5 hiba, melyet a legtöbben elkövetnek a hűtőszekrény vásárlásakor

hiba hűtő vásárláskor

5 hiba, melyet a legtöbben elkövetnek a hűtőszekrény vásárlásakor

Ha hosszú időre választ hűtőszekrényt, ezeket jól gondolja át!

Jól gondolja meg, milyen hűtőszekrényt vásárol, mert akár egy évtizedig, vagy még tovább fogja használni!

Elmondom Önnek azokat a hibákat, melyeket a legtöbben elkövetnek, hogy Ön az ideális hűtőszekrényt vásárolhassa meg az otthonába.

Mielőtt rákattint a vásárlás gombra, menjen végig ezen az 5 ponton, hogy biztosan tudja, jól döntött.

Nézzük a legnagyobb hibákat, amelyeket hűtőszekrény vásárlásakor elkövethet.

1/ Rossz stílusú készülék választása

liebherr hűtő típusok

A hűtőszekrények különböző formájúak, méretűk és kivitelezésűek lehetnek. Minden stílusnak megvannak a saját erősségei és gyengeségei. Néhány típusú hűtőszekrény olcsóbb, azonban nem kínál sok fantasztikus funkciót. Mások a legújabb funkciókkal rendelkeznek, vagy óriási méretekkel.

Egy rossz stílusú, nem Önnek való készülék, megkeserítheti az életét, ezért tudnia kell, mire van szüksége.

Most ismerje meg a 3 legnépszerűbb kivitelt.

Klasszikus egyajtós hűtőszekrény fagyasztóval

A klasszikus egyajtós hűtőszekrények évtizedek óta léteznek. Még mindig keresettek. Ennél a hűtőszekrénynél van egy normál hűtőszekrény a friss ételek számára, és egy kisebb fagyasztórekesz is. Ha sok helyre van szüksége a fagyasztott élelmiszerek tárolására, ez a hűtőszekrény nem önnek való. Általában alapvető tudású készülékek, és hiányoznak az extrák, például a víz adagolók vagy  automatikus jégkészítők. Ezeket a készülékeket sok esetben még fáradtságos munkával kell leolvasztani.

Vásárlás: Amennyiben olcsóbb és egyszerű készüléket szeretne, ezek között megtalálja az ideálisat.

Ne vásároljon: Ha sok tárolási kapacitásra van szüksége vagy luxusfunkciókat szeretne.

Ismerje meg a Liebherr K2814 egyajtós fagyasztós hűtőszekrényét, mely prémium kategóriában, csodálatos társa lesz a konyhában >>>

Alulfagyasztós hűtőszekrény

Ezek a hűtőszekrények átlagban valamivel nagyobb méretben készülnek, mint a klasszikus hűtőszekrények. Itt már nagyobb fagyasztó rész van, így akár egy családnak is elegendő hely van benne.  A friss ételek tárolására alkalmas normál tér kényelmesen elérhető, hiszen magasan van, míg az alsó fagyasztórészben lévő ételek általában fiókokban vannak, így nem okoz gondot ezeknek a ki- és betétele sem. Ezekben a készülékekben már talál extra funkciókat, mint a NoFrost, ami jégképződés mentessé teszi a készüléket. Sok készülék már antibakteriális szűrővel készült, illetve egy ventilátor felel a megfelelő hűtésért.

Vásárlás: Ha helyre van szüksége a fagyasztott ételekhez, és kényelmesen szeretne hozzáférni a mindennapi ételeihez. Családoknak kiváló választás.

Ne vásároljon: Nagycsaládos, vagy sok fagyaszott élelmiszere van.

NoFrostos, nagycsaládnak is kiváló német minőséggel bíró és csodás inox kinézetű Liebherr hűtőszekrényt ismerhet meg ide kattinva, melyet vásárlóink igazán kedvelnek >>>

Side-by-side hűtőszekrények

Ez a hűtőszekrény stílusról és a kompromisszumról is szól kicsit. A Side-by-Side modellek egyensúlyt kínálnak a helymegtakarítás, és az extra funkciók biztosítása között.  Középen nyíló két ajtó a jellegzetességük, ahol a bal oldali a fagyasztóhoz, a jobb oldali ajtó a normál hűtőszekrényhez van. Az ajtók viszonylag keskenyek, így nyitva se foglalnak el nagy helyet a térből, viszont ez azt jelenti, hogy a tárhely is elég keskeny. Persze ezt is lehet szeretni és könnyen megszokni. Ne várjon speciális fiókokat, vagy ahogy már említettem xxl-es helyet. Azonban vannak olyan készülékek melyekben megtalálható jégkészítő, vagy vízadagoló, sőt érintőképernyős okos készülék is létezik.

Vásárlás: Fontos önnek a kinézet, és keskeny helye van csak. Elégséges tároló helyük van, de csak maroknyi extra funkciót tudnak.

Ne vásároljon: Speciális rekeszekre vágyik, és nagy mennyiséget vásárol egyszerre.

2/ Ne felejtse el megmérni!

Nem számít, milyen hűtőszekrénystílust választ, az egyik legnagyobb hiba, melyet el tudnak követni sokan, hogy nem ellenőrzik elfér-e a készülék a helyén, ahová szánják.

