OnlineMárkaboltok blog

Beépíthető sütő Blanco Bosch Electrolux Elica Elleci Főzőlap Gorenje Hitachi Hogyan válasszunk.... HOMEFORT Hűtőszekrény/ Fagyasztó Kärcher Kávéfőző Konyhai kisgépek Liebherr Mikrohullámú sütő Mosó-Szárítógépek Mosogatógép Mosogatótálca, Csaptelep, Hulladék kezelés Mosógép OnlineMárkaboltokról Páraelszívó Páramentesítő Porszívó Szárítógép Tűzhely Whirlpool
Szűrés törlése
Cikkek szűrése
Szárítógép tisztítása lépésről lépésre

szárítógép karbantartás, tisztítás

Szárítógép tisztítása, karbantartása

Útmutató a szárítógéphez

A szárítógép megfelelő karbantartása az első lépés a hosszabb élettartam és a szervizelés elkerülése érdekében. A legfontosabb, hogy használat előtt, figyelmesen olvassa el a készülékhez melléklet használati útmutatóját.  A használati útmutatóban megtalálja a helyes használatra -és a tisztításra karbantartásra vonatkozó javaslatokat.

Ne terhelje túl a szárítógépet!

A mosógépekhez hasonlóan a szárítógépet se szerencsés teletömni, vagyis a megadott kapacitáson túl is belepakolni. Ez gyűrött és nedves ruhákat eredményezhet amellett, hogy a készülék időbeli tartósságát csökkenti, az áramszámlára is rossz hatással bír.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2025. Júl 03.
Ezekre a hűtőszekrény hangokra figyeljen

hangok a hűtőből

Fura hangokat hall a hűtőjénél, fagyasztójánál?

Bármenyire halk egy hűtőszekrény, mégis csak ad ki valamilyen zajt. Ezeket annyira megszokjuk, hogy szinte nem is halljuk őket. A hűtőszekrények és fagyasztók hűtési rendszerét egy kompresszor működteti (egyes esetekben egy ventilátorral kiegészítve), mely furcsa zajokat okozhat. A zaj szintje függ az üzembe helyezéstől, a megfelelő használattól, illetve az eszköz korától is

A hűtő zajszintje ideiglenesen megemelkedhet, ha a hűtési rendszerét jobban igénybe kell vennie: például az ajtó gyakori vagy hosszan tartó nyitása, a több élelmiszer, vagy az intenzív hűtési/fagyasztási funkció bekapcsolása miatt.

Tudnia kell, tehát, hogy minden hűtőnek van egy bizonyos zajszintje, ami abszolút normális.  Ezen felül a hűtési folyamatnak lehet egy speciális gurgulázó hangja, melyet a hűtőgáz okoz.

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2025. Júl 22.
Konyhaszigetbe hűtőszekrények

hűtő konyhaszigetbe

Liebherr hűtőszekrény konyhaszigetbe: praktikus megoldás elegáns kivitelben

Egyszerűen tervezhetők, beüzemelhetők, és lenyűgöző a felszereltségük.
Az új, pult alá beépíthető Liebherr háztartási készülékek mostantól 82–88 cm-es magasságú és 86–92 cm-es magasságú változatban kaphatók, azaz tökéletesen beilleszthetők bármilyen munkafelület alá.
Ezek a hűtő- és fagyasztókészülékek a széles modellválaszték és a német mérnöki szakértelemnek köszönhető legmagasabb minőség révén még nagyobb rugalmasságot engednek a konyha kialakításában.
Számos okos belső megoldásunknak köszönhetően kompakt hűtőink, fagyasztóink és borhűtőink csodát tesznek a helytakarékosság terén. Biztosra vesszük, hogy széles modellválasztékunkban és a választható felszereltségek között minden vásárló megtalálja pontosan azt, amit keres.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2025. Júl 02.
Szárítógép Energiacímke változás 2025.07.01.-től

szárítógép energiacímke változás 2025.07.01-től

Változik a szárítógépek energiacímkéje 2025. július 1-től – Mit jelent ez Önnek?

Biztos látta már: minden háztartási gépen van egy színes matrica, amit úgy hívunk: energiacímke. Ez mutatja meg, mennyire takarékos az adott készülék.
A jó hír: 2025. július 1-től még átláthatóbb lesz, de kicsit változik, hogyan kell értelmezni!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2025. Jún 30.
Mennyi idő alatt romlanak meg az élelmiszerek 30 fokos hőségben?

ételromlás hőségben, nyáron, melegben

A nyári kánikulában, amikor a hőmérséklet tartósan 30 Celsius-fok fölé emelkedik, az élelmiszerek romlása felgyorsul. A magas hőmérséklet ideális körülményeket teremt a baktériumok és egyéb mikroorganizmusok szaporodásához, melyek felelősek az élelmiszerek minőségromlásáért és biztonságosságának veszélyeztetéséért. Fontos tudnunk, mennyi ideig számíthatunk az egyes élelmiszerek frissességére ilyen körülmények között, és hogyan védekezhetünk a romlás ellen.

A romlás felgyorsulása hőségben

A „veszélyzóna” hőmérséklete 5°C és 60°C között van, ezen a tartományon belül szaporodnak a leggyorsabban a baktériumok. Minél magasabb a hőmérséklet a veszélyzónán belül, annál gyorsabban. Egy 30 fokos nyári napon az élelmiszerek rendkívül gyorsan veszítenek frissességükből és fogyaszthatóságukból.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2025. Jún 18.
Szabadságolja a hűtőszekrényét is nyaraláskor

hűtő nyáron

Szabadságolja a hűtőszekrényét is.

A hűtőnket is pihentethetjük, amíg mi nyaralunk.

A hűtőszekrény az a készülék, amely sosem pihen, mindig keményen dolgozik azért, hogy éjjel-nappal friss élelmiszereink legyenek, ezért ha Ön hosszabb időre elutazik, gondoljon hűtőszekrényére is és adjon neki is egy kis pihenést.

Amennyiben 10-14 napnál hosszabb időre utazik el, ajánlom, hogy kapcsolja ki a készüléket. Rövidebb időre nem érdemes, mert nem lesz jelentős az energia megtakarítás.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2025. Jún 17.