Milyen szárítógépet vegyek?

milyen szárítógépet válasszon

A szárítógép nem csak szárít, de szőrtelenít, sőt a kimosott zsebkendő maradványokat is eltávolítja!

Ma már tényleg elterjed és hasznos háztartási gépünk a szárítógép. Ha Önnek még nincs, de gondolkodik rajta, akkor tudjon meg néhány olyan dolgot a szárítógép hasznosságáról, amire eddig lehet, hogy még nem gondolt!

Mit nyer még, ha szárítógépet vásárol?

  • Nincs hely a teregetőktől? A szárítógép által nagyobb hely lesz az otthonában.
  • Magas a páratartalom és sok száradó ruhaneműtől? A szárítógép által kisebb lesz a páratartalom, mert a ruhákból nem a levegőbe és ezáltal a falakra csapódik ki a nedvesség,
  • Télen penészesedik az otthona? A szárítógép használata csökkenti a páratartalmat, így a penészesedés is elkerülhető
  • Minden ruhája tele van a kisállata szőrével? A szárítógép teljesen eltávolítja a kutya, cica szőrt a ruházatról.
  • Allergiás a mosószer maradványokra? A szárítógép nem csak a mosószer maradványokat, de még a szétázott és a ruhára ragadt papírzsebkendőt is eltávolítja.

További előnyökre kíváncsi, amit a szárítógép nyújt Önnek. olvassa el Megéri szárítógépet vásárolni? 19 TÉNY a szárítógépről! című írásomat.

Nézzük meg akkor mi alapján válasszon szárítógépet!

Mérete a szárítógépnek

A méret kérdés mindig fontos, hiszen ez dönti el, hogy mekkora gépet tud elhelyezni és hova az otthonában.

A szárítógépek között nem talál keskeny kivitelt. A szélességük 59,5-65 cm között mozog, magasságuk 85 cm és a mélységük 62-65 cm között van általában.

A kérdés, hogy hova szeretné elhelyezni.

Mivel csak egy konnektorra van szükség a gép működéséhez, az otthonában bárhova teheti, bár tudnia kell, hogy a legtöbb szárítógép mellett és felett kb. 10 cm szellőzést kell biztosítani. Talál már olyan kivitelű szárítógépet is, amelyet a konyhapult alá is elhelyezhet.

A másik lehetőség a mosógép tetejére tenni. Ez csak értelemszerűen normál és nem keskeny elöltöltős mosógépnél jöhet szóba. Ekkor szüksége van egy un. összeépítő keretre. Olvasson erről bővebben: Hogyan kell bekötni és hova kell helyezni a szárítógépet?

A szárítógépek típusai:

Amennyiben fontos Önnek, hogy a legenergiatakarékosabb, csendesebb, és a ruháihoz kíméletes szárítógépet válassza, akkor csak is a hőszivattyús szárítógép jöhet szóba. 

Töltetsúlya a szárítógépnek

A szárítógép energia címkéjén mindig fel van tüntetve, hogy mekkora a szárítógép kapacitása.  Ez azt jelenti, hogy a standard program választása esetén ennyi ruhát tud megszárítani a készülék. Természetesen többféle szárítási mód és program van, készüléktől függően, ahol a gyártó a használati utasításban megjelöli a maximum behelyezhető ruha súlyát kg-ban.  

Hasznos tanácsom, hogy minimum akkora töltetsúllyal rendelkező szárítógépet vásároljon, mint amekkora a mosógépe, így azonnal át tudja rakni a kimosott ruhát a szárítóba.

A szárítógépek programjai 

A szárítógépbe anyagtípus szerint kell berakni a ruhákat. A standard programok legtöbbször pl. pamut ruhára, vagy vegyes anyagú ruhákra vannak kifejlesztve. Ekkor lehetősége van kiválasztani, hogy szekrényszáraz vagy vasalásszáraz ruhát szeretne a program végén kivenni.

Vannak speciális programok is, melyek az Ön szokásait szolgálják ki.

Ilyen a gyapjú, vagy kényes programok. A sport ruházathoz, vagy baba holmikhoz, illetve ágyneműhez alkalmazkodó szárítógép opciók.

Extra opciók, melyek már elérhetőek!

Praktikus választás olyan szárítógépet vásárolni, melynek van féltöltet opciója, ha netán kevés ruhát akar csak szárítani.

Gyorsprogram kevés ruha neműhöz.

A gyűrődésmentesítő funkció is nagy szolgálatot tehet, ha Ön nem szeret vasalni.

Hasznos lehet a késleltetés vagy időzítő funkció, melynél Ön állítja be, hogy mikor dolgozzon a szárítógép, így kihasználva például, hogy mire hazaér (vagy reggel mikor felébred) már csak kipakolnia kelljen.

Személyes egyik kedvenc programon az ion Refresh, amely gőzzel gyorsan felfrissíti a ruhát. Így, ha gyűrött a ruha, nem kell kimosni, csak egy felfrissítő szárításra bedobni a szárítógépbe. A szagokat is eltávolítja a ruha nemükből.

A szárítógépek kezelése is egyszerűbb lett, és szép nagy LCD kijelzővel készülnek, ahol mindig látja a beállításokat, és hogy mikor ér véget a program.

Amennyiben még mindig bizonytalan, melyik készüléket válassza, vagy kérdése van a termékkel, szállítással kapcsolatban hívja bátran szárítógép szakértő kollégámat, közvetlenül a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

Válogasson a modern és minőségi Gorenje onlineMárkabolt szárítógép kínálatában>>>

Tudjon meg többet a szárítógépekről:

Mit várnak el a háziasszonyok a legjobb szárítógéptől?

Romantikus hangulatban

Hőszivattyú szárítógépek – megérik a pénzüket?

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 28.
Szárítógépet vegyek, ne vegyek?

vegyek szárítógépet vagy ne?

Szárítógépet vegyek, ne vegyek?

Szárítógéppel kapcsolatos 5 tévhit, vagy nem tévhit tisztázása

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Jan 04.
Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Mosni mindenkinek kell. Ez tény! De hogy tudja ezt gazdaságosan megtenni, úgy hogy még időt is spóroljon?

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Mosni mindenkinek kell. Ez tény! De hogy tudja ezt gazdaságosan megtenni, úgy hogy még időt is spóroljon?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Okt 16.