facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

10-ből 9-en itt hibáznak porszívó-vásárlásakor

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Ön is abban a tudatban élt, hogy minél nagyobb a porszívó teljesítménye, annál jobb készüléket vásárol?
Nincs egyedül!
Nagyon sokan jóhiszeműen kifejezetten a nagy teljesítményű porszívókat vadásszák, mert azt hiszik, hogy akkor választanak jól!
TÉVEDÉS!

Sokan nem tudják, de ma már olyan ECO motoros készülékek vannak a piacon, amelyek nagy szívóerővel bírnak, mégis fele annyi energiát fogyasztanak, mint a régi 2 000 wattos porszívók!
Önnek is fontos, mennyi áramot fogyaszt a készüléke? Ha tudatosabban szeretné szervezni a kiadásait, és el akarja kerülni a felesleges rezsiköltséget... ebben a blogcikkben megmutatom, mire figyeljen, amikor porszívót választ!

Típus

Ez a legalapvetőbb kérdés. A piacon - az alapvető porszívózási igényekre szabva - kétféle típus van: porzsákos és porzsák nélküli porszívó.

A PORZSÁKOS porszívó a legismertebb, ennélfogva talán legnépszerűbb modell. A zsák alatt ne a hagyományos textilzsákot értsen! Sokan gazdaságosabbnak tartják őket, de egyáltalán nem higiénikusak. Ha megtelnek, nem tudjuk maradéktalanul kirázni belőlük a port, így dupla munkát csinálunk.
Más a helyzet az újgenerációs Bosch porszívókkal, amelyek többrétegű papír porzsákkal rendelkeznek. Ez a zsák úgy viselkedik, mint egy extrém finomra szőtt szövet: sokkal jobban zár, precízebben szűri meg a levegőt, így higiénikusabb. Ha megtelik, egy mozdulattal kicserélheti, így ha Ön, vagy az egyik családtagja allergiás a porra, akkor is megbízható megoldás. Mivel nagy százalékban leszűri a levegőt, ezért megakadályozza, hogy a finompor bejusson a motorba, és nem égeti le azt. Ez a technológia hosszabb élettartamot garantál porszívójának, ami nem utolsó szempont. :)
Sokan úgy gondolják, hogy a porzsák-csere költséges, azonban ez korántsem igaz. Például a Bosch porszívókhoz kapható, G típusú porzsák átlagosan 4 literes. Egy csomagban átlagosan 4db zsák van, így ha egyszer megvásárolta, hosszú időre kibiztosította magát. :)

A PORZSÁK NÉLKÜLI porszívó előnye, hogy a kezelése nagyon könnyű, a tartályát bármikor kiürítheti, így a szívóteljesítménye egyenletesen erős. A kitakarítására oda kell figyelni, de ez rendkívül egyszerű: egy mozdulattal vegye ki a tartályt, ürítse ki, majd nedves, statikus kendővel törölje át.

A MORZSAPORSZÍVÓT kifejezetten a kis konyhák rendben tartására találták ki. Üzemidejük kb. 30 perc.

Az AKKUS KÉZI PORSZÍVÓK nagyon praktikusak, mert kevés helyet foglalnak el, akár a szekrényben vagy a sarokba beállítva is kényelmesen elférnek. Egyes típusait más néven 2az1-ben porszívóknak is nevezik, hiszen morzsaporszívóvá is átalakíthatjuk őket (egy gombbal kihúzhatjuk a nyelüket, majd ugyanazzal visszapattinthatjuk). Az akkumulátoruk szintén rövid üzemidejű, ezért figyeljen oda, hogy készüléke mindig legyen feltöltve. Nyugodtan a töltőn hagyhatja, csak addig töltődik, ameddig szükséges, utána sem fogyaszt többletáramot.

Porzsákos porszívók Porzsák nélküli porszívók

Mi fán terem a HEPA szűrő?

A HEPA szűrő nagyon népszerű kiegészítője a korszerű porszívóknak. Nem egy újabb flanc, hanem az egyik leghasznosabb része a készüléknek.  Érdemes tudni róla, hogy nem port, hanem allergén anyagokat szűr. Minél magasabb szám szerepel a HEPA filter mozaikszó után, annál hatékonyabban, erősebben szűr.
Manapság 11-14 es számozású HEPA filterek vannak forgalomban. A 13 már kimagaslónak számít, a 14-es jelzésű pedig a jelenlegi csúcstartó. A HEPA filtert évente érdemes lecserélni, főleg ha allergiás is van a családban. Ha mosható, félévente hideg vizes átmosásban kell részesíteni (a kék keretes HEPA a mosható).

HEPA szűrős porszívók HEPA H13 szűrős porszívók

Űrtartalom

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a jobb minőségű porzsákok nagyobbak, jobban lehet velük porszívózni. Tovább tartanak ki, így gazdaságosabbak.

Itt van a kutya elásva...

A porszívók esetében kétféle teljesítményt szoktak megadni. Az egyik az elektromos teljesítmény, ami azt mutatja, mennyit fogyaszt a gép. Régen ez az érték 600 és 2500w között ingadozott, 2014-ben történt egy szabályzás, amely 1600w-ban maximalizálta a porszívók fogyasztását. Az energiatakarékos motorral felszerelt porszívók kevés áramot fogyasztanak, mégis erősek.
Ami számunkra (és az Ön számára) érdekesebb, az a szívóteljesítmény, amely a szívóerőt mutatja, azaz, hogy mennyire erős a porszívó.

Energiacímke

A porszívók 2014 szeptemberétől új energiacímkét kaptak. Hogy mire jó, és mit mutat meg az energiacímke, olvassa el itt!

Ha bármilyen kérdése van a porszívókkal kapcsolatban, hívja porszívó szakértő kollégámat a + 36 1 478 2128-as számon.

Megnézem a Porszívó Szalon teljes kínálatát!

Szuper ajánlat:

Gyorsan elő kell kapni, és jaj, nem ér el a konnektorig...Hiába takarítok, a szőnyegen mindig marad egy kis szösz? Megint elő kell venni a használati utasítást, mert olyan bonyolult a kezelése, hogy nem tudom megjegyezni? Ha nem szeretné a fentieket átélni, nézze ezt a készüléket és csodálkozzon

A részletes leírásért tekintse meg a készülék adatlapját!
/article>

Olvassa el a Hogyan válasszunk porszívót? írásunkat is!


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA