetesebb a tökéletes borospohárban!

Ismerje meg melyik borhoz milyen pohár illik..

Egy finom borhoz kiváló borospohárra van szükség, hogy valódi minőségét teljes mértékben bemutassa. Ez azt jelenti, hogy fontos a megfelelő üvegforma kiválasztása a bor sajátos jellegének kibontakozásához.

borhoz pohár

A kiváló minőségű borospoharat sokféle tulajdonság jellemzi. A térfogatot mindig arányosan a bor intenzitásához és összetettségéhez kell igazítani.  A pohár testnek és a szárnak harmonikusan kiegyensúlyozottnak kell lennie, így kényelmesen kavargathatja a borral töltött poharat.  A kiváló minőségű poharak általában vékony üvegből készülnek. Maga a pohár jellege is befolyásolja a bor élvezetét. Kiváló minőségű kristálypohárban a bor intenzívebb és tisztább illatú, mint egy egyszerű, olcsóbb üvegpohárban. Végül, de nem utolsósorban, egy jó borospohárnak esztétikusnak kell lennie, így okoz igazán örömet.

  1. A klasszikus habzóbor, pezsgőbor magas, vékony poharat kíván. Biztosítja a szén-dioxid finom buborékláncokban való emelkedését. 

    pohár borhoz

  2. A tipikus pezsgős pohár tulipán alakú. Tökéletes különösen kiváló minőségű pezsgőkhöz, amelyek finomsága és összetettsége bizonyos helyet igényel a kibontakozáshoz. A pohár általában csak félig van töltve.
    pohár borhoz
  3. A szokásos fehérboros pohár nem lehet túl nagy. Egy egyszerű bor elveszik benne. Az üvegnek azonban elegendő térfogatúnak kell lennia. Az összes borospohár fontos jellemzője, hogy a test kissé keskenyedik a teteje felé, mivel ez fokozza az aromát, és lehetővé teszi a pohárban lévő bor kellemes kavargását is.
    pohár borhoz
  4. A kiváló minőségű fehér borokat, különösen a testesebb borokat, nem szabad „kis helyekre” korlátozni. Ezért a pohár valamivel nagyobb változatát kell használni. Ez a stílusú poharat ajánlom a rozé borokhoz is.
    pohár borhoz
  5. A szokásos vörösboros pohár tulipán alakú, de kissé magasabb és szélesebb, hogy egy kicsit nagyobb térfogatot kínáljon.
    pohár borhoz
  6. Ez a nagyvonalú alakítás lehetővé teszi, hogy a bor finom aromája a legjobb előnyére váljon. Ezek a poharak különösen jól alkalmazhatók prémium Pinot Noir, Piemonte, Barolo borokhoz. Fontos, hogy ezeket csak a harmadáig szabad feltölteni.
    pohár borhoz
  7. A tipikus vörösboros pohár különösen magas és tulipán alakú. Minden kiváló minőségű, szükséges mélységű és szilárd szerkezetű vörösborhoz alkalmas. A poharat legfeljebb nyolcad liter borral kell feltölteni.
    pohár borhoz

Ugyanolyan fontos, a bor tökéletes pohárból történő elfogyasztásához, a tökéletes tárolás is! A Liebherr az Ön igényeinek és életstílusának megfelelő borszekrények széles választékával rendelkezik.

Vessen egy pillantást a borhűtőkre >>>

Ismerje meg a Liebherr bortemperálókat is >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Hogyan tároljuk a bort borhűtőben, bortemperálóban

Liebherr 3in1 hűtőszekrény! Ön hallott már ilyent?

Liebherr bortemperáló - Egy érintéssel nyílik

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Okt 15.