HÚSVÉTI SÜTI DIVAT 20 PERC ALATT

húsvéti süti csodák

Gyorsan finom egyedi sütik a nyuszira!

Néhány ötletet mutatok, amitől igazán egyedivé varázsolhatja a húsvéti sütiket. Ezek 2018-as találmányok, így trendi lehet.

Madárfészek

Ezeket a vicces kis fészkeket egyszerűen kivitelezheti. Olvasztott csokiba kell ropit (ropogós sóspálcika) beledobálni, majd egymásra rakva fészket alakítani ki belőle. A bolti tojáscukor a közepébe tökéletes.

A másik verzió, ha felolvaszt csokoládét, és összekever, gabonapehellyel, zabpehellyel és ebből formáz sütőpapírra kis fészkeket, és megvárja, míg megdermednek. Ezek is jól fognak kinézni. A tojás pedig lehet, akár mogyoró melyet beleforgat színezett cukorszirupba.

madárfészek süti

A kedvencem és idén nagyon menő a nyuszipopik :)

Bármilyen keksz és m&m cukorka illetve, pillecukorból elkészíthető. A boltba nézze meg a keksz és a cukor formáját és már meg is van. A „ragasztó” krém készülhet tojásfehérjéból és cukorból akár egy kis vanilliával ízesítve, vagy citrommal. A titka, hogy a tojásfehérjét és a porcukrot meg a pl. a citromlevet gőz fölött addig kell verni amíg a lábost megfordítva is benn marad a máz, akkor elég kemény, és minden össze fog ragadni és amikor megszárad, isteni finom és akár szállítható süti lesz.

nyuszi tapik

Szereti a popcornt? És az édes popcornt is?

Akkor csak a képzelet szab határt ennél a finomságnál. A pattogatott kukoricát keverje össze olvasztott pillecukorral, tegyen bele csokidarabokat, magvakat, bármit ami szeret. Ezt egy zsírpapirral kibélelt tepsibe öntse bele. Olvasszon rá fehér csokit, szórja meg színes cukorkákkal és már csak meg kell neki kötni. Ha kész, kockára vágja és mehet a tálra. Nem diétás, de mennyei!

Márványos tojás :)

Ehhez kész kekszet vehet. Olvasszon fel fehér csokit a mikróban, és keverjen bele 1 kanál ételfestéket. NEm kell teljesen összekeverni, csak 1-2 kavarás. Ettől lesz márványos. Majd kenje a kekszre és hadja kihűlni. Sokáig eláll és nagyon húsvéti.

 

Utoljára egy húsvéti habcsók.

A habcsókhoz a tojásfehérjét gőz fölött verje fel egy pici citromléval és cukorral. Nyomja ki belőle a fehér tojás aljakat és a sütőben a legalacsonyabb fokozaton ki kell szárítani 10 percig majd hagyni kell kihűlni. Ha kihűltek töltse meg vanillia pudniggal, vagy citromos krémmel. Megfestheti sárga ételfestékkel a krémet, hogy igazán sárga legyen.

A képek forrása: www.goodhousekeeping.com

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Márc 21.