Meddig tárolja hidegen az élelmiszert a fagyasztó, áramszünet esetén?

áramszünet estén fagyasztó

Mit tegyünk a fagyasztóban tárolt élelmiszerrel, ha áramszünet van, vagy elromlik a hűtőszekrény?

Előfordulhat, hogy elromlik a hűtőszekrény, vagy áramszünet is lehet otthonunkban. De meddig bírja a hűtőnk hidegen tartani az élelmiszert? Mi a legjobb megoldás, addig míg visszajön az áram?

Kezdjük azzal, hogy nyugodjon meg: A hűtő és fagyasztókban az áramkimaradás általában nem jelenti azt, hogy az élelmiszerek azonnal megromlanak.

A hűtőszerkény normál része kb. 3-4 órán keresztül is tudja tartani a hideget, ha nem nyitogatja az ajtaját.

A készülék leírásban a gyártók mindig megadják, hogy a fagyasztó mennyi ideig tudja hidegen tartani az ételt áramkimaradás esetén. A legtöbb Liebherr fagyasztó 16-24 órán keresztül vagy tovább is megőrzi a hideget a fagyasztórekeszben. A hűtőszekrények 4 csillagos fagyasztórekesze a legtöbb esetben 16 óráig, és még az asztali hűtőszekrények kis fagyasztórekeszei is átlagosan 10 órás tárolási időt biztosítanak hiba esetén. 

Tehát a fagyasztott élelemiszerek miatt nem kell aggódnia egy rövid áramkimaradás esetén.

Érdemes azt is tudnia, hogy a kiolvasztott nyers hús körülbelül 1-2 napig jó maradhat főzés előtt, de csak ha hidegen hagyja kiolvadni. Azonban, ha egy tál hideg vízben vagy a mikrohullámú sütőben olvassza ki, akkor ajánlott a húst azonnal megfőzni.

Ha van módja rá, süsse meg a kiolvasztott húst, mert az így akár 3-4 napig is jó marad.

A legideálisabb tárolása, fagyasztása a húsoknak, zöldségeknek ha vákuum zacskóban teszi el őket, mert így levegőmentesen tárolhatóak. Amennyiben nem oldható meg a vákuum, akkor is szorosan csomagolja be az élelmiszert, mert a beszorult levegő az élelmiszer kiszáradását, színváltozását okozhatja és mellékíz keletkezhet (szétfagyás).

Mit lehet visszafagyasztani?

Azok a termékek, melyek még nem teljesen engedtek fel, visszafagyaszthatók. Ilyenkor minőségromlás előfordulhat, de élelmiszer-biztonsági probléma előfordulásának az esélye minimális. Ha felolvadt a fagyasztott élelmiszer, akkor használjuk inkább minél hamarabb fel!

Jó tanács

Tegye mindig tele a fagyasztót. Ennek az az oka, hogy a tárolt fagyasztott élelmiszer mennyiségének növekedésével kevesebb levegő van a készülékben, amely fel tud melegedni. Ez kedvezőbb energiafelhasználást eredményez. Ezért, azt tanácsolom, hogy ha nincs sok elraktározott élelmiszer, töltse fel az üres helyet hideg vizes műanyag palackokkal. Így nem csak áramot takarít meg, de egy áramszünet esetében még tovább bírja majd a fagyasztó a hideg hőmérséklet megtartását.

A Liebherr készülékek is automatikusan újra bekapcsolnak, amint az áramszünet véget ér. Ez különösen akkor hasznos, ha nem is vagy otthon, amikor megtörténik.

Biztosra akar menni? Válasszon fagyasztóládát, mert azok jellemzően hosszabb ideig bírják az árammentességet.

A Liebherr CFf 2080 fagyasztóláda pl. 40 órán át tartja a beállított hőmérsékletet.

Honnan tudhatja, hogy áramszünet volt?

Modelltől függően a Liebherr készülékek hálózati kimaradás riasztóval rendelkeznek. Ha a fagyasztórekesz hőmérséklete -10°C vagy annál magasabb, akusztikus riasztás szólal meg. Az elektronikus vezérlőpanellel rendelkező hűtők vagy fagyasztók esetében egy értesítés is megjelenik a kijelzőn. Az áramkimaradást követően egyes készülékek a kikapcsolt állapotban elért legmagasabb hőmérsékletet is mutatják. Ez azt jelenti, hogy pontosan ellenőrizheti, hogy a tárolt élelmiszer még fogyasztható-e vagy sem.

Nézze meg a Liebherr onlineMárkabolt kínálatát >>>

Miért válassza az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális  idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja. Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.  Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Mi a különbség a frissességi technológiák között, mint a EasyFresh vagy BioFresh és BioCool?

Trendi hűtőszekrény anyagok és színek 2022-ben

2022 év elején ezeket a Liebherr hűtő és fagyasztókat ajánlom

Nézze meg a tartalomjegyzékben a hűtőkről, fagyasztókról szóló írásainkat.>>>

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Ápr 13.