Bosch cégtörténete

bosch cégtörténet

A Bosch döbbenetes cégtörténete

Miután ezt elolvassa, csak Bosch háztartási gépei lesznek

Robert Bosch 1886-ban alapította meg „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyét” Stuttgartban. Ez volt a ma világszerte tevékenykedő Robert Bosch GmbH születése. A vállalat történetét a kezdetektől az innovatív hajtóerő és a társadalmi elkötelezettség jellemezte.

A kezdetek a háztartási gépek piacán

1929 bosch

1929-ben miközben a járműgyártásban és az ipari technológia területén a Bosch vállalat már 10.000 munkatársat foglalkoztatott világszerte, beütött a nagy gazdasági világválság! Sajnos a Bosch vállalatot is érintette, és akkor fordultak az elektromos háztartási készülékek gyártása felé.

Első háztartási készülék

1933 bosch

1933-ban bemutatják első háztartási készülékeiket Németországban. A Bosch kicsi elektromos hűtőszekrénye 60 liter űrtartalmú, kerek alakú.

Érdekesség: Hitler elleni gyilkossági kísérlet

bosch hitler

  1. július 20-án sikertelen volt Adolf Hitler meggyilkolásának kísérlete. A Bosch –Kreis remélte, hogy ez az államcsíny véget vet a náci kormányzásnak. A Bosch-Kreis (Bosch kör), a Bosch magas rangú vezetőinek kis csoportja részt vett a gyilkossági tervben.

Az első Bosch konyhai gép.

bosch 1952

Egyre több elektromos készülék költözik a modern háztartásokba, így megjelenik 1952-ben az első Bosch konyhai robotgép is, mely tud keverni, dagasztani, szelni, reszelni, aprítani, darálni… Ezek a csodás készülékek, a mai napig megkönnyítik a konyhában végzett sok feladatot, és sokkal könnyebbé teszik a főzést és a sütést.

Mosás, centrifugálás, öblítés - teljesen automatikusan.

1958 bosch

Az első Bosch mosógép sorozatgyártása 1958-ban kezdődik. Azóta is folyamatos fejlesztéseket eszközölnek, és a mai napig változik a mosógépgyártás.

Elfelejthetjük a mosogatást is.

1964 bosch

A 60-as években a szerepek megváltoznak, és már nem szokatlan, hogy a nők dolgozni mennek. Így megjelenik a Bosch háztartási gépek első mosogatógépe, mely véget vet a fárasztó kézi mosogatás korszakának. Időt, munkaerőt és vizet takarít meg. És mindig csillogó eredményeket hoz.

70-es évek a kis háztartási gépek robbanása

bosch 1970

Elképesztő mennyiségű kis háztartási gépek jelennek meg a piacon, melyben a Bosch élen jár. Hajszárítók, elektromos fogkefék, porszívók, szeletelők, pirítók és sok más Bosch készülék könnyíti meg az életet a 70-es években. 

Nem kell sokat várni és tulajdonosai lehetünk egy mosó-szárítógépnek.

1972 bosch

Annak érdekében, hogy szünet nélkül lehessen mosni és megszárítani a nadrágokat, mini szoknyákat és poliészter ingeket, kifejlesztették az első kombinált mosó-szárítót, non-stop programmal.

Megjelennek a mikrohullámú sütők.

bosch mikro

Az 1970-es évek a gyorsulás évtizede: az idő mindenki számára egyre inkább értékelt árucikké válik. Éppen ezért 1973-tól kezdte a Bosch támogatja a családokat az első mikrohullámú sütővel.

Egy háztartási készülék, sok lehetőség.

80as évek Bosch

Az 1980-as évek egy teljesen új életmódot hoz magával - a mindennapi élet iránti magasabb elvárásokkal. Beleértve a háztartási készülékeket. Az idő jeleit azonnal felismeri a Bosch, ahol hamarosan sokféle funkciót kombináltak egy készülékben. Nem igazán meglepő, hogy a Bosch készítette az első beépített sütőt, mikrohullámú sütővel, és öntisztító technológiával.

1989-ben már a hosszú eltarthatóság is fontos.

1989 bosch

Ezért megjelentek a Bosch a Vita Fresh hűtőszekrények, melyek a gyümölcsöket és zöldségeket tartják hosszabb ideig frissen a hűtőszekrényben.

1990-es években a világ egyre inkább tudatában van annak, hogy fenntartható módszerekre van szükség a környezet védelme érdekében.

bosch 1989

Pontosan ugyanabban az időben a Bosch már szabványokat fogalmazott meg ezen a területen, és alkalmazza is őket. Ez igazolja, hogy a Bosch a világ előtt jár mindig egy lépéssel.

Most már nem kell kávézóba menni, hogy élvezzen egy igazán jó eszpresszót.

bosch kávé

2016-ban piacra dobja a Bosch a kombinált teljesen automatikus eszpresszó kávéfőzőit, melyekkel könnyedén élvezheti a tökéletes kávét, eszpresszót vagy cappuccino-t otthonában.

Az okos készülékek innovációja is 2016-ban robban!

bosch okosgépek

A Home Connect segítségével a Bosch lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy háztartási készülékeiket távolról vezéreljék. A Home Connect megkönnyíti az életet, ha a háztartási készülékeket egyetlen intelligens hálózatba köti. Az ételek készítésétől a kávéfőzésig és a sütő távoli irányításáig a Home Connect egyszerű és intuitív módszert kínál a készülék távirányításához okostelefonján vagy táblagépén.

A Bosch márka már 1886 óta folyamatosan bebizonyítja, hogy nekünk vásárlóknak gyárt gépeket, hogy az életünk tökéletesebb és könnyebb legyen. Nap mint nap előáll innovatív ötleteivel, alacsony energia és vízfogyasztásával.

A háztartási gépekkel nem tudjuk egyszerűen eltörölni a napi rutinjainkat, de lerövidíthetjük őket.

A Bosch Háztartási készülékei a kompromisszumok nélküli minőséget, műszaki tökéletességet és abszolút megbízhatóságot képviselik. Tegnap, ma és a jövőben is!

Böngésszen a Bosch onlineMárkaboltban >>>

Olvasson tovább:

A legjobb mosogatógépet keresi 2020-ban?

6+1 tény Bosch NoFrost hűtő- és fagyasztó készülékekről

Bosch TOP háztartási gépek 2020-ban is

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Máj 05.