Kevés összetevőből finom ételt készíteni! Gorenje

ételek kevés dologból

Kevés összetevőből finom ételt készíteni!

Gorenje háztartási gépei a segítségére lesznek!

Most hogy minden nap kell főzni az egész családnak, fontos, hogy gazdaságosan, minél kevesebb alapanyagot használva tegyük ezt, hogy kevesebbet kelljen boltba járni. 
Bár már kezd helyreállni az áruházak, boltok kínálata, az a biztos, ha csak ritkán megyünk el vásárolni.

Kis odafigyeléssel sokféle ételt készíthetünk egész kevés összetevőből.

Legtöbbünknek a hús beszerzése volt a legnagyobb probléma. Aki kicsit később kapcsolt, az csak üres húspultokat talált.

Válasszon olyan ételeket, ahol nem a hús a fő alapanyag, hanem csak feltét a hússzelet, vagy a ragu. Ilyen ételek például a rakott fogások. Sokfél zöldségből elkészíthetőek. Alapanyagok: párolt zöldség – kevés darált hús, melyet beízesítve süssön meg serpenyőben – valamilyen öntet, ez lehet tejföl, vagy besamel.  Így valójában 3 alapanyagból tökéletes ételt készíthet. Csak rétegezze egymásra a zöldséget a hússal, öntse nyakon valamilyen szósszal, és süsse pirosra a sütőben. Laktatóbb tud lenni a rakott étel, ha a húst összekeveri rizzsel. Így még kevesebb húsra van szükség.

gorenje sütőben kenyér

A Gorenje HomeMade beépíthető sütői olyanok, mintha egy igazi fa tüzelésű kemencét használna, így fenomenálisak lesznek a benne készült ételek. Nem csak a rakott fogások, és húsételek lesznek különlegesen finomak, de nagymamáinkat meghazudtoló házi készítésű kenyeret is tud benne sütni.

A tökéletes kenyér receptjét itt olvashatja >>>

Ismerje meg a Gorenje beépíthető sütőit >>>

A zöldség egészséges és gyors étel!

Gyorsan és könnyedén készíthet el főzelékeket. Tényleg csak a zöldség kell hozzájuk, és egy kis liszt, meg fűszer. Olcsón elkészülnek, feltéttel igazán kiadósak. Sajnos én már élelmiszerüzletben nem kaptam lencsét, sárgaborsót és babot sem. De a piacon kimért formában lehet vásárolni, akár nagyobb mennyiségben is. Ezeket zárt üvegben, a spájzban rengeteg ideig eltárolhatjuk.

A főzelékek sokféle zöldségből is készülhetnek. Én a friss zöldségből készülteket jobban kedvelem. Ezért fontos, hogy sokáig frissen tárolhassam őket.

friss zöldség és halA Gorenje hűtőszekrényekben talál FreshZone, CrpisZone frissen tartó rekeszt. Ez a legalacsonyabb hőmérséklettel rendelkező normáltér fiók, amely ideális húsok, gyümölcsök és zöldségek tárolására. Hosszabb ideig megőrzi az étel aromáját, színét és ízeit.

Ismerje meg a Gorenje hűtőszekrényeit >>>

Szendvicskrémekkel dobja fel a napját

Készítsen szendvics krémeket pirítósra. Reggelire, vacsorára egy padlizsánkrém pirítóssal, tápláló és finom. Tojáskrémet, meleg szendvicskrémet, vagy akár körözöttet. A jó szendvicskrém titka, hogy egyedi. Nem kell recepthez ragaszkodni. Dobálja bele ami van otthon, és higgye el, az lesz a legfinomabb. Ajánlom figyelmébe a Gorenje kenyér piritóit, melyeknek nagy pirító kamrájukba nem csak az előre szeletelt toast kenyeret helyezheti el kényelmesen, hanem egy házi kenyérszelet is elfér. Kétoldali pirításuk gyors, emellett az újramelegítés funkció újra, és újra friss érzetet biztosít. A Gorenje kenyér pirítóit ide kattintva nézze meg.

 

A krém leveseket a legegyszerűbb elkészíteni, és tényleg alig kell hozzá néhány dolog.

A kedvencem a brokkoli. Fogok egy brokkolit (lehet mirelit is) és kevés vegetás, sós (delikát is jó, vagy húsleves kocka) vízben megfőzőm. Amikor megpuhult, egy bot turmixszal összeturmixolom. Bele teheti turmix gépbe is, vagy ha csak aprítója van, akkor abba öntse bele kis adagonként, és aprítsa pépesre. Ezután felöntöm egy kis tejszínnel, hagyom egyet forrni, és kész. Reszelt sajttal tálalom.

Így elkészíthet akár karfiolt, avokádót, zöldborsó krém levest. Az ön fantáziája vet véget a krémleveseknek. Próbálja ki a hagyma levest, többféle hagymából, melyeket egy kicsit olajon lesüt a felöntés előtt. Aztán minden folytatódik a mixerrel, és végül egy kis tejszín.

A fűszerezése ezeknek a kevés hozzávalókból készült leveseknek, teljesen egyedi. Én nagyon szeretem a kakukkfüvet, így a cukkini és brokkoli krémlevesbe mindig teszek. A hagymalevesbe pedig szerecsendiót.

Egészséges napokat kívánok Önnek, és egyen jókat, akkor sokkal bizakodóbban látjuk a jövőt.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Márc 25.