Melyik a legjobb kombinált tűzhely?

legjobb kombinát tűzhely

Melyik a legjobb kombinált tűzhely?

Sajnos erre a kérdésre nagyon nehéz a válasz, hiszen mindenkinek más a fontos. Ezért inkább leírom, hogy milyen előnyökre számíthat, mire kell odafigyelnie, ha kombinált tűzhelyet választ. A cikk elolvasása után, tudni fogja, mire van szüksége és megtalálja a tökéletes tűzhelyet otthonába.

Az alábbiakban olyan kombinált tűzhelyről írok, amely gázfőzőlappal és elektromos sütővel rendelkezik.

Most pedig lássuk, miért éppen ez a kombináció a legjobb választás, és miért érdemes ezt a típust választani, miközben sorra veszem a fontos paramétereket:

Sütés, főzés:

A gáz főzőlapok gyorsan felmelegednek és könnyen szabályozhatók, így ideálisak a gyors főzéshez és a hirtelen magas hőmérséklet igénylő ételekhez.

 Az elektromos sütők pontos hőmérséklet-szabályozást tesznek lehetővé, és egyenletes hőt biztosítanak az ételek sütése során. A grill funkció és a légkeverés lehetővé teszi, hogy még többféle ételt készítsünk el könnyedén. Azt mondják, hogy igazán finom süteményhez elektromos sütőre van szükség, mert ott sokkal pontosabban szabályozható a hőfok, mint egy gázsütőben. Én ezzel maximálisan egyetértek. 

Energiatakarékosság:

A gáz főzőlapok kevesebb energiát használnak fel a felmelegedéshez és a hőmérséklet fenntartásához, így hosszú távon költséghatékonyabbak lehetnek. 

Sokoldalúság:

 A kombinált tűzhelyek általában 4 gázégővel rendelkeznek, amelyek különböző méretűek és teljesítményűek lehetnek. Figyeljen arra, hogy a gázégők teljesítménye más és más, és hogy pl. hol van a nagy teljesítményű, akár wok égő. Van, amikor balra előre, de van hogy jobb hátulra helyezi el a gyártó. Olyant válasszon, ami Önnek kényelmes.

A sütőtérben előny:

A beépített grill lehetővé teszi, hogy változatosabb ételeket készíts a tűzhelyen, és extra ízeket adj hozzá.

A légkeveréssel gyorsabban és többféle ételt készíthet, a süteményei pedig tökéletesek lesznek.

Süthet akár többszinten egyszerre is, ha olyan elektromos sütőt választ. 

Sütőtisztítás

 Az öntisztító funkció fontos, mert megkönnyíti a sütő tisztítását.  mivel a nedves gőz segít a lerakódások eltávolításában, így a sütő mindig tiszta és higiénikus marad.

Többféle öntisztító funkció létezik.

Hidrolitikus tisztítás: A hidrolitikus eljárás során a sütő gőzt állít elő, ami fellazítja a sütőtérben található szennyeződéseket, és amelyek ennek köszönhetően egyszerűen eltávolíthatók.

Katalitikus tisztítás: A katalitikus sütőkben a sütőtér egy speciális bevonatot kap. Ez a többnyire kerámiát tartalmazó anyag képes megkötni a zsírt, amit pedig a magas hőmérsékleten végbemenő oxidáció lebont. Itt szinte nem kell tisztítani. Azonban figyeljen oda, mert sok esetben nem minden oldala a sütőtérnek van bevonva, így manuális tisztításra is szükség lehet.

Pirolitikus tisztítás jelenleg tűzhelyeknél nincs.

Bővebben erről olvassa el a cikkünket, amely pontosan leírja az öntisztító funkciót >>> 

Elektronikus sütési idő programozás:

 Felettébb hasznos, ha van beépített időzítő, mely lehetővé teszi, hogy pontosan beállítsa a sütési időt, ami segít elkerülni az ételek túlsütését vagy elégetését. Itt arra kell figyelnie, hogy csak csenget a készülék az idő lejártával, vagy le is állítja a főzést, sütést. 

Termosztátos sütőhőmérséklet beállítás:

 Az elektromos sütőknél, ahogy már említettem, fontos a pontos hőmérséklet beállítás. Ezért mindenképpen nézze meg, hogy van-e mód erre, vagy csak, mint a régebbi gázsütőknél, egy gomb tekerésével állítja a hőmérsékletet. 

Hideg sütőajtó

A piacon már létezik 2 vagy 3 rétegű sütő ajtó, amely biztosítja, hogy ne forrósodjon át a környezete, illetve az ajtó külseje. Minél többrétegűbb az ajtó, biztosított a jobb hőszigetelést, és segít abban, hogy a sütés során a kívülre kevesebb hő jusson, így biztonságosabbá és hatékonyabbá téve a folyamatot, és megóvja Önt attól, hogy megégesse magát a sütőajtóval. 

Zománcozott sík sütőbelső:

 A sütőtér bevonatára is figyelni kell. A zománcozott sík belső felület könnyen tisztítható és ellenáll az égéseknek és a foltoknak, így hosszú távon megőrzi esztétikus megjelenését. 

Alsó edénytartó fiók:

Ez a fiók kényelmes helyet biztosít a sütőtepsik tárolására, így rendezetté és átláthatóvá téve a konyhai környezetet. 

Szikragyújtás és égésbiztosító:

Ezek a biztonsági funkciók megkönnyítik és biztonságossá teszik a tűzhely használatát, megelőzve a nem kívánt baleseteket. A szikragyújtás azt jelenti, hogy nem kell többé gyufával pepecselni, mert a készülék tud szikrát adni. Van olyan ahol ez egykezes szikragyújtás, tehát a tekerőgombbal már szikrát kap a gázégő, van olyan ahol egy külön gombbal kell szikráztatni, miközben eltekeri a gombot. 

Sütővilágítás

A süteményeknél nagyon fontos lehet, hogy ne kelljen kinyitni az ajtót, de be akarunk pillantani. Ekkor hasznos a sütővilágítás. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy könnyen megfigyelhesd az ételek sütését és pirítását a sütőben, és segít abban, hogy mindig tökéletesen elkészült ételeket kínálhass vendégeidnek. 

Mindezek a funkciók és előnyök együttesen teszik a gáz főzőlappal és elektromos sütővel kombinált tűzhelyet a modern konyhák elengedhetetlen kellékévé. Ha tökéletesen felszerelt, sokoldalú és könnyen kezelhető tűzhelyre vágysz, amely egyszerre kínálja a gáz és elektromos főzés előnyeit, akkor ezt a típust érdemes fontolóra venned!

Nézze meg a Whirlpool kombinált tűzhelyeit, melyeket most + 5 év ingyen GARANCIÁVAL vásárolhat meg a Whirlpool onlineMárkaboltban.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Márc 21.