De nem csak a helyét kell megmérnie, hanem azt is ha az ajtót kinyitja, akkor még kényelmesen körbe tudja-e járni. Ilyenkor fontos elgondolkodni az ajtó nyitási irányán is, mert nem minden készülék ajtónyitása fordítható meg.

hűtő szellőzés

Továbbá azt is tudnia kell, hogy a készülék, amit kiválasztott fal mellé tehető-e, vagy kell helyet hagyni a szellőzésnek!

Végül, ne felejtse el megmérni az utat ahol a készüléket bevisszük az otthonába. Sajnos már előfordult, hogy a bejárati ajtón nem tudtuk bevinni a hűtőszekrényt, így másikat kellett választania a vásárlónknak.

Figyelmébe ajánlom a Szépséggarancia szolgáltatásunkat, ha bizonytalan abban, hogy elfér-e a készülék.

3/ Nem megfelelő kapacitású készüléket választ.

Mindenki más, így minden hűtőszekrény tulajdonos is más. Önnek nem biztos, hogy az a kapacitású készülék kell, mint a barátainak, vagy rokonainak.

Válasszon egy hűtőszekrényt, amely megfelel az Ön különleges tárolási igényeinek. Nem mindegy, hogy van e esetleg külön fagyasztó szekrénye, mert akkor nincs szüksége fagyasztó részre.

Ha túl nagyot választ, akkor az kongani fog az ürességtől, és a levegő folyamatos hűtése többlet energia fogyasztást eredményezhet.

Ha túl kicsit választ, nem tud úgy pakolni, hogy körbe tudjon járni a hideg levegő. A modern hűtőszekrényekben egy ventilátor keringteti a hideg levegőt. Ez azt jelenti, hogy a hűtőszekrény belsejében egy levegő hűtőkör alakul ki, amelyet nem szabad elzárni. Emiatt nem ajánlott annyira telerakni a hűtőszekrényt, hogy ne tudjon benne áramolni a levegő. Amennyiben túlpakolja a készüléket, magasabb energia fogyasztásra számíthat.

Nem mindegy, hogy az otthonába választ hűtőszekrényt, vagy a nyaralójába, esetleg a telekre.

Fontos azt is figyelembe vennie, hogy a helyiség ahova teszi a gépet, milyen klímabesorolásnak felel meg. Tudjon meg erről többet, ide kattintva >>>

4/ Szín, kinézet

A hűtőszekrény megjelenése, nem kis jelentőségű. Funkcióin és tulajdonságain kívül a hűtőszekrény külső felülete óriási hatással lehet a konyha dekorációjára. Egy nem odaillő nagy konyhai gép, az egész konyha esztétikáját elronthatja. Egy olyan helyiségben napi több órát eltölteni ahol az ember nem érzi jól magát, igazán kellemetlen. Ezért muszáj megtornáztatnia a képzelő erejét, és elképzelni a helyiségben a hűtőszekrényt.

A megjelenéstől függően dönthet úgy, hogy az új hűtőszekrénye megegyezik a többi készülék színével, textúrájával. Vagy épp kontrasztot alakíthat ki és egy ellenkező retro-ihlette hűtőszekrényt választ. A kirívó kinézet, mindaddig jól fog mutatni, míg a konyha többi része semleges, és így a hűtőszekrény egy pozitív fókuszpontként szolgál.

Amennyiben prémium hűtőszekrény keres, valami extra vagány kinézettel ezt a Liebherr hűtőszekrényt meg kell néznie! >>>

5/ Kis dolgok, melyek valójában nagyok!

Egy csapda, amelybe új hűtőszekrény vásárlásakor eshet, hogy nem vesz figyelembe több kisebb tényezőt. Például figyelmen kívül hagyhatja a belső részleteket. Ha sok gyümölcsöt, zöldséget fogyaszt, mindenképpen legyen benne frissen tartó fiók. Amennyiben halat, húsokat fogyaszt, akkor vannak ezekhez is speciális rekeszek, melyekben tovább frissek maradnak az élelmiszerek.

A polcok könnyedén áthelyezhetőek-e és van-e esetleg xxl- fiók a fagyasztóban, amibe egy pulyka is elfér.

Kisgyermekeknél fontos, hogy hangjelzést adjon ki a készülék, ha nyitva marad az ajtó, így megelőzheti a véletlen leolvadást.

Rengeteg munkától óvhatja meg magát, ha jégképződés mentes hűtőszekrényt választ. Ezeket hívják általában NoFrost-os készüléknek.

A gyors fagyasztás, és gyors hűtés praktikus, ha sokat vásárol egyszerre, mert így gyorsabban lehűlnek az élelmiszerek, és több vitamint valamint egészséges tápanyagot őriznek meg.

Ne feledkezzen meg a zajszintről sem, mert egy hangos készülék elronthatja a mindennapjait.

A Liebherr német cég prémium hűtőszekrényeivel maradéktalanul elégedett minden vásárlónk, így nézze meg Ön is ezeket a készülékeket >>>

Amennyiben ez túl sok Önnek, nincs semmi veszve, mert felhívhatja szakértő kollégánkat aki mindenben kötelezettség nélkül segítségére lesz. (+36-1/478-2128)

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Miért romlanak meg hamar a zöldségek, gyümölcsök és mit tehetünk ez ellen.

A beépített hűtőszekrények sarkalatos pontja

A bor élvezetesebb a tökéletes borospohárban!

Garázsban, fűtetlen helyiségben tárolná a fagyasztó készülékét?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Ápr 07.