Szabadságolja a hűtőszekrényét is Liebherr

hűtő nyáron

Szabadságolja a hűtőszekrényét is

A hűtőnket is pihentethetjük, amíg mi nyaralunk.

A hűtőszekrény az a készülék, amely sosem pihen, mindig keményen dolgozik azért, hogy éjjel-nappal friss élelmiszereink legyenek, ezért ha Ön hosszabb időre elutazik, gondoljon hűtőszekrényére is és adjon neki is egy kis pihenést.

Amennyiben 10-14 napnál hosszabb időre utazik el, ajánlom, hogy kapcsolja ki a készüléket. Rövidebb időre nem érdemes, mert nem lesz jelentős az energia megtakarítás.

Amennyiben kikapcsolja a hűtőszekrényt

Alaposan tisztítsa meg a hűtőszekrényt, és hagyja nyitva az ajtót

Ha úgy gondolja, hogy a legjobb, ha nem is működik a készülék, nyugodtan megteheti.

Pakolja ki, és húzza ki a konnektorból. De miután ezt megtette, fontos, hogy alaposan takarítsa ki. Keverjen el 2 kanál szódabikarbónát langyos vízzel és ezzel alaposan mossa át. Amennyiben nem jegesedés mentes a készülék, meg kell várnia, amíg a jég leolvad és utána kimosni. Az automata leolvasztós hűtőszekrényt azonnal kimoshatja. Minden esetben törölje szárazra a kitakarított készüléket, így megelőzheti a baktériumok elszaporodását, és a kellemetlen szagokat. Az ajtó egészen addig résnyire nyitva maradhat amíg nem szeretné újra használni. 

Rendelkezik a készülék Holiday Mode-al?

nyaralás alatt a hűtőszerkény

A hűtőszekrény kikapcsolása a fagyasztó működése közben

Mi van, ha a normál hűtőteret kikapcsolná, de fagyasztóból nem tud kipakolni? A Liebherr BioFresh hűtőszekrényeivel és a Holiday móddal ez lehetséges! A legtöbb prémium készülék rendelkezik HolidayMode-al, amely +15 ° C-ra szabályozza a hűtőszekrény hőmérsékletét, miközben a fagyasztót működésben tartja.

Ez a funkció sokkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a normál üzemmód, hatékonyan megakadályozva a szagok képződését.

A Liebherr SBSes 8496 Side-by-side hűtőszekrény rendelkezik Holiday móddal, és most 65.000 Ft visszajár az árából!!!  Ide kattintva ismerje meg >>> 

Ha rövid időre utazik el

Ebben az esetben is ajánlatos a romlandó ételeket eltávolítani, és kitakarítani a készüléket. Törölje szárazra belülről a hűtőszekrényt, és pakolja vissza a nem romlandó ételeket. Ha a fagyasztó csak félig van, töltse fel vizes palackokkal, melyek fagyás után megtartják a hideget, így a kompresszornak kevesebb dolga lesz, és ritkábban kell bekapcsolnia. Ezt évközben is megteheti, mert segít a készüléknek és kevesebb áramfogyasztása lesz.

Mivel a normál hűtőtérben nincs romlandó étel, állítsa melegebb fokozatra, ezzel is kevesebb energiát fog használni a hűtő.

Engedje le a redőnyt, vagy húzza be a függönyt, hogy nem melegedjen fel annyira a helyiség, ne süssön a készülékre a nap. Ez fontos, hogy pihenhessen a hűtőszekrény kompresszor.

Trükk a régebbi fagyasztó működésének ellenőrzésére.

Ha nem biztos a fagyasztó készülék jó működésében, akkor könnyedén ellenőrizheti azt. Ezzel a módszerrel megtudhatja, hogy vajon a fagyasztóban tárolt élelmiszerek kiolvadtak-e. Nem kell mást tennie, mint megtölteni egy fagyálló, magas falú edényt vízzel, és a fagyasztóba helyezni! Miután a víz jéggé vált, helyezzünk a tetejére egy pénzérmét. Ha hazaérve a nyaralásból azt látja, hogy a pénzérme az edény alján van befagyva, valószínűleg hosszabb áramszünet volt, nagy az esélye, hogy az ételek kiolvadtak és így meg is romolhattak.

Az okos hűtőszekrények még távolról is értesítik

okoshűtőVálasszon magának okos készüléket, ha biztosra akar menni. Ezekkel a készülékekkel ugyanis távolról, netes kapcsolat révén, a telefonján vagy akár tableten keresztül felveheti a kapcsolatot. Ezáltal az alkalmazáson keresztül, valós időben láthatja, hogy mi is a helyzet a hűtővel, be van-e kapcsolva, milyen hideg van benne, és akár állíthat is a beállításokon.

A Liebherr készülékeknél az okos kiegészítő a  SmartDeviceBox, amelyet okostelefon vagy táblagép segítségével vezérelhet. Az opcionális FridgeCam segítségével bárhonnan online láthatja, hogy mi van a hűtőszekrényben. Még ha gyárilag ezekkel a kiegészítőkkel nem is rendelkezik az ön készüléke, érdemes ellenőrizni hogy a fogadásukra képes-e, hiszen rengeteg gépen van előkészítés.

Kérdezze háztartási gép szakértő kollégáinkat a részletekről a +36-1/478-2128-as telefonszámon. 

Nézze meg a Liebherr online Márkabolt kínálatát >>>

Tudjon meg többet:

Liebherr alul fagyasztós hűtőszekrény összehasonlítás

45 éve használják a Liebherr fagyasztót

Hűtőszerkény választásnál a legfontosabb

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Júl 14.