Gyors és mennyei karácsonyi étel és sütemény ajánló Bosch

karácsonyi menü

Gyors és mennyei karácsonyi étel és sütemény ajánló

A Bosch GasztroHome segít a karácsonyi menüben is!

Ismerje meg Dobó Ági és Borbás Marcsi receptjét, mely könnyedén elkészíthető és akár a karácsonyt is varázslatossá teszi.

Tökéletes fogás az ünnepi asztalra

Egészséges, finom és igazán az ünnepi asztalra való egy finom kacsasült. Dobó Ági elárulja, hogyan kell tökéletesen elkészítenie.

 kacsasüt

Dobó Ági ajánlata az 1 órán belül elkészíthető, igazán tartalmas és finom kacsamell, hagymás burgonyapüré zsüvel!

Hozzávalók: néhány bőrös kacsamell (ahány személy részére készül), burgonya, hagyma, só, bors, keményítő, vaj, tejszín, kakukkfű

Elkészítés: Püré készítése: A burgonyát megtisztítom és felkockázom, majd egy nagy kocka vajjal puhára főzőm. Ebből lesz a püré, amihez majd a kacsából kisült zsírban pirított hagymát keverem el és egy kevés tejszínt.

Kacsa készítése: A húst megtisztítom, a bőrét bevagdosom, sózom, borsozom intenzíven mindkét oldalát. Egy serpenyőben kevés jó forró zsiradékon, bőrével lefelé erősen lepirítom a húst, mellé dobok egy nagy adag kakukkfüvet, minden oldalát körbe sütöm, majd egy kisebb tepsibe dobom és 180C fokos sütőbe teszem (aki átsütve szereti, az kb. 20 percig kell, hogy süsse).

Zsü (mártás) készítése: A húsból kisült pecsenye levet leszűrve, közepesen erős lángon egy pici keményítővel pár perc alatt besűrítem, tálaláskor pedig ezzel locsolom meg a husit, vagy ízlés szerint a pürét is lehet!

Nézze meg a Bosch professzionális gőzsütőjét, melyet Ági használta a kacsa sütéséhez >>>

A Bosch MS6CM6155 nemesacél botmixerrel pillanatok alatt végezhet a pürével >>>

 

Borbás Marcsi ajánlja a Hókiflit!

Az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb kis karácsonyi desszert a hókifli.

hókifli

Sokáig eláll, ezért érdemes előre elkészíteni és dobozokba zárni. Persze a dobozt aztán jól el kell rejteni, mert különben mindenki rájár majd.

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, csipet só, 10 dkg darált törökmogyoró vagy dió, 1 tk. zsíros tejföl

Elkészítés: A lisztet és a porcukrot egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a csipet sót és a finomra darált törökmogyorót, majd az egészet alaposan elkeverjük. Az almareszelőn lereszelt hideg vajat és a tejfölt is beletesszük, majd az egészet addig morzsoljuk gyors mozdulatokkal, amíg a tészta szép egyenletesen összeáll. Ezt megtehetjük a robotgépünk dagasztókampójával is 3-as, 4-es fokozaton. Amennyiben szükséges, vagyis ha morzsalékos marad a massza, tejföllel még lágyíthatjuk.

Marcsi a Bosch MUM5 robotgépet használta, amely beépített mérleggel készül  - Bosch MUM5XW40 >>>

Ezután diónyi darabokat csípünk le a tésztából, amelyeket 6-7 cm hosszú rudacskákra sodrunk, és kiflire hajlítunk. Fontos, hogy ennél a munkafázisnál ne lisztezzük a gyúródeszkát!

Szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-lisztezett tepsibe helyezve őket, 180° C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sülnek. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a kis kifliket. Vigyázzunk, mert melegen nagyon törékenyek!

Nézze meg a Bosch beépíthető sütőket, hogy a sütés öröm legyen! >>>

Válogasson a Bosch onlineMárkabolt kínálatában >>>

Olvasson tovább, tudjon meg többet:

TOP Bosch hűtőszekrények 2020-ban!

Mosó-szárítógépek előnyei és hátrányai

A jövő mosogatógépei, melyek megküzdenek a vírusokkal, baktériumokkal, és a rászáradt ételmaradékokkal is!

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Dec 15.