Maradandó emlékek a nyári szünetre

maradandó emlék a nyári szünetre

Maradandó emlékek a nyári szünetre

Főzzön gyermekével, unokájával a közös élményekért

A nyári szünetben kicsit több időnk van arra, hogy közös programokkal szórakoztassuk magunkat. Ilyenkor érdemes a konyha titkaiba bevezetni a kicsiket és amellett, hogy jó dolgokat tanulnak, fantasztikus móka is!

Mire készüljön fel, ha gyerekekkel főz?

  1. Minden hosszabb ideig fog tartani
    Tekintse ezt egy utazásnak, amely a nyers alapanyagokból a készételig vezet. Mivel a kicsik rutintalanok, valószínűleg ez egy hosszú folyamat lesz, de ha megőrzi a jókedvét csodás élmény lesz.
  2. Tervezzen előre!
    Fontos, hogy a gyermek életkorának megfelelő receptet válasszon, melyet Ön már jól ismer. Minden összetevőt és felszerelést készítsen elő, a gyorsabb haladásért, és mikor ezzel elkészült csak akkor szóljon a gyermekeknek.
  3. Saját birodalmat a gyerekeknek!
    Az az ideális, ha minden gyermeknek saját tere van, pl. az asztalnál ahol a kitűzött feladatokat el tudja végezni. Ez segít abban is, hogy a figyelmüket csak a feladatra fordítsák, és ne a veszélyes eszközökre. :)
  4. Indulhat a maszatolás!
    Biztos vagyok benne, hogy mindenhol lisztet és egyéb maradványokat fog a főzés végén felfedezni, így már jó az elején tisztázni, hogy a takarításban is segíteni kell, így jobban odafigyelnek majd.
  5. Beszéljen sokat!
    Főzés közben meséljen nekik az összetevőkről, azok eredetéről, a főzési folyamatról és technikákról. Így sok hasznos információ ragad rájuk játékosan. Hívja fel a figyelmüket a higiéniára is, hogy ez is beépüljön a főzési folyamatokba.

Figyelmébe ajánlom a Gorenje sütőit melyben garantáltan kívül ropogós, és belül szaftos ételeket készíthet.

Mitől különlegesek a Gorenje sütői?

HomeMade sütőkamra forma a titok.

homemade sütő

A jellegzetesen lekerekített forma a Gorenje sütők egyik leghasznosabb termékjellemzője. Fejlesztéséhez a hagyományos fatüzelésű kemencék jelentették a fő inspirációt, hiszen azokban a forró levegő szabadon áramlik. Mivel a kemencében sütött étel egyenletesen és minden oldalról melegszik, mindig tökéletes a vele végzett munka gyümölcse: ropogós kívül és lédús belül.

Ismerje meg a Gorenje beépíthető sütőit >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább: 

Ahol a tökéletes ízek születnek - Gorenje beépíthető sütők

Mi a különbség a hagyományos és modern beépíthető sütők között

Változtassa meg az életét egy pirolitikus (öntiszító) sütővel!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Júl 26.