Miért jó a beépíthető mikrohullámú sütő? WH

Miért válasszon beépíthető mikrohullámú sütőt?

Szabadítsa fel a munkalapot és csináljon helyet a főzéshez!

Először is mert gyönyörű, és egy igazán exkluzív konyhába nélkülözhetetlen.
A beépített mikrohullámúak egyszerűen olyan mikrohullámú sütők, amelyek beépíthetőek a szekrénybe így felszabadítva a szabadonálló által elfoglalt helyet a munkalapon.

Beépíthető mikrohullámú sütő kinézete, mérete

beepitett mikro

Fontos a beépített mikrohullámú sütőknél, hogy megtalálja azt a modellt, amely illik a konyhájába, legyen szó fehér, fekete vagy akár inox készülékről. (Az onlineMárkaboltokban sokféle színben talál mikrohullámú sütőt.)  Itt gondolok a megfelelő dizájnra és nagyon fontos, hogy a méretére is. Mindenképp mérje meg a kiválasztott helyet, hogy biztos beférjen az új mikrohullámú sütő.

Beépíthető mikrohullámú sütő űrtartalma

A következő, amit el kell döntenie, az űrtartalom. Attól függően kell választania, hogy milyen nagy a család, vagy az iroda ahol használni szeretné. Űrtartalom szerint válogathat: 20 liter alatti, 20 - 29 liter közötti, 30 - 39 liter közötti, és 40 liter feletti űrtartalommal rendelkezők között. Egy családnak mindenképpen ajánlom, hogy minimum 30 liter körüli méretet válasszon.

Beépíthető mikrohullámú sütő teljesítménye

A teljesítmény nem elhanyagolható, hiszen ezen múlik a gyorsaság. Amennyiben alapkészüléket szeretne, akkor egy kisebb teljesítményű is tökéletes lehet. De ha nem csak melegíteni és olvasztani szeretne, hanem ételt készíteni, sütni is akkor a drágább, professzionálisabb mikrohullámú sütők között kell válogatnia.

Érdemes tudnia, hogy létezik már inverteres mikrohullámú sütő, mely a hagyományossal ellentétben kíméletesebben melegíti az ételt, így az zamatos marad, és nem veszít eredeti ízéből. A hullámok áramlása alulról történik ezért az étel hasonló módon melegszik, mint egy hagyományos tűzhelyen. Ezzel a mikrohullámú sütők legfőbb hátrányát szünteti meg, ami az egyeletlenül felmelegített étel.


Létezik a piacon a 3D mikrohullám, (Whirlpool szabadalom). A legmodernebb és leghatékonyabb technológiát alkalmazó 3D mikrohullám sugárzási rendszerrel tökéletes párolási, főzési eredmény érhető el.

Sütő és mikrohullámú sütő egyben

A beépíthető mikrohullámú sütők, már sokszor nem csak mikrók, hanem helyettesíthetnek egy hagyományos sütőt is. Sok közülük rendelkezik:

Alsó/felső sütéssel,

Grill, turbógrill lehetőséggel,

Hőlégbefúvással, légkeveréses sütési módokkal,

Mindezeket tudja kombinálni a mikrohullám funkcióval.

Forgó tányéros, vagy tányér nélküli

A szabadon álló készülékek általában különböző méretű forgó tányérral készülnek. Ennek oka az, hogy a mikróban olyan állóhullámok jönnek létre, melyek nem képesek egyenletesen betölteni a készülék egész belső terét, ezért a forgó tányérral érjük el azt, hogy az étel minden pontja áthaladjon az energiadús helyeken.

Azonban azoknál a mikrohullámú sütőknél, ahol nincs forgótányér, a készülékekben megoldott a hullámok irányának folyamatos változtatása, ami egyenletes melegítést tesz lehetővé forgás nélkül is.

Előnye még a tányér nélküliségnek, hogy ott a készülékbe bárhova és bármilyen formájú edényt (természetesen mikrózható anyagút) helyezhetünk el, és tökéletes eredményt kapunk. Ezek a készülékek általában kerámia bevonattal vannak ellátva. További előnye, hogy nem tud elbilleni a tányér, és ezáltal kiloccsanni az étel. A takarítása is egyszerűbb, hisz nincs forgótányér, tányértartó.

Speciális funkciók

Az alábbi speciális funkciókkal megkönnyítheti az életét, így érdemes olyan készüléket választania, mely az alábbiakkal rendelkezik.

Súly vagy idő szerinti kiolvasztás,

Gyorsindítás, azoknak, akiket szorít az idő,

Pároló funkció, az egészség megőrzéséért,

Melegen tartás, hasznos, ha különböző időpontokban ér haza a család,

Kelesztés funkció, ha szeret sütni,

Automatikus menük, melyek maguktól elkészítik az ételeket,

Crisp funkció, mellyel a hagyományos ételeket olaj nélkül is ropogóssá varázsolhatja. Legyen szó süteményről, pizzáról vagy mirelit burgonyáról.

Pirító funkció, amellyel olyanok lesznek az ételek, mint egy hagyományos sütőben. Ropogósak lesznek az ételei akár 1 kanál olajjal.

6. Érzék funkció automatikusan szabályozza a hőmérsékletet és teljesítményszintet, miközben elkészíti az egyetlen gombnyomással kiválasztható recept valamelyikét.

Memória funkció, amelynél a rögzített memóriából választhat melegítési/sütési funkciót és időt, így a kedvenc receptjei megmaradnak, és mindig tökéletesek lesznek az ételei.

Gyermekzár a biztonságért.

Szemezgessen a Whirlpool beépített mikrohullámú sütői között >>>

Amennyiben kérdése van forduljon szakértőinkhez a +36-1/478-2128-as telefonszámon.

Tudjon meg többet:

Miért ne vegyen mikrohullámú sütőt?

Gyors főzőcske mikrohullámú sütőben

Mikró vagy nem mikró?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Máj 15.