Egyszerű de csodás Valentin napi sütemény

valentin napi süti

Így készüljön a szerelmesek ünnepére

A legtöbb hölgynek kevés az ideje, hogy nagy sütés főzést rendezzen Valentin napon, főleg, hogy idén hétköznapra esik. De azért szeretnénk hálásak lenni a párunknak, hogy gondolt ránk, ezért most mutatok egy nagyon gyors és mutatós Valentin napi SZÍVALAKÚ muffint amit még a kezdők is könnyedén megcsinálnak.

Azért tetszik nekem nagyon, mert rengeteg féle képpen el lehet készíteni, és nem igényel a szív alak kialakítása plusz forma vásárlást sem.

Először a muffin recept.

Hozzávalók: 25 dkg liszt,  0.5 tk só, 3 tk sütőpor, 2.5 dl tej, 1 db tojás, 10 dkg cukor, 0.6 dl olaj, a formához kicsi vaj.

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban elkeverjük a tejet, a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk az olajat, és ezt is elkeverjük.

A nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz öntjük, és addig keverjük, amíg összeáll sűrű tésztává. Nem kell kidolgozni, nem kell vele foglalkozni, ha csomós a tészta. Ettől egyszerű és tökéletes a muffin, hogy sütés közben majd „helyrejön”.

Tetszés szerint csokit és gyümölcsöt adunk hozzá, amit szeret a párunk, majd lazán elkeverjük. (Kb. 20 dkg-ot vesz fel ezekből ez a mennyiségű tészta.)

Kivajazzuk egy muffin sütő forma tetejét - erre azért van szükség, hogy a megemelkedő muffinokat könnyen ki tudjuk venni. Beletesszük a formába a muffin papírokat.

A tésztát a formákba kanalazzuk, kb. 3 púpozott kanállal. Elosztjuk a tésztát egyenletesen, kb. a forma 3/4-éig fog érni.

Sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Hogyan érjük el, hogy szívalakú legyen a muffin?

Ezt én is úgy loptam a https://sporolok.blog.hu/ oldalról, és egyszerűen csodás az ötlet!

Tegyen egy kis alufóliagombócot a muffin forma és a muffin papír közé felülre, hogy kialakuljon a szív tetején lévő bemélyedés, illetve alul két oldalt kis gombóckákat, hogy meglegyen a szöglet is. Mutatom képen is, és meglátja milyen egyszerű!

SZivalakú muffin

Bolondítsa meg egy kis krémmel a tetején , és kész is a tündértorta vagy cupcake

A tündértorta alapja egy muffin, amelyet egy habos finom ízesített, színezett vajkrémmel díszítenek. Mivel Valentin nap van, egy szép piros vagy rózsaszín krémmel igazán ünnepélyessé varázsolhatja a mi kis muffinunkat is így egy csodás ünnepi cupcake-t (tündértortát) kapunk.

Hozzávalók: 180 g szobahőmérsékletű sótlan vaj (nem margarin) ,  400 g porcukor (átszitálva),  1-2 ek. tejszín, vanília aroma ízlés szerint, ételszínezék de lehet meggylé, eperlé…

 cupkape valentin

Amennyiben Ön tortát szeretne készíteni ajánlom a figyelmébe a HomeFort onlineMárkaboltban kapható Változtatható alakú szilikon tortaformát.

Az egymásba illeszthető szilikon elemek segítség többé nincs megszabva, hogy milyen alakú tortát készítsen. A forma rugalmasságának hála olyan formájúra alakíthatja, amilyenre csak szeretné. A szilikon anyagnak köszönhetően a tészta nem ragad rá sütés közben, és a tisztítása is egyszerű. Használat után mindig visszanyeri az eredeti alakját, így a megfelelő használat mellett hosszabb ideig garantált a használata más ismert sütőformákkal szemben.

torta forma

Megnézem az HomeFort onlineMárkaboltban >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Leggyakrabban használt Bosch mosogatási programok, opciók

Hogyan válasszunk.... (16 féle háztartási készülék választási útmutatója)

Főzőlap tisztítás – egyszerűen és gyorsan, Öko módszerrel

 

 

 

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Febr 09.