facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Házi praktikák vasaláshoz

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Házi praktikák vasaláshoz, hogy szinte ne is kelljen vasalnia

Ön is utál vasalni? Van egy jó hírem! Már a mosáskor sokat tehet annak érdekében, hogy elkerülje a vasalást. Összegyűjtöttem pár hasznos praktikát, amellyel megakadályozhatja, hogy a ruhái olyanok legyenek, mintha a kutya szájából rángatta volna ki őket.

Házi praktikák vasaláshozA legfontosabb alapelv, hogy ne töltse túl a készüléket - csak annyi ruhát tegyen bele, amennyi kényelmesen elfér. Ha nem tudja, hogyan érdemes bepakolni a mosógépbe, akkor olvassa el korábbi cikkemet, amelyben arról írtam, hogy ha helyesen használja a gépet, nemcsak patyolat tiszták lesznek a ruhái, de még energiát is spórolhat.

A következő fontos tényező a centrifugálás. Minél magasabb fordulatszámra kapcsolja a gépet, annál szárazabbak, de később annál ráncosabbak lesznek a ruhái. Ha alacsonyabb sebességfokozatot használ, lehet, hogy nedvesebbek maradnak, de simábbak lesznek száradás után.
Figyeljen a helyes teregetésre is! Nagyon sok múlik rajta. Rázza ki alaposan a ruhákat, simítsa ki a felületüket (húzogassa meg őket párszor mindkét irányba), és feszesen teregesse ki őket. Ha a lakásban tereget, ne használjon csipeszt, de ha nem fúj a szél, akkor kint is mellőzze őket, mert sokszor nyomot hagynak a ruhán. Ha a szárítókötél nyomai miatt aggódik, akassza vállfára a ruhákat mosás után.

Ha nagyon kényes ruhaneműről van szó, amely a legenyhébb fuvallatra összegyűrődik, inkább kézzel mossa, a mosószerhez pedig adagoljon egy kis ecetet, így később még könnyebb lesz a dolga.
Ha lejárt a program, mielőbb vegye és teregesse ki a tiszta ruhákat, mert minél tovább hagyja bent összegyűrve, annál ráncosabbak lesznek. Ráadásul, ha hosszú ideig állnak, a frissen mosott ruha illatának is búcsút mondhat.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA