Mit jelent az automatikus leolvasztás a hűtőben?

automata leolvasztás

Jegesedik-e a hűtő ha automata leolvasztás van benne?

Az automatikus leolvasztás azonos a NoFrost rendszerrel?

A rezsiszámlánk ellensége a hűtőszekrényben lévő jégréteg. A jégbunda hőszigetelő tulajdonsága miatt igencsak káros a villanyszámlára és a hűtőszekrény elektromos fogyasztására. Ezért fontos, hogy jégmentes legyen a hűtőszekrényünk. Amennyiben nem jegesedésmentes a hűtőszekrényünk, rendszeresen le kell olvasztanunk azt.

A legjobb azonban, ha olyan hűtőszekrényt választunk amely automatikusan leolvasztja magát.

A legtöbben már tisztába vannak azzal, hogy a NoFrost jelenti a teljesen jegesedésmentes kivitelt. Azonban a NoFrost a fagyasztórészre vonatkozik. A NoFrost készülékeknél a normál hűtőtérben automata leolvasztás van.

Az új hűtők lényege, hogy amíg a korábbi hűtőkben hűtéskor a hideg levegő a nehézségi erő hatására lassan lefelé süllyed, az új hűtési rendszerben a hűtőtér hátfalán lévő ventilátor gondoskodik a hideg levegő gyors és egyenletes keringéséről.

A légáram az elpárologtató felé “tereli” a nedvességet is tartalmazó levegőt, a nedvesség ráfagy az elpárologtatóra, ahonnan egy időkapcsolóval vezérelt fűtés hatására leolvad. A keletkező olvadékvíz összegyűlik egy tálkában, mely a kompresszor felett található. A kompresszor melegétől ez a víz elpárolog.

A hagyományos gépektől eltérően nem képződik dér vagy jég a hűtőszekrény falain, ezért higiénikusabb. További hatalmas előnye ennek a rendszernek, hogy az élelmiszerek igen rövid idő alatt lehűlnek, ez kb. 50 %-os időmegtakarítást jelent.

Tudjon meg többet a jegesedésmentes funkciókról: Mi a különbség a No Frost és a Stop Frost a Free Frost és a LowFrost között?

Nézze meg, a Liebherr hűtő- és fagyasztó készülékeket >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Mi a különbség a frissességi technológiák között, mint a EasyFresh vagy BioFresh és BioCool?

Trendi hűtőszekrény anyagok és színek 2022-ben

2022 év elején ezeket a Liebherr hűtő és fagyasztókat ajánlom

Az összes hűtő- vagy fagyasztókészülékről szóló cikkünk >>>

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Júl 19.