facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

NE az áramszolgálatot gazdagítsa, hanem Önmagát

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Önt is nyomasztja az áramszámla, Önnek is elege van, hogy örökké magas csekket kell befizetni?

Az egyik barátom imád számolni, és górcső alá vette az otthonát.

Kiszámolta, mennyit áramot spórol az új hűtőszekrényével, és tűzhelyével, és megosztotta velem. Olvassa el az írását, mert lehet hogy Ön is másképp fogja látni az otthonát.

"Elhatároztam, hogy ennek vége! Leültem, kiszámoltam és elkészítettem az új otthonom tervét. Az első szempont, hogy a legjobb energiahatékonyságú gépeket fogom csak megvenni, mert akkor csökken az áramszámlám, és az új gépek tudásától nő az életszínvonalam is. 

A másik fontos szempont, hogy sok év garancia legyen a leendő gépeimen, mert akkor biztos minőségi készülékeket kapok, amely hosszú távon kiszolgál.

1/ Az első, amit le kell cserélnem, a hűtőm

Most egy hagyományos, egyajtós hűtőszekrényem van, egy kis mélyhűtővel. Az éves energia felhasználása 445 kW/év.

Van egy 3 fiókos fagyasztóm is, annak az energiafelhasználása: 299 kW/év.

A kettő együtt fogyaszt évente: 744 kW-ot. A könnyű számolásért 40 F-os áramdíjjal számolok. Ez évente: 744x40= 29.760 Ft. (Aztamindenit! De sok!!!!)

A Hűtőgép Szalonban találtam egy Gorenje RK6193LX (szeretem ezt a márkát, mert megbízható) alulfagyasztós hűtőszekrényt. Tehát a két gépem egyre cserélem.

Ez a hűtőszekrény, ionizált levegőcserével bír, mindenféle frissen tartó rekesszel és nem kell örökké leolvasztgatni, és az inox színe illik a konyhabútoromhoz. Energia besorolása A-30% !!!! Mintha nekem találták volna ki. 

Meglepődve láttam az energia fogyasztását. Ennek a hűtőszekrénynek az éves fogyasztás 154 kW/év. Vagyis majdnem ötöde az én két gépemnek, ami  évente 590 kW-ot spórolok, ami cirka 23.600 Ft.

2/ Górcső alá vettem a tűzhelyem is

Egy kb. 15 éves villanytűzhelyem van. Ideje ezt is modernebbre cserélni, és most szét szeretném venni. Külön szeretném a főzőlapot és a sütőt szemmagasságba beépíteni.

Kiválasztottam egy beépíthető szegély nélküli indukciós főzőlapot és a grilles sütőt, a Whirlpool AKP 458 IX + ACM 802 NE 2 részes szettet, amelyek egyszerűek és elegánsak is. A tudásuk is tökéletes és az áruk is.

A villanyfőzőlap cseréjével biztos, hogy sokat spórolok, hiszen az indukciós főzőlap az elektromos főzőlapnál sokkal hatékonyabb üvegkerámia főzőlapnál is 40 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt, és 60 százalékkal gyorsabb. A mostani villanytűzhely főzőzónái 5500 Wattot fogyasztanak összesen, míg az új 6500 Wattot. Tehát nagyobb az áramfelvétele és a teljesítménye is, azonban ez azt jelenti, hogy gyorsabb és hatékonyabb. Amit eddig megfőztem 2 óra alatt, most 1 órát fog igénybe venni. Tehát ha egész évben a 365 nap alatt használtam a főzőlapot, 365 órát, azért 40 Ft-os áramdíjnál fizettem: 80.300 Ft-ot. Most fele annyi idő alatt megfőzők, ezért számoljuk 183 órával és az új nagyobb teljesítménnyel, így 47.580 Ft áramot fogok fizetni. 32.720 Ft a megspórolt összeg.

Ezek szerint a főzőlap cseréjével kb 30.000 Ft marad a zsebemben.

A mostani készülékemre azt írják, hogy 2,5 kWh az új sütő 0,87 kWh. Tehát minden egyes használatkor 1,63 kWh árammal kevesebbet használok, ami 65,2 Ft. Egy évben, ha heti 2x 2 órát használom a sütőt (52hét x 2 x 2óra= 208 óra sütés idő x 65,2 Ft spórolás), akkor 13.560 Ft-ot spórolok kb. évente.

Tehát, ha csak ezt a 3 háztartási készülékem lecserélem, már spórolok 69.880 Ft-ot évente, arról nem is beszélve, hogy gyorsabb, jobb, sokrétűbb és speciálisabb háztartási készülékeim lesznek, amikkel időt sporólok.

Köszönöm a tanulságos írását kedves barátomnak.

Most Ön következik! Üljön le, vegyen elő egy papírt és számoljon!

Számolja ki Ön is, hogy mennyit takaríthatna meg egy jó energiafelhasználású készülékkel, hogy az Ön zsebében maradjanak a forintok, és ne gazdagítsa az energiaszolgáltatókat. A környezet védelméről nem is beszélve, csökkentve az energiaigényünket.

Nézze meg oldalunkon a készülékeket, és válasszon energiatakarékos gépet. Segítünk Önnek. Hívja fel a 1/478-2128-as telefonszámot, ahol szakértő kollégám visszahívja egy beszélgetésre.

Szemezgessen írásaink között. Itt találja őket.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA