Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

mosogatógép szűrő

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

Már nem kell órákat tölteni mosogatással, mert léteznek mosogatógépek.

Már tényleg csak az óriás maradékokat kell az edényekről levenni, mert öblítés nélkül helyezhetőek a mosogatógépbe.

De van egy újdonság, ami még kényelmesebbé varázsolja életünket.

Képzeljék el, hogy a mosogatógép szűrője öntisztító! Tehát már nem kellünk ahhoz se, hogy hetente kitisztítsuk a mosogatógép szűrőjét!

Ez már tényleg a maximális kényelem.

A szűrő arra való, hogy megakadályozza, az ételmaradékok eltömhessék a lefolyót.

A mosogatógép szűrőjét én szombatonként a nagytakarítás alkalmával rendesen kitakarítottam, hogy nehogy problémát okozzon, és valami baja legyen a kedvenc kis „rabszolgámnak”.

Mert nekem kézi tisztítású szűrővel rendelkezik a mosogatógépem. De feltalálták már az öntisztító szűrőket is. Mindkettő hatékony, de másképp működnek.

Öntisztító mosogatógép szűrők

 mosogatogép öntisztító szűrő

Azért, hogy biztos legyen abban, az Ön mosogatógépében milyen szűrő van, nyissa ki az ajtót és nézzen be. Ha a képen látható szűrőt látja, akkor fellélegezhet, mert Önnek nem kell tisztítania, mert öntisztító szűrővel bíró mosogatógépe van.

Az öntisztító szűrők az ételeket „porrá’ alakítják. Eleinte zajosak voltak.

A zajkibocsátás kezelése érdekében az öntisztító szűrőkben egy ultra finom hálót alkalmaznak, amelyen a víz ereje átpréseli az ételt, és így azok apró részecskévé hullnak szét, és már le is rohannak a vízzel a csatornába.

A gyártók figyeltek arra, hogy egyre jobb hangszigetelése legyen, így csökkent a mosogatógép által okozott zajt. Ezért vannak olyan mosogatógépek, amelyek egy szabványos öntisztító szűrővel rendelkeznek és a zajszintjük 40 dB körül mozog, ami egy suttogásnak felel meg.

Kézi mosogatógép szűrő

Kézi mosogatógép szűrő.

A kézi szűrők alkalmanként karbantartást igényelnek. Sokszor a szűrő nem tisztítása okoz kellemetlen szagot a mosogatógépben.

Kézi szűrő tisztításához fordítsa el és vegye le a képen látható szűrőrészt, majd folyó víz alatt öblítse le őket (amíg az összes maradék el nem tűnik.

Ellenőrizze a használati útmutatóban, hogy hogyan és milyen gyakran kell tisztítani a mosogatógép szűrőjét. De egy biztos jel van, ha büdösödni kezd a mosogatógép.

Hasznos lehet még Önnek:

Tények a mosogatógépről...

A konyhabútorba beépíthető vagy szabadonálló mosogatógépet válasszak?

Hogyan működik egy mosogatógép?

5 jel amikor valószínűleg le kell cserélni a mosogatógépet

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Febr 27.