Gránit és gránit mosogató között van különbség?

gránit mosogatók közötti árkülönbség

Óriási árkülönbségek lehetnek a gránit mosogatók között, de mi ennek az oka?

Az összes gránit mosogató gránit őrlemény részecskékből, vagy más néven gránit kvarc alapanyagból készül. Ez adja a mosogató anyagának nagyrészét.  A másik összetevő a folyékony kötőanyagként szolgáló speciális akril vagy műgyanta, ami a fennmaradó kis százalékot teszi ki.

A gránit őrlemény es kötőanyag százalékos összetétel aránya a gránit mosogató anyag. Az anyagminőséget ez az arány is határozza meg. 

Pl. a BLANCO gránit mosogatók 80% gránitőrleményből ás 20% kötőanyagból áll. Sok másik márka más arányokat alkalmaz. Pl.: Schock Christale 70-75% gránit őrleményből készül.  

Azonban, nem csak az arány a meghatározó a gránit mosogatóknál, hanem az alapanyagok minősége!

Sajnos sok esetben nem tudjuk meg a gyártótól a pontos arányokat, és az anyagok minőségét sem.  A megbízható márkák általában nyilvánossá teszik az anyagösszetételüket, sőt egyedi technológiákat dolgoznak ki a még elégedettebb vásárlókért, és büszkék a termékükre. Ilyen pl. a Blanco Silgranit szabadalom, amely biztosítja, hogy magas minőségű mosogatót vásárol az otthonába.

Mindenképpen nézze meg mosogatótál választás előtt,, hogy mennyi időre vállal garanciát rá a gyártó, és van-e neki szerviz elérhetősége.

Most ismerje meg a BLANCO SILGRANIT® mosogatók egyediségét:

silgranit

Anyagösszetétel:

A BLANCO Silgranit mosogatók 80%-ban természetes gránitőrleményt tartalmaznak, ráadásul speciális öntési eljárással készülnek. Anyagtulajdonságaikban, strapabíróságban maximálisan jeleskednek.

Higiénia:

A Silgranit, csökkenti az élelmiszerek okozta megbetegedések kockázatát. . A Silgranit szabadalmaztatott "Hygiene+Plus" védelmi formulája átlagosan 98%-kal csökkenti a baktériumok szaporodását, ami lehetővé teszi az ételek biztonságos kezelését és előkészítését.

 Hőállóság:

A Silgranit képes elviselni az edényeken, serpenyőkön és sütőtálcákon az ételek elkészítése során elért szokásos hőmérsékleteket. A forró vízzel megtöltött fazekak, a sütőből közvetlenül kivett tepsik, és hasonlók közvetlenül a mosogatóra helyezhetők.

Tisztítása:

A speciális kompozit anyag 80%-ban a gránit legkeményebb összetevőjéből készül, ami különösen ellenállóvá teszi mosogatóinkat . Ez szinte lehetetlenné teszi, hogy szennyeződés tapadjon a felületre. Ezért, könnyű tisztántartani őket.
Csak a vízkőlerakódások okozhatnak elszíneződést, de ezek pillanatok alatt eltávolíthatók, hiszen egy kis ecettel, vagy vízkő oldóval kell csak letörölni őket.

A Silgránit mosogató tehát amellett, hogy hőálló, a háztartásban előforduló vegyszerek sem károsítják, nem színeződik el, nem kopik. Emellett időtálló és tartós mosogató ugyanis kopásálló, ütésálló és nem lehet összekarcolni sem.

Nézze meg a Silgránit mosogatótálakat >>>

Csaptelepek is léteznek Silgránitból, válogasson >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

TOP BLANCO mosogatótálak

Legkedveltebb csaptelepeink a BLANCO márkától

Háziasszonyok álom mosogatója a Silgránit PuraDur®

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Febr 10.

Blanco mosogatótál termékajánló