5 jel amikor valószínűleg le kell cserélni a mosogatógépet

 mikor kell lecserélni a mosogatógépet

5 jel amikor valószínűleg le kell cserélni a mosogatógépet

Tudja meg, mikor kell nagyon oda figyelnie a mosógépére, hogy sokáig jól működő mosogatógépe legyene. 

1. Az edények nem forróak

A fertőtlenítéshez kb. 70 Celsius fokú víz mindenképp szükséges. Ezért a mosogatógépekben nem ritka ez a hőfok. De ha alacsonyabb vízfokot választunk a mosogatáshoz, akkor is keletkezik a mosogatás során gőz. A program lejárta után ha kinyitja az ajtót, ennek a gőznek ki kell áramolnia. Tehát ha nem forróak az edények, vagy nincs meleg gőz, az meghibásodást jelenthet. Ez sajnos a fűtőtest meghibásodása lehet, amelynek javítása sokszor nem gazdaságos.

2. Látja a rozsdát

Amikor kiemeltük a régi mosogatógépem, a szekrény alján rozsdát találtam. Szerencsém volt, hogy a víz még ne szivárgott, de előbb utóbb ez is megtörtént volna. Ezért ha régebbi gépe van, megy fehér papírtörölközővel nyúljon be a gép alá, és nézze meg, hogy van-e rozsda, vagy nem-e szivárog a víz. Ebben az esetben, mihamarabb cserélni kell a mosogatógépet, mert esély sincs javításra.

Ha rozsda van a mosogatógép belsejében, akkor nézze meg, hogy az utolsó mosogatás alkalmával nem helyezett-e be valami rozsdás edényt, mert lehet, hogy csak az hagyta a nyomot. Ha ez a helyzet, akkor futtasson egy üres ciklust citromsavval. Ez lehozza a rozsdafoltokat. Azonban ha nem ez a helyzet, hanem a műanyag vagy a fém kezd korrodálni, és rozsdát lát, akkor nagyobb javításra vagy teljes kicserélésre van szükség.

 

3. Az ajtó nem megfelelően rögzül - vagy egyáltalán

Ha az ajtó nem csukódik be megfelelően és biztonságosan, akkor a mosogatógép nem működik. Ezt egyszerűen egy ajtójavítással rendben lehet hozni. Rosszabb esetben ez arra utalhat, hogy a gép szivárgás miatt akad el. Ebben az esetben nagyobb a baj, és a szerelő megmondja, hogy gazdaságos-e javítani a mosogatógépet.

4. Nem ürít megfelelően

Ha a ciklus befejezése után a mosogatógép alján vizet lát, meg kell vizsgálnia. Lehet, hogy probléma van a lefolyóval, vagy eldugult a szűrő.

Először ellenőrizze, hogy az élelmiszer vagy egyéb hulladék törmeléke blokkolja-e a kifolyót (vagy hívjon egy vízvezeték-szerelőt ehhez), és megakadályozza a víz kifolyását a ciklus befejezése után. Ha nincs eldugulva, akkor lehet a szivattyú hibája is. Legtöbb esetben ez javítható gazdaságosan.

5. Nem energia- és víz hatékony.

Bár ez nem feltétlenül olyan sürgős, mint a fentiek, de a készülék energiahatékonysága fontos tényező! Ha a mosogatógép több mint 10 éves, akkor nagy valószínűséggel sok áramot fogyaszt. A modern mosogatógépek 9-10 liter vízzel és csekély árammal működnek, így hamar megtérül a befektetése.

Amennyiben tanácsra van szüksége egy új mosogatógép választással kapcsolatban, szakértőink örömmel segítenek Önnek a megfelelő gép megtalálásában, a +06-1/478-2128-as telefonszámon.

Tekintse meg a mosogatógép kínálatunkat >>>

Az onlineMárkabolt Magyarország "Hivatalos Forgalmazója", mely már több mint 110 000 elégedett ügyféllel bír. Tartozzon Ön is az elégedett vásárlóink közé!

Olvasson véleményeket rólunk>>>

Amennyiben tetszett a cikk, kérem, hálálja meg egy facebook megosztással.

Tudjon meg többet a mosogatógépekről:

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

A konyhabútorba beépíthető vagy szabadonálló mosogatógépet válasszak?

Hogyan működik egy mosogatógép?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Máj 25.