Külső vagy belsőmotoros páraelszívót válasszunk?

külső, belső motoros páraelszívó

Külső vagy belső motoros konyhai páraelszívót válasszunk?

Mostantól ez a rejtély is megoldódik..

A konyhai páraelszívó egy olyan eszköz, amely mechanikus ventilátort tartalmaz, amely a konyhában a tűzhely vagy a főzőlap fölött helyezkedik el.

Fő feladata a levegőben található zsír, égéstermékek, füst, szagok, hő és gőz eltávolítása légcserével és szűréssel. 

A vásárlói igények kielégítésére sokféle konyhai páraelszívó létezik. A teljesség igénye nélkül pl. felső szekrénybe építhető, fali, sarokba illeszkedő konyhai páraelszívók, konyhai sziget fölé helyezendők, sőt még olyanok is vannak, melyek a főzőlap mögött emelkednek ki a bútorból, vagy éppen be vannak építve a főzőlapba. Mindenki biztosan megtalálja a számára lenyűgöző konyhai páraelszívóját!

De, mielőbb kiválasztja az ideális konyhai páraelszívót tudnia kell, hogy külső vagy belső motoros változatára van szüksége, illetve melyiket tudja megoldani.

Nézzük először, hogy milyen előnye van a külső motoros konyhai páraelszívónak!

külső motoros páraelszívás

Ha ön olyan típusú ember, aki semmiféle zajt nem szeretne a konyhájába, akkor feltétlenül külső ventilátorral (motorral) felszerelt páraelszívóra van szüksége.

Ezeknél a páraelszívóknál a motor nem közvetlenül a készülékbe van integrálva, hanem egy külön egységként működik.

Két faja külső motoros páraelszívó létezik.

Vannak olyanok, amelyek akár a házon kívülre is felszerelhetőek, mert időjárásállók.

Léteznek azok amelyekeknél, a motort máshova "visszük", nem a páraelszívó légterébe helyezzük el. Sok esetben a padlástérbe, tetőtérbe helyezik el.

Persze a külső egységhez el kell vezetni a belső egységtől a levegőt, így ez sokkal költségesebb lehet, mint egy belső ventillátoros konyhai páraelszívó esetében. Azonban, ebben az esetben a ventilátor zajától teljes mértékben mentesül, csak a kiáramló levegő hangját hallhatja, amely annyira elhanyagolható, hogy szinte hangtalan lesz a páraelszívó műkődése.

A belső motoros konyhai páraelszívóknál a keringetéses típusok megszűrik a levegőt és azt visszaengedik a légtérbe, míg a külső motoros konyha páraelszívók minden esetben szabadon engedik a szennyezett levegőt. Ezért tudnak sok esetben nagyobb kapacitást biztosítani a külső motoros páraelszívók. Tehát a külső ventilátoros páraelszívók nagyszerű munkát végeznek a levegő tisztításában. Így ha Önnek amerikai konyhás nappalija van, vagy nagy a konyhája, mindenképpen ajánlom.

Belső motoros megoldások

A belső motoros (ventillátoros) páraelszívókban az a nagyszerű, hogy olyan konyákba telepíthetőek, ahol nem megoldott egy külső egység elhelyezése.

A belső motoros páraelszívók teljesen önállóak, és csak egy konnektorra van szüksége a működésükhöz. Egy csodásan kivitelezett „doboz” melyben megtalálható a ventillátormotor, a szűrők, a kezelőszervek és a világítás is.

Ezek a konyhai páraelszívók könnyebben telepíthetők, és sokféle teljesítménnyel bírnak.

Teljesítményük függ a beszereléstől.

Itt beszélhetünk légkivezetéses és belső keringetéses módozatokról is.

A kivezetéses telepítésnél megoldhatjuk a szellőzést tetőn vagy a falon keresztüli. Ebben az esetben nagyobb teljesítményre képes a készülék, tehát amerikai konyhás nappaliba, vagy nagyobb konyhába mindenképpen ajánlom, hogy így oldja meg a konyhai páraelszívó telepítését.

Amennyiben nincs mód kiengedi a levegőt a szabadba, akkor belső keringetéses módszert kell választani. Ekkor a páraelszívó megszűri a levegőt és utána visszaengedi a légtérbe.

A belső motoros páraelszívóknak sajnos a zajszintjük kicsit magasabb, mint a külsőmotoros társaiknak, hiszen egy légtérben van a motor Önnel, így a levegőáramlásán kívül a ventilátor zaját is halljuk. Azonban nem kell elkeseredni, mert már elég alacsony zajszintű készülékek vannak, melyek egyáltalán nem zavaróak.

Válogasson a kiváló minőségű Elica páraelszívóink között >>>

Nézze meg Páraelszívó Szalonunk kínálatát is >>>

Amennyiben kérdése van, várjuk hívását, ahol háztartási gép szakértő kollégáim állnak rendelkezésére. (Tel.: 36-1/478-2128)

Olvasson tovább:

Melyik páraelszívó illik Önhöz?

Hogyan növelheti a páraelszívó hatékonyságát?

4+1 ok, amiért tényleg szüksége van egy konyhai páraelszívóra

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Ápr 28.