Ezt tegye, hogy sokáig működjön a mosogatógépe

öko tisztítása a mosogatógépnek

Ezt tegye, hogy sokáig működjön a mosogatógépe

Hogyan kell takarítani a mosogatógépet, és egyáltalán kell e takarítani? Ezt öko módon is megteheti...

Mosogatógép tisztítás otthoni hozzávalókkal, öko módon.

A háztartási eszközeink is korán halhatnak, ha nem tartjuk karban őket. Nekik is szükségük van törődésre. A mosogatógépet is ki kell időközönként takarítani. Én most leírom, hogyan lehet ezt pikk-pakk öko módon hogyan lehet megtenni.

A konyhai kincsekből készült keverék a mosogatógép tisztítására is alkalmas.

1/ Fontos, hogy az első lépés a szűrő kitakarítása legyen. A gép útmutatójában le van írva, hogyan kell eltávolítani és ezt mosogatószerrel tisztára kell mosni. (Ha nagyon precíz szeretne lenni akkor a szűrőt is beáztathatja ecetbe akár pár órára is, mert így biztos baktériummentes lesz.)

2/ Ezután az üres mosogatógép aljába szórj egy pohár szódabikarbónát vagy citromsavat.

3/ Ezután öntsön egy pohárba vagy egy kis tálba két-három deciliter ecetet (10% vagy 20%-os mindegy) és tegye a mosogatógép felső kosarába. Csukja be az ajtót, és indíts el egy hosszú programot a legmagasabb hőfokon! A két anyag indítás után lép reakcióba egymással.

Ezután nyugodtan hátra lehet dőlni és várni a hatást. :) A megoldás teljesen környezetbarát, gyors és erős, ráadásul a bolti szerekkel ellentétben olcsó is, így megéri néhány havonta megismételni.

 

Ezzel a könnyű és hasznos tisztítással garantáltan megnőveli a mosogatógép élettartamát. Segítségükkel úgy kitakaríthatja a mosogatógépet, hogy nem kell hajolgatni, sikálni, vagy épp maró vegyszereket használni. 

Tudjon meg többet a mosogatógépekről:

Mosogatógép bekötése

Neff mosogatógépek - a jövő elérhető!

Ma a férjem mosogat!

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

Tények a mosogatógépről...

Mivel tud többet egy drága mosogatógép?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 03.