4+1 ok, amiért tényleg szüksége van egy konyhai páraelszívóra

gőzképződés

4+1 ok miért lehet szükséges konyhai páraelszívóra

Miért kell páraelszívó, szagelszivó egy konyhába? Olvassa el a cikkem és megtudja.

Kihagyhatom a konyhámból a páraelszívót?

Gondolt a konyhaszekrény és a falak tisztítására amikor elkészítette konyháját? A legtöbb ember nem is tudja, hogy a páraelszívónak szerepe van a szekrények és a fal tartósságában. Nézzük a 4+1 okot, hogy miért van tényleg mindenkinek szüksége páraelszívóra.

1/ A kevesebb takarításért

A főzés közben keletkező olaj, és zsírgőz a konyhaszekrényén csapódik le. Ennek eltávolítása nem kis munka. Zsíroldó, dörzsi szivacs és kitartás kell hozzá. Sok időt és energiát vesz el egy tiszta háziasszony életéből. Mindezt megspórolhatja egy páraelszívóval, amely a konyha levegőjéből eltávolítja a zsírt a zsírszűrön keresztül, így az nem tud lerakodni a konyhaszekrényre illetve a falakra.

2/ A szagok ellen

Utálatos dolog, amikor reggel felébredve a tegnapi ételszag terjeng a lakásban. Nálunk az előszobába is kiterjed az ételszag és sokszor még a kabátomnak is olaj szaga volt. Elmondhatatlanul utálom, mikor a tömegközlekedésen a mellettem lévő embernek ételszagú a ruhája. A konyhai páraelszívó eltávolítja a szagokat a konyhából, és nem terjed el a lakásban - különösen, ha a főzés után hagyja tovább működni még egy ideig. Erre direkt kifejlesztették az utószellőztető funkciót.

3/ A vizesedés, párásodás ellen

A főzés sok vizet és párolgást eredményez. A legrosszabb esetben ez a nagy pára penészesedést hozhat létre a konyhában. Ha a páraelszívó helyesen van használva, eltávolítja a gőzt és a kondenzációt a konyhából. Így egészséges levegő lesz otthonában.

4/ Az ideális világításért

A fény nagyon fontos az embernek, mivel nem csak világos nappal főzünk. A legtöbb páraelszívó fényforrás is egyben. A világítás nem csupán a praktikumot és a kényelmet szolgálja, hanem a hangulatot is befolyásolja. Minél inkább tudja a fényeket változtatni annál jobb. A különféle fényforrásokkal kialakíthatja a megfelelő világítást, melyet a tevékenységéhez alakíthat. Vannak olyan páraelszívók melyeknek állítható a fényerőssége, így akár egy romantikus vacsora hangulatát is előidézheti.

4+1/ A konyhája megjelenése

Egy konyhai páraelszívó emeli a konyhája megjelenését. Rengeteg féle létezik, így biztos, hogy megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. A konyhája általános megjelenését egyedivé szabhatja, vagy akár modern, vagy régies kinézetűvé varázsolhatja egy jól megválasztott konyhai páraelszívóval.

Tekintse meg teljes páraelszívó kínálatunkat!

Mutatok Önnek néhány extrém konyhai páraelszívót az Elicától.

Többet szeretne tudni? Ajánlok néhány írásunkat, amelyből megtudhatja amire kíváncsi:

Hogyan válasszunk páraelszívót?

Az energiaosztály fontos a páraelszívóknál?

Erre figyeljen, ha páraelszívót vásárol.

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 03.