Miért nem szárítja meg a mosogatógépem az edényeket?

miért nem szárítja meg a mosogatógép

Az edényeimnek száraznak kell lenniük egy mosogatógépi ciklus után?

A mosogatógép segít az étkezés utáni mosogatásban, de igazán bosszantó lehet, ha nem száradnak meg az edények a ciklus lejárat után, és Önnek kell törölgetnie. Számos oka lehet annak, ha a mosogatógépben nem szárad megfelelően meg az edények.

Az edényeimnek száraznak kell lenniük egy mosogatógépi ciklus után?

Igen, a mosogatógép lejárta után, az edényeknek száraznak kell lenniük. Persze vannak olyan programok, melyeknél nincs szárítási funkció, de mi most egy mindennap használatos ECO, vagy napi program esetéről beszélünk, amelynél mindig száraz edényei kellenek hogy legyen a ciklus lejárta után. Amennyiben nem így van, akkor meg kell vizsgálnia, hogy mi lehet a hiba.

4 ok, amiért a mosogatógép nem szárít megfelelően

Különböző problémák is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a mosogatógép nem szárítja meg teljesen az edényeket. Olvassa el az alábbiakat, és fedezze fel a nedves edények lehetséges okait, hogy megtalálja a megfelelő megoldást.

  1. Rossz mosogatógép-programot választott

A mosogatógép gyártmányától és modelljétől függően előfordulhatnak olyan mosogatógép-ciklusbeállítások, amelyek kevesebb hőt használnak fel az edények szárításához, ami kevésbé alapos szárításhoz vezethet. Előfordulhat olyan program is amely egyáltalán nem szárít. Tehát, minden mosási ciklus előtt győződjön meg arról, hogy a megfelelő programot indítja el. A műanyag edények sokszor nehezebben száradnak, ezért érdemes ilyenkor ExtraDry programot indítani, vagy hozzárendelni egy szárítást ha tud ilyent a készülék.

 naturaldry wh mosogató

A Whirlpool NaturalDry-al kiváló szárítási eredményeket érhet el, nagy energiamegtakarítással.

A NaturalDry egy automatikus ajtónyitó rendszer, amely az edények egyenletes szárítását biztosítja a mosogatógépbe a ciklus végén belépő természetes légáramlásnak köszönhetően. Kiváló eredményeket és nagymértékű energiamegtakarítást biztosít: akár 70%-kal jobb eredményt és akár 15%-kal alacsonyabb energiafogyasztást*.

 2. A fűtőelem hibásan működik

A mosogatógép fűtőeleme felelős a víz hőmérsékletének emeléséért a mosási ciklus és a levegő hőmérsékletének emeléséért a szárítási ciklus alatt. Ha a fűtőelem nem működik, előfordulhat, hogy a mosogatógép nem tisztítja és szárítja megfelelően az edényeket. 

Ezt a problémát a legjobb, ha szakemberre bízza, ezért ha úgy gondolja, hogy ez az oka annak, hogy a mosogatógép nem szárad meg, mindenképpen kérjen időpontot egy szervizhez.

  1. Öblítőt kell használnia

A modern mosogatógépeket úgy tervezték, hogy kevesebb vizet és energiát használjanak fel a teljes mosási ciklus során. Ha öblítőt használ a mosogatógéphez használt mosogatószerrel, az javíthatja a szárítási teljesítményt. .

  1. Az edényei nem megfelelően voltak bepakolva

wh mosogato

Az edények helytelen behelyezése csökkentheti a mosogatógép tisztítási és szárítási képességét a mosogatási ciklus során. Megfelelően töltse be az edényeket úgy, hogy ne zsúfolja túl a mosogatógép állványait, és lehetőség szerint ferdén helyezze el az edényeket, hogy elősegítse a megfelelő szárítást és a mosogatógép víztelenítését.

Tipp:

A homorú fenekű poharak, csészék és tálak felesleges vizet tartalmazhatnak, amelyet a szárítási ciklus nem tud teljesen elpárologtatni. Ez a víz más tárgyakra is kifolyhat kirakáskor, így az edények nedvesek maradnak. Először az alsó kosárból rakja ki, hogy elkerülje, hogy a felső kosárban lévő felesleges víz az alatta lévő tiszta edényekre folyjon.

Nézze meg a Whirlpool onlineMárkabolt mosogatógépeit >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Whirlpool MaxiSapce mosogatógépekkel más lesz az élete!

Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

Mosogatógép bekötése

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Nov 24.