Tisztítsa meg az iskolatáskát, hátizsákot a mosógépben egyszerűen

hátizsák tisztítás

Tisztítsa meg az iskolatáskát, hátizsákot a mosógépben egyszerűen

Kövesse az alábbi 5 egyszerű lépést és tiszta hátizsákja lesz

Közeledik a szeptember, és mivel nem veszünk minden évben új iskolatáskát a csemetéknek, ideje lenne kitisztítani a júniusban szekrény mélyére süllyesztett darabokat. Szerencsére egy iskolai hátizsákot egy kis előkészítéssel megtisztíthat a mosógépben! A nyári melegben pedig hamar meg is szárad. A hátizsák friss lesz, és újból olyan, mintha új lenne.

Tisztítsa meg az iskolai hátizsákot a mosógépben 5 egyszerű lépésben

Tehát betehet egy iskolai hátizsákot a mosógépbe? Igen, csak kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés - Ürítse ki a hátizsákot mosás előtt

Fontos hogy teljesen üres legyen. Ne csak a könyveket, füzeteket távolítsa el, hanem minden apró kis zsebet ürítsen ki. Figyeljen arra, hogy ne maradjon benne pl. egy toll, ami kifolyva tönkreteheti a táskát, vagy kiszakíthat egy zsebet.

2. lépés - Távolítsa el a mozgatható dolgokat a hátizsákról mosás előtt

Távolítsa el a hátizsák minden olyan részét, amelyet leválasztható. Ilyenek lehetnek a hevederek, vagy az alján lévő kitámasztó. Figyeljen minden kiegészítőre, ami levehető, mert ezek eltávolítása megóvja a táskát és mosógépét a sérülésektől.

Az eltávolított részeket is megtisztíthatja, mert pl. a pántok, hevederek foltosak lehetnek. Áztassa be őket mosószeres vízben, majd egy körömkefe segítségével sikálja át őket. Meglátja milyen tiszták és újszerűek lesznek.

3. lépés - Előkezelendő foltok a táskán

Magát az iskolai hátizsákot is áztassa be a színnek megfelelő mosószerbe kb. fél órára. Dörzsölje át a foltokat körömkefével, fogkefével, hogy a durva szennyeződések fellazuljanak. Különösen figyeljen oda a zsebek belsejére, mert a benn felejtett rágó csúnyán beleragad. J

Miután a hátizsákot átdörzsölte, helyezze be egy nagy mosodai zsákba, vagy egy nagy párnahuzatba és mehet a mosógépbe.

4. lépés - Fertőtlenítés (opcionális)

Amennyiben izzadt ruhákat, cipőket is szállított a táskában, szükség lehet egy alapos fertőtlenítése. A lábgomba és a baktériumok átterjedhetnek más tárgyakra is, amelyekkel érintkezésbe kerülnek. Az ilyen dolgokat hordozó hátizsák fertőtlenítése kiemelkedően fontos. Ezt könnyű megoldani, mert csak annyi a teendője, hogy teafa olajat csepegtet a mosáshoz. Ez a módszer használható bármilyen olyan textíliához melyet fertőtleníteni szeretne, mint a fehérneműk, a törölközők, a konyharuhák, a zoknik vagy épp a gyermekek és a kisbabák ruhái. Tehát csepegtessen hat-nyolc csepp teafa olajat az öblítőtartályába. Még hatékonyabb, ha 10%-os ecetet is önt ugyanide.

5. lépés - Mossa ki a hátizsákját a mosógépben

A hátizsák most már készen áll a gépi mosásra! A hátizsák üres, csak előkezelt foltok éktelenkednek rajta és benne van egy mosodai zsákban, vagy párnahuzatban. Dobja a mosógépbe, és hagyja, hogy a varázslat kezdődjön! Ne mossa nagyon magas hőfokon, mert sérülhet a táska. Elég a 40-60 fokos program.

Amikor a mosási ciklus befejeződött, hagyja megszáradni a táskát a szabad levegőn. Fontos, hogy ne tegye szárítógépbe!

Remélem gyermeke is boldog lesz szeptemberben a tiszta hátizsákjával!

Mosógép ajánló

Ismerje meg a Bosch WAT24360BY Elöltöltős mosógépet, mely 8kg száraz ruha mosására alkalmas, így biztos elég hely lesz a hátizsák kimosására is. Nagyobb családoknak is ideális, hiszen rengeteg ruha belefér egy programba. Áram- és vízfogyasztása alacsony, így nem fogja megterhelni a családi kasszát, és a gyors funkcióját a háziasszony is imádni fogja.

Tudjon meg többet a Bosch WAT24360BY Elöltöltős mosógépről >>>

Nézelődjön magas minőségű mosógépek között az onlineMárkabotok oldalán >>>

Ezek is érdekelhetik a háztartási gépekről:

2019 Bosch TOP legjobb mosógépek

Megbízható mosógép, amely pénzt spórol nekünk.

Száraz vagy nedves ruhát teszünk a mosógépbe?

Kerülje ezeket a hibákat a háztartási gépek vásárlásakor

Mi a Bosch 3D-4D forró levegő technológiája?

16 tény amiért a régi sütője helyett érdemes modern sütőt választani

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Szept 05.