Mi köze az influenzának a mosógéphez, mosogatógéphez?

influenza megelőzése háztartási gépekkel

Influenza megelőzésében a háztartási gépeink karbantartása is fontos.

Betegség megelőzés kicsit másképpen!

Jön az influenza szezon. Már előre utálom, hogy a csapból is ez folyik. És aki nem beteg, az is az lesz, mert bebeszéli nekünk a média. (Persze ez az én véleményem, nem kell egyetérteni és nem is akarok senkit megbántani.) Azonban azt elismerem, hogy tenni kell azért, hogy egészségesek maradjunk, így összeírtam néhány tippet, amivel megelőzhető ez a szörnyű betegség.

 

1/ A szennyes ruhát ne mossa alacsony hőfokon mosógépével, mert az nem pusztítja el a baktériumokat. (Olvassa el a baktérium levesről szóló írásom, amelyet a cikk végén megtalál.)


2/ A mosógépét tisztítsa meg. Ezt megteheti boltban vásárolt termékkel, vagy más öko módon. Pl.: én az ecetet, vagy citromsavat nagyon szeretem. Beleöntöm a mosószer adagolóba és lefuttatok egy magas hőmérsékletű programot. Ezzel nem csak a baktériumokat és a gombákat írtja ki a gépből, de vízkő ellen is tesz, így a mosógép élettartamát megnövelheti.

3/ A másik készülék, amit rendszeresen kell takarítani a mosogatógép. Mostanában sok hír jelenik meg arról, hogy a szlovén Ljubljana Egyetem kutatói 24, különböző háztartásban működő mosogatógépet vettek górcső alá. Azt találták, hogy a mosogatógépbe baktériumok és gombák kerülnek a szennyezett csapvízzel és a tányérokról. Ezek szétterjednek az egész lakásban az ajtó nyitásakor kiszabaduló gőzzel. Emiatt a kutatók is azt javasolják, hogy ne nyissuk ki azonnal a képet, amint a program lejárt, hagyjunk időt a benti levegőnek a kihűlésre. Segíthet továbbá, ha a mosogatógép ajtaját körülvevő gumis tömítést is rendszeresen letakarítjuk, és nem hagyjuk, hogy a gombák és baktériumok megtelepedjenek rajtuk.

A mosogatógép tisztítása történhet bolti tisztítószerrel, amely használata általában a dobozára, üvegére le van írva. Vagy természetes tisztítószerekkel, melyről bővebben olvashat a cikk alján lévő linke kattintva.

4/ Aki kézzel mosogat, annak ajánlom, hogy hetente cserélje le a mosogatószivacsot, mert az a káros gombák, baktériumok melegágya.

Az influenza időszakban, a vizes helyiségek tisztántartására nagyon oda kell figyelni, mert az a gombák és bacik melegágya lehet. A fürdőszoba és toalett takarításán felül ezeket az egyszerű feladatokat mindenképpen el kell végezni, mert ezzel is védjük az egészségünket.

 

5/ A táplálkozásunkkal is segíthetjük a betegség megelőzését. Sok zöldséget, gyümölcsöt kell enni. Sajnos sokan nem szeretik a zöldségeket, mint a brokkolit, vagy zellert. Ezekből egy turmix gép ( botmixer ) segítségével vagy egy konyhai aprítóval maximum fél óra alatt fenomenálisan finom leveseket lehet készíteni. A folyadék bevitelünket és az ásványai anyag és vitamin készletünket is karban tudjuk tartani a jótékony levesekkel. Így minden nap ajánlatosak ezek fogyasztása.

Tartsa be jó tanácsaim, és kerülje el az influenzát.

 

Veszélyben van a családja a baktériumlevestől? Tudja meg miért veszélyes az alacsony hőfokon való mosás.

Ezt tegye, hogy sokáig műkődjön a mosogatógépe. Ebben a cikkben a mosogatógép természetes tiszításáról olvashat.

 

Ossza meg a cikket a facebookján, hogy mindenki tudja mit kell tennie!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 03.