Hogyan kell mosni az arcmaszkot a mosógépben Whirlpool

maszk mosása

Hogyan kell mosni egy arcmaszkot a mosógépben

Kézzel is moshatja a maszkokat

A legtöbb arcmaszk pamutból, lenből vagy más mosható szövetből készül, így a többi ruhaneművel együtt az alátétbe dobható. Gépi mosás előtt olvassa el az anyagra vonatkozó minden kezelési utasítást.

Mosógépben az alábbiak szerint mossa a maszkot

  1. lépés: Távolítson el minden papírszűrőt
    maszk

    Ha az arcmaszkhoz papírszűrőt használ, mosás előtt távolítsa el azt.Az újrafelhasználható, mosható szűrőket általában kézzel kell mosni, de a megfelelő ápolás érdekében ellenőrizze a gyártó utasításait. A legbiztonságosabb, ha nem dobja a szűrővel együtt a mosógépbe a maszkot.

  2. lépés: Mossa ki az arcmaszkot a mosógépben
    mosogepben maszk

    A fülhurok megnyúlásának vagy sérülésének elkerülése érdekében érdemes az arcmaszkot egy mosótáskába, vagy kispárna huzatba tenni. Válasszon egy normál ciklust vagy egy fertőtlenítési ciklust.
    (a legtöbb mosógépnek van már ilyen funkciója, ha Önnek nincs, és szeretne, hívja háztartási gép szakértőinket és tudja, meg melyik mosógépek tartalmaznak fertőtlenítő funkciót. +36-1/478-2128)

    Válassz a szövetnek megfelelő legforróbb vizes programot, amennyiben lehet a 60 C mosási hőmérséklet a legideálisabb, amelynél biztos elpusztulnak a kórokozok.  Használja szokásos mosószerét vagy illatmentes, hipoallergén mosószert, ha érzékeny a bőre.

Gőzölés is megfelelő tisztítás

Megfelelő tisztítás a gőzös fertőtlenítő opció is, mellyel pl a Whirlpool FWSD81283WCVEU Elöltöltős mosógép is rendelkezik. Vásárolja meg Hivatalos Forgalmazótól, ide kattintva >>>

Amennyiben csak keskeny mosógép fér el Önnél, de gőzölős funkcióval szeretne, ajánlom a Whirlpool FWSD 71283 BV EE N Elöltöltős mosógépet >>>

  1. lépés: Szárítsa meg az arcmaszkot
    mosogepben maszk

    Mosás után szárítsa meg az arcmaszkot a szárítóban az anyagnak megfelelő legmelegebb hőmérsékleten. Amennyiben nincs szárítógépe a szabadlevegőn is biztonságosan megszáríthatja. Ha teheti, helyezze a maszkot közvetlen napfényre, és csak akkor használja, ha teljesen megszárad.

Böngésszen a Whirlpool szárítógépei között 5 év garanciával >>>

maszk mosógépben

Hogyan mossa ki kézzel a maszkot

Néhány szövetes maszk, különösen azok, amelyek kézzel varrtak, vagy amelyekben mosható szűrők vannak varrva, nem moshatóak mosógépben, csak kézzel szabad őket tisztítani.

  1. lépés: Távolítson el minden papírszűrőt
    maszk
    Ha az arcmaszkhoz papírszűrőt használ, mosás előtt távolítsa el a szűrőt. Ha az arcmaszkjában újrafelhasználható, mosható szűrő található, akkor hagyhatja azt a maszk belsejében. A szűrő használati utasításában megtalálj a kezelési útmutatót, az alapján kezelje.

  2. lépés: Az arcmaszk kimosása kézzel

    mosogepben maszk

    Töltsön meg egy mosogatót vagy lavórt forró vízzel és körülbelül egy evőkanál mosószerrel. Legalább 20 másodpercig súrolja az arcmaszkot, majd öblítse le tiszta vízzel. Alternatív megoldásként, ha az anyag biztonságos fehérítése, használhat fehérítő oldatot. 5 percig áztassa a maszkot és alaposan öblítse le. Használhat a végén öblítőt, de mértékkel.

  3. lépés: Szárítsa meg az arcmaszkot

    mosogepben maszk
    Miután megtisztította, fektesse le az arcmaszkot laposan, vagy csipeszelje fel a teregetőre, és hagyja a levegőn megszáradni. Ha teheti, helyezze a maszkot közvetlen napfényre, és csak akkor használja, ha teljesen megszárad.

Tudta, hogy a Whirlpool FreshCare + mosógépeknél nem gond, ha nem tudja időben kivenni a lejárt ciklus után a mosógépből a ruhákat

A frissesség új dimenziója

Az új FreshCare+ opció frissen tartja ruháit, amikor a mosás véget ért. FreshCare+ gátolja a kellemetlen illatok terjedését még akkor is, ha a ruhát a mosás után néhány óráig a dob belsejében hagyják. Ha nincs ideje kipakolni a kimosott ruhákat a gépből vagy távol marad a mosási idő végeztével, a FreshCare+ az ideális megoldás, hogy a ruhák puhák és frissek maradjanak a dob belsejében, akár 6 órán át a mosás után.
A FreshCare+ opció finoman mozgatja a ruhaneműt a lassú, kétirányú hullámmozgással és az alulról érkező gőzzel váltakozva. Ez keringeti a levegőt a dob belsejében, megakadályozza a rossz illatokat és megtartja a megfelelő páratartalmat a ruhák számára.
A FreshCare+ kiválasztható* a mosási paraméterek beállításakor vagy a mosási ciklus alatt, valamint bármikor leállítható.

Ismerje meg a Whirlpool onlineMárkabolt óriási kínálatát >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Mivel tud többet egy okos háztartási gép?

Ön hány fokon szokta mosni?

Így használja mosógépét...

Hogyan válasszunk mosógépet?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Dec 15.