Hőszivattyú szárítógépek – megérik a pénzüket?

hőszivattyús szárító. megéri?

Hőszivattyús szárítógépek előnyei és hátrányai!

A szárítógép lehet a legjobb társunk, de lehet az ellenségünk is. Még mindig megosztja a közvéleményt, hogy szükség van-e rá.

De most nem erről lesz szó, hanem ha már szárítógépet választunk, akkor az olyan legyen, ami Minket szolgál, gazdaságos, környezetbarát és jól működő!

Melyik a leghatékonyabb szárítógép?

Egyértelmű a válasz, csak is a hőszivattyús szárítógép! 2019-ben ez a technológia az, ami pénztárcabarát, könnyen kezelhető és óriási segítség a háztartási feladatokban.

Mi pontosan a hőszivattyús szárítógép?

A hőszivattyús technológiával működő szárítógépet az energia megtakarítás céljával fejlesztették ki. Amíg egy hagyományos szárítógép kiengedi a helyiségbe a ruhaszárításhoz használt forró levegőt, addig a hőszivattyús-technológia megőrzi, és újra felhasználja, egy zárt rendszerben keringeti. Így biztosítja a takarékos működést, és a kíméletes szárítást, miközben higiénikus marad az otthonunk.

Hogyan működik pontosan a hőszivattyús szárítógép?

A forró levegő áthalad a gép dobján, elnyelve a ruházat nedvességét (ez a szárítási folyamat). Ezután több szűrőn áthalad a levegő és ott lehűl, ekkor történik a nedvesség eltávolítása is kondenzációs folyamattal. Az összegyűjtött vizet ezután egy víztartályba gyűjtik (kondenzvíz tartályba, vagy közvetlenül kondenzvíz kivezető csövön a lefolyóba). Amint ez bekövetkezik, a meleg levegőt felmelegíti és visszaforgatja a dobba. Az a tény, hogy a forró levegőt újra felhasználja a szárítógép, drasztikusan csökkenti a gép üzemeltetéséhez szükséges energiát, így csökkentve ezzel a működési költségeket.

hőszivattyus szárítógép műkődése

 

A hőszivattyús szárítógép egy kondenzációs társához képest csak feleannyi energiát fogyaszt. Így hatékonyabb a működése, és kíméletesebb a ruhákkal, bár kissé hosszabb működési időt vesz igénybe.

A hőszivattyús-szárítógép előnyei

A hőszivattyús szárítóknak jelentős előnyeik vannak az olcsóbb, kondenzációs szárítókkal szemben. Igaz, hogy a beszerzési költsége több a hőszivattyús szárítógépnek, de hosszú távon a kiadásai alacsonyabbak lesznek.

Jobb az egészségének és a ház higiénéjének.

Amennyiben a lakótérben szárítja a ruháit, az sok időt vesz igénybe. Az asztmában, allergiában és más légzőszervi betegségekben szenvedők számára ez veszélyt jelent a levegőben lévő páratartalom növekedése miatt. Ezenkívül az otthoni poratkák, és penész elszaporodásához vezethet.

Nincs kitéve az időjárásnak

Nem kell az időjárásra támaszkodnia ahhoz, hogy ruháit megszárítsa. Egy jó és hatékony szárítóval, sokkal gyorsabban megszáríthatja ruháit, ágyneműit. Nem csak tavasszal csinálhat nagytakarítást, és a teregetők se veszik el a teret otthonából.

Gyorsabb és kényelmesebb

Ha nagy háztartása van, vagy nincs kertje, akkor ez a fajta szárítógép a legjobb barátja lesz. Ez olyan, mint a mosogatógép, először azt gondolja az ember, hogy minek, hiszen nem nagy fáradtság mosogatni. De aztán rájön, hogy rengeteg időt megspórol az energiáról, pénzről nem is beszélve. A szárítógép is kényelmesebbé teszi az életét, miközben komfortosabb lesz otthona, és több szabadideje lesz.

Költséghatékony és környezetbarát

A hőszivattyús szárítógép működési költségei és energiafogyasztása jóval alacsonyabb, mint a hagyományosé, ami nagyszerű, mert pénzt takaríthat meg, és nem lesz gond akár napi rendszerességgel használni a szárítógépet. Ráadásul a csökkentett energiafogyasztás azt is jelenti, hogy pozitív hatással van a környezetre.

A hőszivattyús szárítás kíméletes a ruháival

Mivel a szárító levegő hőmérséklete lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos szárítóknál, a hőszivattyús technológia kíméletes a ruhaneműkkel. Több érzékelővel rendelkeznek a nedvesség észlelésére, így a ruháit következetesebben szárítja, és sokkal nagyobb gondossággal, mint a hagyományos szárító. Nem kell félnie attól, hogy összemennek a ruhái J.

TIPP: Fontos, hogy a használati utasításnak megfelelően használja a gépet.

Eltávolítja a nem kívánatos cica, kutyaszőrt a ruháiról

A mosógép nem képes eltávolítani a hajat és a szőrt a ruházatunkról, de a szárítógép igen. Ha nem koszos a ruhája, akkor is beteheti egy gyors hideg programra a szárítógépbe a ruháit, és a szűrő rendszere összegyűjti a ruhákra tapadt állat szőrt. Így nincs több bosszankodás cicái, kutyái szőre miatt.

A hőszivattyús szárítók szinte minden otthonba megfelelnek.

A sokféle dizájnnak köszönhetően, minden otthonba megtalálja a megfelelő kinézetű gépet. Amennyiben kis helye van, tegye rá a mosógépére, egy összeépítő kerettel.

A nedves levegő elszívásánál keletkező vizet a hőszivattyús szárítógép egy tartályba gyűjti, így nem szükséges kivezetni csatornába. Tehát elég egy konnektor és már működik is. Ez ideálissá teszi őket házakban és lakásokban egyaránt. Mivel nem enged ki meleg nedves levegőt, ezért nem szükséges szellőztetni sem, így a lakás se hűl ki télidőben, és nem pazarolja a fűtésre szánt energiát.

Most már érdeklik a hősszivattyús szárítógépek? Válogasson a Whirlpool hőszivattyús szárítógépek között, melyeket vásárlóink kedvelnek >>>

 

Tudjon meg többet a szárítógépekről:

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Nem szereti a szárítógépet? Mert nem használja jól...

Hogyan kell bekötni és hova kell helyezni a szárítógépet?

Mosó-szárítógépek előnyei és hátrányai

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Nov 20.