Melyik mikrohullámú sütő a legjobb?

legjobb mikro

Melyik mikrohullámú sütő a legjobb?

Előnyök, hátrányok és speciális tulajdonságok a mikrohullámú sütőknél  

A mikrohullámú sütő alapvető konyhai eszköz, és nagyon gyors, így nem kérdés, hogy alapfelszereltsége a konyhának. Lehet, hogy arra gondol, hogy minden mikrohullámú sütő egyforma, és hogy nem lesz nehéz kiválasztani az ideálisat…De ez nem ilyen egyszerű, mert több szempontot is figyelembe kell vennie.

A kérdés nem csak az, hogy szabadonálló vagy beépíthető készüléket válasszon, hanem a hangsúly a funkcionalitáson és a jellemzőkön van! A kérdés, hogy olyan sütőt szeretne, amely hagyományos sütőként vagy grillsütőként is használható, vagy csak a mikrohullámú sütőre összpontosít? Mekkora méretre van szüksége, és az előre beprogramozott főzési beállítások jobbak, mint a hagyományos 1-10 teljesítményskála?

A szabadon álló kivitelezéssel bíró mikrohullámú sütő olyan mikrohullámú sütő, amely külön áll a többi készüléktől. A pulton, vagy egy polcon is tárolhatjuk, csak egy konnektorra van hozzá szükség.  Az a tény, hogy szabadon álló mikrohullámú sütőt bárhová elhelyezhet, megadja a szabadságot, hogy tetszés szerint változtassa meg konyhája elrendezését.

A Whirlpool sokféle szabadonálló mikrohullámú sütőt gyárt, nézze meg őket >>>

A beépíthető sütőket szekrénybe építenek, vagy a falhoz rögzítenek. A beépített mikrohullámú sütő telepítésekor akár villanyszerelőre is szüksége lehet. Tehát, ha beépített mikrohullámú sütőt szeretne vásárolni, győződjön meg róla, hogy megmérte a kiválasztott helyet a megfelelő modell megtalálásához.

Azonban a beépíthető sütő esztétikailag sokkal jobban illeszkedhet a konyhába.

Nézelődjön a Whirlpool beépíthető mikrohullámú sütői között >>>

Mind a két típus között talál egyszerű és tudásban sokoldalú készüléket is.

Az egyik legfontosabb szempont a méret kérdése. Mert ha csak kávé, tea illetve 1-2 tányér étel melegítésére használja a mikrohullámú sütőt, elég 20-29 literes készüléket választania. Azonban ha ételt készítene benne, mint egy hagyományos sütőben, akkor a 30-39 liter közötti vagy a 40 liter feletti mikrohullámú sütők között keresgéljen.

A Whirlpool onlineMárkabolt oldalán, természetesen van lehetősége akár méret szerint válogatni.

Amennyiben profi mikrohullámú sütőre vágyik, ismerjen meg olyan funkciókat, melyekkel igazán íncsiklandó ételeket készíthet, gyorsan.

Ismerjen meg néhány extra funkciót a Whirlpool mikrohullámú sütőknél

6. ÉRZÉK funkció

A 6. Érzék technológia tudja, mi kell egy recept tökéletes elkészítéséhez. Automatikusan beállítja a kiválasztott ételhez megfelelő főzési módot, szabályozza a hőmérsékletet és a teljesítményt. 

CRISP funkció

A pirító (crisp) funkció, 210°C hőmérsékletet biztosít (ami ideális a pirításhoz). A crisp funkciónak köszönhetően az ételek alsó és felső oldala is ropogósra sül a mikróban. A hatás megegyezik a hagyományos sütéssel, azonban sokkal rövidebb sütési időre van szükség. Ehhez a funkcióhoz speciális crisp tál szükséges, amellyel süthet kolbászt, piríthat szalonnát, tökéletes pizzát süthet, és akár tükörtojást, pogácsát, is készíthet.

Vásárlóink visszajelzése alapján, remek hús, tojás, lepény, süti sütésére... Össze sem hasonlítható a grill funkcióval, sokkal ropogósabb lesz az étel.

HŐLÉGKEVERÉS/ Légkeverés funkció

A légkeverés segítségével a hagyományos sütőknél megszokott sütési eredményt érhetjük el. A sarkokban és a mikrohullámú sütő hátoldalának közepén elhelyezett meleglevegő-bemenetek egyenletesen oszlatják el a levegőt a sütőben, így tökéletesen sül meg az étel.

GRILLEZÉS funkció

Ezzel a funkcióval piríthatja meg az ételeket úgy, mintha azokat rácson grillezte volna. Ezzel ráolvaszthatja a sajtot a pirítósra, melegszendvicset, burgonyakrokettet, kolbászt vagy zöldségeket süthet barnára.

GRILL KOMBI funkció

Ez a funkció a mikrohullám és a grill melegítés kombinációja, mellyel gyorsan lehet sütni és grillezni. Lasagne, csőben sült, hal és krumpli elkészítéséhez használhatja. Helyezze az ételt a grillrácsra vagy az üveg forgótányérra. A maximális beállítható mikrohullámú teljesítményszint a grill kombi használata mellett a gyárilag beállított szintre van korlátozva.

GYORS KIOLVASZTÁS funkció

Ezzel a funkcióval gyorsan és automatikusan olvaszthat ki húst, szárnyast, halat, zöldségeket és kenyeret. A Gyors kiolvasztás funkció csak 100 g és 2,5 kg közötti nettó súly esetében használható

GYORS INDÍTÁS funkció

Ez a funkció magas víztartalmú ételek gyors felmelegítésére szolgál, mint pl. híg levesek, kávé vagy tea.

Most, hogy elolvasta a beépített és szabadon álló mikrohullámok előnyeit és hátrányait, melyiket választja? Kattintson ide a mikrohullámok teljes skálájának megtekintéséhez.

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Miért válasszon beépíthető mikrohullámú sütőt?

Melyik a jobb, a szabadon álló vagy a beépített mikrohullámú sütő?

Miért ne vegyen mikrohullámú sütőt?

Gyors főzőcske mikrohullámú sütőben

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Márc 17.